Šta je novo?

Teac CD-W540E Frimware

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
naime stavio sam poslednji frimware 1.0k posle tog teac ne radi
ne cita diskove nista nista e sad mi treba neki stariji frim ware
npr. 1.0d

da li neko znam gde mogu da ga nadjem ili da mi isti posalje

hvala

Ako ti nesto znaci, evo ti F i H verzija:
http://www.teac.de/support/downloads/firmware/fw_w540_10f.exe
http://cgi.teac.de/dspd/downloads/firmware/fw_cdw540e10h.exe

S obzirom da imam 1.0k i sve super radi,cak i brze grebuje,pokusaj ponovo da ga flash-ujes.....mozda jednostavno nesto nije poslo kako treba.....

pokusao sam ponovo da ga flesujem ali isto

da je pravio probleme pre pa i ajde ali sad nece ni da cita, uopste ne vidi diskove

idem da probam sa ovim drugim

drug ima istg 540e sa frimwerom 1.0d koji mi treba
da li ima neki prog koji moze da snimi frimware iz uredjaja

Covek, crni ti je dao bas firmvere sa kojima ne bi trebao da imas problem (mada se nema ni sa .k verzijom). Bice da je nesto drugo u pitanju.
Kad se promeni fw, onda se cesto uredjaji ponovo prepoznaju od strane biosa i os-a.
Vidi da probas taj uredjaj na nekoj drugoj masini, ako te mrzi ili ti nije zgodno da reinstaliras svoj sistem.
Vecina ljudi nije imala probleme sa 1.0k verzijom, a neki jesu ali ne takve da uredjaj prestane da cita diskove. Ako imas winxp, ja bih na tvom mestu iskljucio recording podrsku i probao uredjaj sa nekim drugim softverom, tipa nero (info tool)

Ako ti ne radi ni sa h ili f verzijom tesko ce sa bilo kojom drugom - tako da nije resenje da stavljas ortakov .d firmver. Ja licno verujem da u ovom slucaju f/w nema veze .

Btw, teac prporucuje reinstalaciju recording programa, ukoliko uredjaj prestane da radi nakon update-a f/w - ovo mu dodje skoro bukvalni prevod onoga sto pise u readme (od fw update-era), ili mozda na njihovom faq, vise se ne secam tacno gde.

prosvetlite mene neukog.... čemu uopšte updateovanje fw-a cd-a?? mislim šta se dobija time?

Sitna poboljsanja rada uredjaja (pise uvek u read me).....
Ja sam npr. dobio brze grebovanje audio diskova.....

Twix je napisao(la):
Sitna poboljsanja rada uredjaja (pise uvek u read me).....
Ja sam npr. dobio brze grebovanje audio diskova.....

, ... bolji rad sa nekim novoizaslim medijima.

U konkretnom slucaju, koliko se secam poslednji 1.0k f/w daje mogucnost citanja (ne i rezanja) rw koji su za 24x.

Btw, nadjo` nesto sto sam odavno postovao sa teac faq.
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=23483

Kibla, ako ti je OS XP, deinstaliraj IDE granu na koju je zakacen, pa pusti da je Win ponovo nadje.
Ako to ne upali, idi do druga, pa prvo proveri uredjaj kod njega, i eventualno ga ponovo flesuj.
Ako to ne pomogne, moguce je da si ga ubio kao zeca O:)

najverovatnije je on mrtav
teac nije moj
ortak ga je flesovao i onda ga je doneo kod mene zato sto nerdi
znaci nema potrebe da brisem XP ili IDE granu
samo me cudi da je on sasvim ok radio i onda buuumm

ma sta je tu je ide on na zid , ako uskoro neko ne predlozi nesto

KIBLA`s je napisao(la):
najverovatnije je on mrtav
teac nije moj
ortak ga je flesovao i onda ga je doneo kod mene zato sto nerdi
znaci nema potrebe da brisem XP ili IDE granu
samo me cudi da je on sasvim ok radio i onda buuumm

ma sta je tu je ide on na zid , ako uskoro neko ne predlozi nesto
Prebaci u PIO mod pre flesovanja ,a onda vrati u DMA mod uz restart, mene je *****avao 524 E i posle update firmware-a sve je OK

Ufesovao sam danas na ver. K i eto problema. Iz Nera puce disk na 68%.Rekoh nisam reinstalirao Nero pa to i ucinih (sa 6.0.0.11 na 6.3.0.2).
Probam ponovo, i disk ponovo puce na vec sumnjivih 68%. E onda probam sve vec navedeno u prethodnim postovima i rezultat je bio da 2 sledeca diska nisu pukla na 68% vec na 98%. I to je napredak!
Konacno resenje: vratio na ver. F i narezao iz prvog pokusaja bez problema.

ipak je ortakov TEAC zavrsio kod mene na zidu pored maxtora i bx mastera

Uh, znaci ima nas jos......!!!!!! I ja sam pojeo ono sto se ne jede i update-ovao 540-icu na K! I od tada ne radi SAVRSENO kako je do tada radio! Za sada mi je unistio dva RW-a.......a ono sto je interesantno (mozda) je to sto su oba prsla neposredno nakon koriscenja u drugom rezacu!!!!!

Da ne otvaram nov post, a u vezi je isto sa TEAC-om w540-e:
OS xp se blokira pri kopiranju on the fly na 8x (samo pri kopiranju) i to samo pri ovoj brzini, sve ostalo radi normalno, druge brzine i druge kompilacije, ISO,audio, i dr.
Da li neko zna sta ovo moze da bude?
Jel je imao neko slican problem?
Pozdrav!

Eh, sve si rekao. Ako je on-the-fly: koji citac imas/plocu/drajvere/bios/kablove?

TEAC 40x i citac i rezac (oba IDE), nero 6.0.0.15, Epox 8rda+,kablovi njeni original, bios ( nije menjan, necu nesto da zabrljam, rev 1.0), TB-B @1916 MHz (11.5x166), 2x 256 MB Elixir ddr 333 (dual chanell),maxtor 40 GB 5400
Kazite ako znate, ovo prvi put vidim.

a c a je napisao(la):
TEAC 40x i citac i rezac (oba IDE), nero 6.0.0.15, Epox 8rda+,kablovi njeni original, bios ( nije menjan, necu nesto da zabrljam, rev 1.0), TB-B @1916 MHz (11.5x166), 2x 256 MB Elixir ddr 333 (dual chanell),maxtor 40 GB 5400
Kazite ako znate, ovo prvi put vidim.

Ako pratis pazljivije testove rezaca po netu, videces da se testira i kopiranje on-the-fly na vecini brzina. Odredjeni modeli imaju probleme pri nekoj brzini, ali mogu i da se jave odredjeni problemi pri nekim kombinacijama rezac-citac.
Sa druge strane, moze da bude i problem do NF2 chipseta, ima ih mali milon.
Btw, apdejtuj BIOS, ili neka ti odradi neko upuceniji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno