Šta je novo?

teac cd DMA i PIO problem po win XP

• Začetnik teme gombica
  • Datum pokretanja
G

gombica

Guest
Kako resiti problem sa teac 540e citacom pod win xp? Jednostavno par dana posle instalacije xp cdrom vise nece da radi u DMA modu.

Radi kao secondary master,sa ata 100 kabelom i u biosu ga vidi kao DMA2 znaci da nije problem u hardweru.

Kao secondary slave povremeno ubacujem prenosni hdd na kojem UVEK radi DMA bez problema.

Cak sam ga probao i kao slave, ali je prica ista...posle nekoliko restarta prebaci ga na pio only mode.

Razne verzije via drajvera i via dma tool nisu resile problem !

Maticna ploca je ASUS A7V133C i pod win 98se i win me radi perfektno !

Da li je neko uspesno resio ovaj problem ?

gombica je napisao(la):
Kako resiti problem sa teac 540e citacom pod win xp? Jednostavno par dana posle instalacije xp cdrom vise nece da radi u DMA modu.

Radi kao secondary master,sa ata 100 kabelom i u biosu ga vidi kao DMA2 znaci da nije problem u hardweru.

Kao secondary slave povremeno ubacujem prenosni hdd na kojem UVEK radi DMA bez problema.

Cak sam ga probao i kao slave, ali je prica ista...posle nekoliko restarta prebaci ga na pio only mode.

Razne verzije via drajvera i via dma tool nisu resile problem !

Maticna ploca je ASUS A7V133C i pod win 98se i win me radi perfektno !

Da li je neko uspesno resio ovaj problem ?

pisi olfrud-u on se mucio sa tom plocom i tim citacem... mislim da je na kraju uspeo... btw i kod mene ja ta ploca i taj citac ali me mrzi da se bakcem sa tim i onako jednom u 100 godina nesto prekopiram...

TEAC CD-540E ima taj problem da neće da radi kako treba pod XP-om ako je uključen Ultra-DMA. Čak se i ne nalazi na listi podržanog hardware-a za Windows XP (proveri na sajtu ako ne veruješ :) ). Rešenje je da ga koristiš u PIO modu (sporo, opterećuje procesor ali ipak radi bez većih problema), ili da ga ipak držiš u Ultra-DMA modu s tim što posle nekog vremena XP njega ipak prebaci u PIO a onda ti sledi poznata procedura sa deinstalacijom cele IDE grane na kojoj se nalazi CD, i nekoliko restarta Windowsa da bi ponovo mogao da mu uključiš DMA.

gombica je napisao(la):
Kako resiti problem sa teac 540e citacom pod win xp?....

Probaj ovo: Stavi u biosu umesto "Auto" "CD-ROM". Podigni Win, pa ako ga netera u UDMA modu, kombionuj vrednosti za pio (1,2,3,4) u biosu. Meni je to resilo sve probleme.

Nazad
Vrh Dno