Šta je novo?

TEAC 532EB problem

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Zna li neko kako da nateram gorepomenuti TEAC 532EB da u Audiograbberu grebuje brze od 4x ?

TNX unapred.

ivo.r je napisao(la):
Zna li neko kako da nateram gorepomenuti TEAC 532EB da u Audiograbberu grebuje brze od 4x ?

TNX unapred.

Nikako, tolika mu je brzina DAE. Imao sam doticni i spor DAE je jedini razlog zasto sam ga promenio. Tj. postoji utility na Teac sajtu koji ga moze naterati da radi DAE do 16x otprilike ali su stvari tako izgrebovane neuptrebljive zbog krcanja koje se javlja.

Re: Re: TEAC 532EB problem

NewGuy je napisao(la):
Nikako, tolika mu je brzina DAE. Imao sam doticni i spor DAE je jedini razlog zasto sam ga promenio. Tj. postoji utility na Teac sajtu koji ga moze naterati da radi DAE do 16x otprilike ali su stvari tako izgrebovane neuptrebljive zbog krcanja koje se javlja.
Nisam siguran kakva je situacija sa B revizijom, ali moj A posle stavljanja novog firmwarea grebuje 10x-15x u proseku i nikad nije preskočio ili zakrčao.

Uglavnom odeš na http://www.teac.com/DSPD/support.html i staviš novi firmware

Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

jddipqd je napisao(la):
Nisam siguran kakva je situacija sa B revizijom, ali moj A posle stavljanja novog firmwarea grebuje 10x-15x u proseku i nikad nije preskočio ili zakrčao.

Uglavnom odeš na http://www.teac.com/DSPD/support.html i staviš novi firmware

Svojevremeno sam odradio ovo i CD je grebovao ne bas brzinom koju naveo, ali tu negde (8-12x). Cini mi se da je firmware flashnut na v3.0B, a na URL-u odozgo cini mi se da je ista ta verzija.
LM otkad sam u medjuvremenu presao na W2k a sada i na WinXP, nece ni da cuje za preko 4x.

Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

Ja imam 532E-B... sa 1.0X (ne secam se) DAE je bio od 5 do 10x. Posle stavljanja 3.0B nece preko 4x :mad:
Izem ti Teac...ctp;
Uzeo bih 540E ali je mnogo bucan...

Re: Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

omnik je napisao(la):
Ja imam 532E-B... sa 1.0X (ne secam se) DAE je bio od 5 do 10x. Posle stavljanja 3.0B nece preko 4x :mad:
Izem ti Teac...ctp;

E jesu cobani ti iz TEAC-a :D

Ima li negde da se skine starija verzija firmware-a?

Re: Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

omnik je napisao(la):
Izem ti Teac...ctp;
Veruj mi, grebovanje muzike nije razlog za uzimanje 540E. Ja ga imam i do sada ni jednom nije presao 10x.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

Danilo je napisao(la):
Veruj mi, grebovanje muzike nije razlog za uzimanje 540E. Ja ga imam i do sada ni jednom nije presao 10x.

Nesto ne valja kod tebe. Ako si stavio firmware 3.0 skini onda i programcic 5324 (CD-ROM Expansion utility) sa njim mozes da podesavas brzinu grebovanja i spin-down time. :wave;

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

Aca je napisao(la):
Nesto ne valja kod tebe. Ako si stavio firmware 3.0 skini onda i programcic 5324 (CD-ROM Expansion utility) sa njim mozes da podesavas brzinu grebovanja i spin-down time. :wave;

Taj program je dizajniran za w95. Pod W2K ne radi a pod W98 sta god da stavim ne reaguje. Ma menjam Teac:)
Pozdrav:)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEAC 532EB problem

omnik je napisao(la):
Taj program je dizajniran za w95. Pod W2K ne radi a pod W98 sta god da stavim ne reaguje.
RTFM tj readme :D
Prvo treba da se edituje onaj teac5xxx.ini ili kako se vec zove.

omnik je napisao(la):
Taj program je dizajniran za w95. Pod W2K ne radi a pod W98 sta god da stavim ne reaguje. Ma menjam Teac:)
Pozdrav:)

Radi on kod mene sasvim dobro i na Win98SE i na 2K, nego ti nisi nesto dobro opravio Djenka. ;)

I ...... do koliko ga terate za grebovanje MP3-a ???
Koje vam brzine read CD-DA i koji spin down time najbolje rade ???

Aca je napisao(la):
Nesto ne valja kod tebe. Ako si stavio firmware 3.0 skini onda i programcic 5324 (CD-ROM Expansion utility) sa njim mozes da podesavas brzinu grebovanja i spin-down time.
Kako ide podesavanje spin-down time? Ja sam to vise puta probao ali nista. Da li nesto jos treba da se chachne (reche mi neko da treba da sa iskljuchi DMA pre upisa tog podeshavanja u rom cd-roma)?

vlasta je napisao(la):
Kako ide podesavanje spin-down time? Ja sam to vise puta probao ali nista. Da li nesto jos treba da se chachne (reche mi neko da treba da sa iskljuchi DMA pre upisa tog podeshavanja u rom cd-roma)?

Ma u sustini ne treba ni da ga podesavas, fabricki je 2min. i to je sasvim OK.

Re: Re: TEAC 532EB problem

Aca je napisao(la):
Ma u sustini ne treba ni da ga podesavas, fabricki je 2min. i to je sasvim OK.
Upps, ja imam 540, sto nisam naveo. Kod njega je spin-down 3,4 sekunde, sto uzasno nervira. Dakle ima li nade da se to podesi kod njega?

Ima mnogo jacih fora da izbegnes grebovanje odnosno da ti audio CD vidi u WAV fajlovima. Cdfs.vxd ovaj fajl treba naci tweakovan na netu 77.8 KB i ubaciti ga u Windows/System direktorijum, ovo vazi za 98 za 2000/XP ne znam da li funkcionise.

Mene interesuje koji je najbolji CD koji mozes trenutno da se kupi Teac 40 ili NEC 52 ili nesto trece? Najvaznije mi je da cita sve.

Aca je napisao(la):

NaTeac-ovom sajtu (www.teac.co.jp) taj utility je za model 540, medjutim, kako je jedini koji radi u Win9x, W2k okruzenju (onaj ponudjen za 532 ili trazi da se startuje iz DOS ili zahteva Win9x). Bez obzira na to pokusao sam sa njim i uspeo da ga startujem, promenio parametre, ali bez vidljivog rezultata. AG nastavi da grebuje 4x :(

Uhhhhhh

samo vam je brzina bitna ..... veruj mi meni TEAC 540E grabuje samo 6.8 brzina na WIN2K ako mu podignem ASPI preko POWE DVD-a inace ASPI drugacije ne postoji na NT5.0 core-u. Ako hocesh dobar graber CD uredjaj koji je brz ( bez shugavih BRUST COPY-ja koji sakati zvuk ) Uzmi DVD 8X toshiba ili tako neshto samo da nije NEC i uzivaj u brzini od 12-16 X koji oni mogu da daju .... inace ja sam ostao bez reci kad je T-BIRD 1200@266FSB-u na KT7A prosuo ASPI SYNC WITH 16X grab. Stvarno mi je palo na pamet menjam Teac524E za DVD ali mi ne treba jer se ne bavim time .... inace DVD moze da opsluzi 16X rezanje bez BurnProof-a iz CloneCD-a 3.2 OnFly opcija znaci CD DIRECT rezanje provereno :)

Nazad
Vrh Dno