Šta je novo?

TEAC 40x12x40

Agent Orange

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
TEAC will announce soon a new recorder with the codename "CD-W540E". The drive supports 40x writing, 12x re-writing and 40x reading. Its buffer is up to 8MB and supports "Mt. Rainier" format. The drive reaches 40x writing speed with the use of Zone-CLV recording technology.
The drive starts writing at 20x at the inner of the disc and with the shift zones of 20x-24x-32x-40x reaches 40x recording speed. The drive automatically recognizes media quality and adjusts recording speed accordinaly. Other features (ROPC and 2mm thick metal case) as found in the CD-W524E series are also present.

The drive is expected to ship middle of March

Konacno Teac sa 8mb buffer-a.....

Aca

Al za malo....8MB - xxxKB za firmware...kako me nerviraju sa tim....24x ima 1404kb buffer:mad:

PJ je napisao(la):
Al za malo....8MB - xxxKB za firmware...kako me nerviraju sa tim....24x ima 1404kb buffer:mad:

I opet odlicno radi posao...

Pozdrav:)

Lose snima! Na no name diskovima, i na Verbatim-u, kada se reze 24x disk ume da ima veliki broj CRC gresaka, i samim tim da mi toliko zamara i usporava Pioneer da se redovno smorim... Ali zato, AOpen (ne toliko AOpen vec Just... tehnologije, onaj Ricoh u njemu) snima odlicno kvalitetne diskove... cak i na no nameu...

Ma ajde. Pa dajte da svi kupimo taj AOpen.
Trazim, trazim i niko da ga ponudi.

Agent Orange je napisao(la):
TEAC will announce soon a new recorder with the codename "CD-W540E". The drive supports 40x writing, 12x re-writing and 40x reading. Its buffer is up to 8MB and supports "Mt. Rainier" format. The drive reaches 40x writing speed with the use of Zone-CLV recording technology.
The drive starts writing at 20x at the inner of the disc and with the shift zones of 20x-24x-32x-40x reaches 40x recording speed. The drive automatically recognizes media quality and adjusts recording speed accordinaly. Other features (ROPC and 2mm thick metal case) as found in the CD-W524E series are also present.
The drive is expected to ship middle of March
Konacno Teac sa 8mb buffer-a.....
Aca

Ajmeee gospe! Pa mediji za to NIKAD neće doći kod nas, a pitanje da li ih ima i napolju. A PCC će ga sigurno doneti čim izađe, a onda ćemo Bane i ja da ga testiramo duvajući u prste :(.

Re: Re: TEAC 40x12x40

supernova je napisao(la):
Ajmeee gospe! Pa mediji za to NIKAD neće doći kod nas, a pitanje da li ih ima i napolju.
Pa dobro, zar zbog tebe da stane tehnološki napredak ?
Medije su uvek kasnile.

BokiPK je napisao(la):

Stvarno gde ima da se nadje taj AOpen i za koliko para ?

omnik je napisao(la):
I opet odlicno radi posao...

Za sada sam snimio samo 2 diska na PRINCO medije i to:
1.Colin McRae 2 sa Pioneer 116s (secondary master) on the fly na Teac 24x (primary master; 2x40as na raid kontroleru k7t pro2-ru). Disk je snimljen za 11:04!!! Nije mi prijavio NIJEDAN buffer underrun (???)
2.DivX (Shrek:)) sa HDDa na Teac 24x za 4:11 (702MB)

Ono sto mi je odvratno jeste sto se na diskovima vide 3 zone! Valjda 16-20-24....kako vec ide....

E, da, Pioneer mi je imao dosta problema sa citanjem diskova pri kraju. Ima tu diskova snimljenih na Teac 8x SCSI, HP 2x, NEC 8x i NEC 12x. Jednostavno disk koji je malo vise koriscen usporava drasticno pri kraju:(

Pazi, drugar je kupio dva, proverio Banetove testove, i uredjaji rade posao, nisu pokvareni... Sada se cima da nabavi AOpen jer je kod mene narezao 50 diskova i toliko je zadovoljan kvalitetom snimka a dok je rezao, gledao je i neke filmice sa harda... nijedan na 24x nije puko, neki su rezani na 16x ali on-the-fly itd.... Sve je citao kod kuce na Toshiba DVD dvanaestici i Pioneer-u 105s.... i kaze da jednostavno prodaje one Teac-ove... Mozda i vidite oglas na sajtu ako ih ne zameni direktno tamo gde ih je uzeo...

BokiPK je napisao(la):

Kakav crni AOpen, kupi Ricoh MP7200A, jeste skup ali vredi svaku paru. Original je original. Aopen i NEC kupuju tehnologiju od Ricoha (Just Link i Just Speed). ;)

Ja sam zamalo kupio AOpen, ali sam dan pre kupovine video http://club.aopen.com.tw/forum/viewforum.asp?forumID=20 a onda sam jos malo pogledao newsgrupe i forume, i to je bio kraj te akcije. Toliki broj problema po celom netu sa nekim uredjajem - sa 24x AOpenom (ali i sa 12x i sa 20x modelima) nisam video jos od famozne IBM 75 GXP serije hardova.
Uzeo sam nedavno LG 24x, sve zive diskove kopiram 24x on-the-fly, i snimak je savrsen i to na 12x sertifikovanim diskovima, koliko se moze proveriti Nero CDSpeedom, a probano je na vise citaca ukljucujuci i poprilicne krsheve. Ne sumnjam da kao i LG 16x pravi 'milione i milione' C1 errora:D, ali ako je i tako, to niko ziv ne primecuje, a LG radi kao zwer.

vlasta je napisao(la):

Snimio sam 10ak Verbatim SuperAZO diskova i moram reci da se razlika u boji skoro ne primeti. Tj. vidi se kaad iskosis disk na svetlosti inace u noramlnom koriscenju se ne primeti:)
Vince, koji CD citac imas? Jel ti on the fly sve radi bez problema ili si nesto cackao:)?

PJ je napisao(la):
Vince, koji CD citac imas? Jel ti on the fly sve radi bez problema ili si nesto cackao:)?

Citac je ASUS DVD-E616, veoma je brz :) i 24x on the fly radi bez ikakvih problema, cak i sa audio diskovima (mada 24x otf za audio CDove naravno ne koristim, ali lepo je znati da radi:)).

PJ je napisao(la):
Snimio sam 10ak Verbatim SuperAZO diskova i moram reci da se razlika u boji skoro ne primeti. Tj. vidi se kaad iskosis disk na svetlosti inace u noramlnom koriscenju se ne primeti:)
Razlike se razlikuju od modela do modela. Kod nekih skoro nevidljivo.

PJ: Ono sto mi je odvratno jeste sto se na diskovima vide 3 zone! Valjda 16-20-24....kako vec ide....

Ne mozesh ni da hocesh da vidish 3 zone. Jednostavno, sa 16x se pishe samo u Lead-in-u:)

Vince Carter: Ja sam zamalo kupio AOpen, ali sam dan pre kupovine video http://club.aopen.com.tw/forum/viewforum.asp?forumID=20 a onda sam jos malo pogledao newsgrupe i forume, i to je bio kraj te akcije. Toliki broj problema po celom netu sa nekim uredjajem - sa 24x AOpenom (ali i sa 12x i sa 20x modelima) nisam video jos od famozne IBM 75 GXP serije hardova.

To shto si napisao je apsoultno tachno. Problem se oglead u Medium Speed Error-u, tj. najverovatnije fabrichkoj greshci u izradi samog drajva. To shto nisi naishao na pisach sa vishe problema je najverovatnije jer nikad nisi video Plextor-ovu, HP ili Ricoh-ovu news grupu.

Bane

Bane je napisao(la):
To shto nisi naishao na pisach sa vishe problema je najverovatnije jer nikad nisi video Plextor-ovu, HP ili Ricoh-ovu news grupu.
Bane

Bogami, gledao sam i dosta (naravno ne sve) 'neutralnih' foruma i newsgrupa, i svuda samo problemi sa AOpen-om. Ali, whatever, verujem da je tacno to sto si rekao.

Bane je napisao(la):
Ne mozesh ni da hocesh da vidish 3 zone. Jednostavno, sa 16x se pishe samo u Lead-in-u:)

Ajde da pomislim da sam ja corav, ali ovde je i Cile i upravo smo se uverili da na CDu mozda postoji i cetvrta boja: u lead In!!!

3 boje su definitivno tu! I to na svakom disku koji smo snimili....

vlasta je napisao(la):
Jel mozes da navedes o cemu se radi ?

Pa samo pogledaj pomenuti AOpenov forum, ~90% postova je na tu temu.
Ukratko, drajv odbija da snima sa nekim (normalnim, kvalitetnim) diskovima i prijavljuje 'Medium Speed Error', kada treba da pocne snimanje, s tim sto su se neki zalili i na pucanje diskova (pukne cim upise LeadIn), neki na pucanje na oko 90% snimanja... Nekima proradi snimanje iz 4. ili 5. pokusaja sa istim diskom (u varijanti ako ne pukne odmah), nekima rade samo odredjene vrste diskova, nekima ne radi nijedna od onih koje su probali... a nekima sve radi normalno :) Novi firmware je navodno trebao da resi probleme, ali svim onim ljudima sa foruma nije. Jedan lik cak nije uspeo da nareze CD koji se dobija u kutiji uz rezac???
Sve u svemu, za skoro 300DM...boom

Vince Carter je napisao(la):
Novi firmware je navodno trebao da resi probleme, ali svim onim ljudima sa foruma nije. Jedan lik cak nije uspeo da nareze CD koji se dobija u kutiji uz rezac???
Sve u svemu, za skoro 300DM...boom
Uh, ovo me podseti na čuveni Pinnacle RCD-1000:

"Pinnacle earned a bad reputation after shipping drives with buggy firmware, a poorly ventilated enclosure, and bad customer support. Some owners of the RCD-1000 have gotten the unit to work, others have given up in despair. "

Poslednja rečenica me uvek uveseljavala :)

Nazad
Vrh Dno