Šta je novo?

Teac 40x CDR misterija resena!

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Ukratko - falsifikati i fals primerci krivi su za lose snimanje kod Teac 40x modela.

Kada je krenula citava frka ovde na forumu, gde je siroma Vince probavao sve moguce varijante sa napajanjima, OS-ovima, razlicitim primercima uredjaja... i uvek se dobijao isti rezultat - los snimak, ja sam na testu imao Teac-a koji nikakvih problema nije imao. Sada je stigla nova tura pisaca (ova nema 40x logo na masci), i opet nikakvih problema nema, probano sa pet razlicitih, random izvadjenih iz kartona primeraka.

U cemu je stvar? I prva i druga serija stigle su iz Nemacke, direktno od Teac-a. E sad, postavlja se pitanje kako likovi sa yu.oglasa mogu da nabave Teac 40x pisac po nizim cenama nego ovlasceni distributeri ovde koji kupuju na kolicine od po nekoliko stotina komada u turi? Tako sto kupuju ili a) falsifikat, ili b) original koji je na quality control-u pao na testu. Drugog objasnjenja naprosto nema, jer ako u isto vreme problema ima sa uredjajima iz sumnjivih izvora, a problema nema sa uredjajima koji stizu od ovlastenih distributera, moze se samo jedan zakljucak izvesti. Valjda ce uskoro doci dan kada cemo i mi ovde biti u mogucnosti da hardver kupujemo ne po oglasima i stanovima, vec lepo u radnji, sa sve racunom, garancijom, placenim porezom... sto podrazumeva visu cenu, ali i garanciju da si zbilja dobio ono sto si platio.

Xa

Ajde objasni onda kako se Carteru i sa logom i bez logoa isto ponašaju rezači? Evo ga sad i kod mene jedan primerak sa logom, iz aprila 2002. koji je došao sa 1.0C firmware-om i isto se ponaša kao oni Carterovi? Kupljen u jednoj velikoj firmi, koja doduše nije distributer....

I prva i druga tura iz koje su primerci bili kod mene u rukama i koji rade ok imaju 1.0b firmware. Ova nova tura je mart 2002, bez logoa. Ne secam se iz kog je meseca bila serija iz prve ture. E sad, da li je Teac od aprila poceo da uredjaje isporucuje sa 1.0c firmware-om - nemam pojma. Na http://www.teac.co.jp/dspd/download/firmware/cd-w540e/fwcdrome.html

pise da je 1.0c datiran na 19. april, pa mi deluje sumnjivo da je "originalni" Teac iz aprila 2002. isporucivan sa 1.0c fw-om. Ipak, 19. april, dakle, druga polovina meseca je u pitanju. Probaj da iz te velike firme koja nije distributer Teac-a saznas odakle su nabavili uredjaje, da barem dokucimo odakle stizu skartovi...

Ma sigurno će meni da kažu :) A ja sam se prešao: ONI JESU DISTRIBUTERI. Nisam siguran da su škart, nego ti meni reci gde da uzmem OK primerak i po kojoj ceni. Ili ti nisi uspeo da provališ u čemu je greška. Ja sam probao na Teac 40x i sve je OK, kao i na Teac 32x EB, ali zato na 32x EA nastaje drama u čitanju diskova. Evo sam se uveri (u prilogu je dat fajl iz CD SPeeda).

A što se tiče cene: napolju su oko 70$ što je po sadašnjem odnosu $:€ manje od 80€. S obzirom da se kod nas valjaju po 100-110€ mislim da dileri i distributeri imaju sasvim solidan prostor za ugradnju ma kako povoljno ili nepovoljno uspeli da uvezu uređaje.

Ashley je napisao(la):
Tako sto kupuju ili a) falsifikat, ili b) original koji je na quality control-u pao na testu.

Ovo me ne bi zacudilo. Takve stvari su se desavale jos tamo krajem 80-ih pocetkom 90-ih. Jedna tada renomirana firma je u Singapuru kupovala, naravno tamo kao deklarisan skart, AT ploce koje nisu mogle da menjaju takt, a ovde ih zavaljivala kao ispravne. Od onda pa do sad slicnih primera verovatno ima na hiljade.

Sta reci osim... zemlja seljaka na brdovitom Balkanu.

Ashley je napisao(la):
gde je siroma Vince probavao...

Vala da znas... :D:):)
Vidi ovako, oba uredjaja su uzeta u I*telu, s tim sto su drugi (zamenjeni) ocigledno uzeli iz jedne druge velike firme. Kao sto je poznato, prvi je imao logo, a drugi nema, drugi ima mnogo 'manji' serijski broj, a oba su Made In Malaysia. Oba su imala 1.0B firmware, kod prvog sam ga odmah flashovao na 1.0C, a kod drugog namerno nisam probe radi, ali nije bilo razlike.
Evo Heinz ima iste probleme, nije ga kupio u istoj firmi, a uz to ima BX plocu??????
Ako je tacno da su svi ovi primerci neispravni, meni onda stvarno nije jasno gde naci ispravne, osim ako treba promeniti 10+ primeraka u nadi da ce jedan raditi kako treba. Uz to, zanimljivo je da je mali broj ljudi ovde prijavio problem, ali neki mozda i ne znaju da ga imaju...

boom :whip

Heinz, probavao sam snimljene diskove ovako: Die Hard 3, 700 MB divx film, probano na Teac 24, 32, 40x, LiteOn 52x, LG 16x CDRW i Teac USB 8/8/24. Na svim ovim uredjajima je kopiranje islo bez ikakvog zastajkivanja. Od medija sam koristio SmartBuy 24x 700 MB, Verbatim 16x 700 MB, Princo Black 24x 700 MB, kao i jedan Princo Green 650 MB sa Morrowind igricom. Trenutno mi je pri ruci jedino Morrowind i LG16x, i evo sta Nero CD Speed kaze (vidi attach.) - bez greske.

Sto se pricewatch-a tice, to je merodavno samo za USA, jer mnoge firme imaju drugacije cene za USA u odnosu na ostatak sveta, i cene za USA su mnogo nize. Pride, ovde valja i carinu platiti, pa zatim transport od Nemacke ili dalekog istoka do amo... Nije to bas tako kao sto se cini - nabavna cena domacim distributerima = cena na pricewatch-u.

Vince, i ovi moji su napravljeni u Malaziji ;) sto samo potvrdjuje moju teoriju da neko kupuje skartove po nizim cenama, pa ih i ovde valja po nizim cenama. Gde kupiti ispravne? Kod ovlastenih distributera. Koliko znam, to su PC Centar i PiN Computers (mozda Pakom), pa u njihovoj prodajnoj mrezi. Ja sam u PiN-ovom magacinu, kao sto rekoh, izvadio 5 random komada iz kartona i svi snimaju bez greske.

E sad, moguce je da je citava serija nekome stigla falicna. Ali, kako onda da i druga (ova nova bez 40x logoa) takodje bude falicna? Bad karma? Ne bih rekao...

a samo mi objasnite kako je onda vince-ov rezac kod njegovog drugara narezao savrseno citljive diskove???

E ***** proizvodjaca. Uredjaj pravi probleme na citavom spektru ploca, procesora....:(

U Euro (nbg) su imali bez logoa mart2002 1.0b (taj je kod mene, nisam primetio problem sa citanjem na drugim), onda su dobili sa logom, al mi prijatelj kaze da jedan komad koji je instalirao kod drugih citaca zeza sa citanjem ako se reze na vise od 24x (iako ga teac savrseno cita). E sad, ne pamtim koji su mediji bili u pitanju.

Btw, jel` neko probao da reze sa 40X u Easy cd creator, pa da gleda koja je "actual" (realna) brzina rezanja.
Ako se ne varam, svi koji pominju problem su koristili Nero.
Ili mozda malo drugacije pitanje. Da li se problem javlja ako koristite neki drugi softwr, osim Nero-a.

D-KEE je napisao(la):
a samo mi objasnite kako je onda vince-ov rezac kod njegovog drugara narezao savrseno citljive diskove???

Evo sad cu ja da ti objasnim type;:cool:type;
Kod ortaka je pri snimanju na 32x ili 40x (tj kada dodje do te brzine) padao buffer, sto je veoma slicno situaciji kada je povezan na Promise kontroler i kada snima savrseno, a sto inace ne bi smelo da se desava kada je sve povezano/podeseno kako treba. Ne znam koji je mod kod njega bio aktivan, tada nisam na to obratio paznju, a nesto mi govori da bi , kada bih ga ponovo kod njega probao ali u UDMA 2 modu, bila ista situacija. Medjutim, 'siroma Vince'® :) ima pametnija posla. FX :whip

DS9 je napisao(la):
Ako se ne varam, svi koji pominju problem su koristili Nero.
Ili mozda malo drugacije pitanje. Da li se problem javlja ako koristite neki drugi softwr, osim Nero-a.

Probao sam odavno i CloneCD i DiscJuggler, i razne verzije Nera...:(

Moj Teac je datiran na mart 2002 firmware 1.0b i ima logo. Stoji kao primary master i radi savrseno, za sad sam jedino snaimao na Acer 16x medijima (oni sa 'stapica' :) ) Krivulja u Cd Speed je idealna. Mediji su savrseno citljivi i na CD-ROM-u starom 6 godina. izgleda da sam ja jedan od srecnijih :).

Nego imam jedno pitanje: SBBKBB (sta bi bilo kad bi bilo):
Teac W540E na secondary master UDMA 66 HPT kontroler a NEC DVD 5500A kao primary slave na UDMA 33 kontroleru (u pitanju je ASUS BE6 ploca). pogotovo me zanima za ovo slave posto sam cuo da kao brze rade (CD/DVD citaci) a ja ne mogu da nadjem ni jedan razlog zasto bi to bilo tako.

Vince Carter je napisao(la):
Evo sad cu ja da ti objasnim type;:cool:type;
Kod ortaka je pri snimanju na 32x ili 40x (tj kada dodje do te brzine) padao buffer, sto je veoma slicno situaciji kada je povezan na Promise kontroler i kada snima savrseno, a sto inace ne bi smelo da se desava kada je sve povezano/podeseno kako treba. Ne znam koji je mod kod njega bio aktivan, tada nisam na to obratio paznju, a nesto mi govori da bi , kada bih ga ponovo kod njega probao ali u UDMA 2 modu, bila ista situacija. Medjutim, 'siroma Vince'® :) ima pametnija posla. FX :whip

totalno si promasio temu moga pitanja :)

hteo sam reci - ako jedan pisac ne reze dobro diskove - onda in ne reze dobro gdegod bio on povezan.

ostaje mi samo da ti dam da proveris neki cd koji sam narezao na ovom drugom teac-u a imam i jedan koji sam narezao na onom prvom ali na drugom kompu...

pametnija posla??? da li to znaci da si vec uzeo plocu i procesor?? :)

D-KEE je napisao(la):
totalno si promasio temu moga pitanja :)

hteo sam reci - ako jedan pisac ne reze dobro diskove - onda in ne reze dobro gdegod bio on povezan.

E pa nije tako. type;
I kod mene idealno reze povezan na Promise kontroler (sto je jelte glupo:)), ali pada buffer pri 40x. Ocigledno je da sve to ima neke veze sa DMA, ali sta, kako....

Bio sam danas do pomenute velike firme, zamenio rezač za neki drugi primerak (rezultate ću da vidim večeras), ali ono što je bitno to je da oni znaju za taj problem, da su im sve serije takve i da jednostavno ne postoje bolji i lošiji primerci.
Ashley-ju savetujem da ponovo proba njegove.... Kao i ostalima da obrate pažnju.

P.S. Da li je moguće da C2 greške utiču na onakve rezultate?

E pa nije tako. type;
I kod mene idealno reze povezan na Promise kontroler (sto je jelte glupo:)), ali pada buffer pri 40x. Ocigledno je da sve to ima neke veze sa DMA, ali sta, kako....

kao da te od onda nisam cuo barem 10 puta telefonom i kao da ja to ne znam.... nego moja konstatacija je bila - ako pisac na jednom mestu nareze sve diskove dobro a na drugom - onda nije stvar do pisaca - vec mu nesto drugo smeta

evo promenio si plocu (sta ces sada kukavce bez raid-a?? :( )- pa javi rezultate

Da ovakvih problema ima sa LG rezacima, odmah biste LG proglasili djubretom, ovako Teac-u ne odgovara ploca i druge stvari. Cim ima ovoliko problema znaci da ima neku falinku. Mozda on i moze da radi lepo na 50% konfiguracija, ali to i nije neka zavidna kompatibilnost, posebno za TEAC.

Ja jos nisam najbolje shvatio tezinu problema. Da li se on javlja samo pri 40x rezanju ili i pri nizim vrednostima.

D-KEE je napisao(la):
evo promenio si plocu (sta ces sada kukavce bez raid-a?? :( )- pa javi rezultate

:p:p:p kome treba raid kada sve radi bez problema :):D:)
Snimio sam cetiri diska zaredom (nova ploca je GA 7VRX), i svi su savrseno citljivi, a TEAC radi u UDMA 2 modu, kao sto i treba. Testiracu jos, ali izgleda da sada radi normalno???????
A problemi se javljaju i na BXu i na VIA plocama... :confused: :whip

Ashley je napisao(la):
Aman Heinz, koliko jos da isprobavam? Zar nije ovo dovoljno? :) Evo, dodji u NS, pa cemo zajedno da ronjamo po bespucima PiN-ovog magacina i testiramo do poslednjeg primerka :)

Može li ovako: ja dođem u NS da isprobam sa mojim kompom, a ti onda dođeš u BG da proverimo kvalitet na lošim čitačima :)

Laza je napisao(la):
Da ovakvih problema ima sa LG rezacima, odmah biste LG proglasili djubretom, ovako Teac-u ne odgovara ploca i druge stvari. Cim ima ovoliko problema znaci da ima neku falinku. Mozda on i moze da radi lepo na 50% konfiguracija, ali to i nije neka zavidna kompatibilnost, posebno za TEAC.

Potpuno si u pravu, a morao bi da radi na svim plocama bez ikakvih problema.

Laza je napisao(la):
Ja jos nisam najbolje shvatio tezinu problema. Da li se on javlja samo pri 40x rezanju ili i pri nizim vrednostima.

Pri svim vrednostima osim 8x:)D), npr rezao sam ranije tri diska zaredom na 16x i svi su bili zreli za kantu. :whip

Izvinte molim vas, kupih veceras od Gedze taj TEac 40X, sa logom iz aprila 2002 godine, ali mi nije jasno u cemu je problem?
Narezao sam nekoliko diskova i primetio sam da mu buffer pada, ali ne kod svih diskova!!!

Ajde da neko kaze tacno u cemu je problem?

Posto nisam mogao da spavam zbog novog rezaca, resih da postavim jos jedan post, a pomalo i zbog djavolskog broja postova 666 :)

Pa ovako, nisam imao mira nego sam vratio brzinu procesora na default to jest 850MHz, i dobio sam jos gore rezultate, kad malo odmorim sibnucu i njih na site pa cete videti, ali na osnovu vidjenog zakljucio sam da je problem u slabim procesorima.
E sad bilo bi lepo kad bi neko mogao da mi pozajmi neki procesor jaci od moga pa da proverim moju hipotezu? :)

ajd,

RasetaM je napisao(la):
Evo uradih seriju nekih testova, pa vi sad recite sta tu nije u redu???

www.zdk.co.yu/rezac.htm

gde gresim FX

stani stani - one prve slike su citanje narezanih diskova zar ne?
1. cini mi se da ti nije ukljucen udma (uli barem dma) za diskove
2. ako jeste ukljucen onda snimci nista ne valjaju - disk bi trebao da se zavrsi sa citanjem na 40-toj brzini na nec-u i na 48-oj na teac-u

kod mene je bio problem na 2 citaca ostali su citali narezane diskove manje vise dobro...

:p:p:p kome treba raid kada sve radi bez problema :):D:)
Snimio sam cetiri diska zaredom (nova ploca je GA 7VRX), i svi su savrseno citljivi, a TEAC radi u UDMA 2 modu, kao sto i treba. Testiracu jos, ali izgleda da sada radi normalno???????
A problemi se javljaju i na BXu i na VIA plocama... :confused: :whip

super sto sve radi !!!! :)
rece da se problemi javljaju na bx i via plocama - pa pokrio si verujem nekih 70 posto naseg trzista :)

ps. pa i sada imas via-u :)

D-KEE je napisao(la):
stani stani - one prve slike su citanje narezanih diskova zar ne?
1. cini mi se da ti nije ukljucen udma (uli barem dma) za diskove
2. ako jeste ukljucen onda snimci nista ne valjaju - disk bi trebao da se zavrsi sa citanjem na 40-toj brzini na nec-u i na 48-oj na teac-u

kod mene je bio problem na 2 citaca ostali su citali narezane diskove manje vise dobro...

Ma majmun nisam ni primetio da mi je iskljucen DMA mod, a ja sam ga iskljucio da mi DivX filmovi nebi trzali dok ih gledam :) :) :)

Evo sad lepo radi, sve ide k'o podmazano. Dakle, ono sto sam ja radio nije bas dobro i zanemarite to sto vidite tamo cheers

Vrh Dno