Šta je novo?

Tdk Ug 80 ?

LazyBoy

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2002
Poena
609
Kakvi su ovo diskovi? Izgledaju kao noname, samo sto imaju ugravirano 'TDK UG80' malim slovima i kostaju 15 din/kom, naravno bez kutije. Meni je sumnjivo da je to stvarno TDK..

To su restlovi iz proizvodnje koji nisu prosli kontrolu kvaliteta. Oko 10% ce puci pri rezanju. Ovo mi je rekao prodavac (na 100kom 0,15€)
Bolje uzmi plasmon-e ili princo 7-10 centi skuplje...

iskustvo

Beži od njih ko đavo od krsta!

Ja sam letos uzeo sebi 50 komada po ceni 15 din/komad. Ne da sam se *****ao za medalju nego mi je doslo da zaplačem! Na mom LG combo-u (koji na valjanim diskovima reže bez greške) nisam mogao da snimim ispravno ni1 CD, a snimio sam jedno 5 komada. I, na svakom CD-u je snimajuća površina izgledala kao da si uzeo sprej pa šarao po disku (doduše, što je bila manja brzina snimanja to je bilo manje "spreja"). Snimio sam "uspešno" Audio-CD, koji je lepo zatvoren. Pustih ga na bivšem Creative 36Xmx (odličan CD čitač za audio diskove) i čuješ samo pucketanje s vremena na vreme a u pozadini samo šum. Srećom pa sam se svih diskova rešio bez problema.

Što se TDK tiče, uzeo sam u Merkatoru 2xTDK d-view colour 48x 80min 700MB. Na 1 sam snimio MP3 i on je odličan a na drugi sam snimio MAME roms i neke sitne instalacije + Hitman i moram priznati da me CD nije nimalo oduševio: buffer je bio čak 7%! TDK diskove ću ubuduće da kupujem u onoj radnji u Zemunu koja uglavnom nudi TDK asortiman.

Naravoučenije: uzimati proverene diskove, kao što su Princo sa ili bez štampe (doduše, sa štampom su bolji), na proverenim mestima.

Danas sam uzeo 100 komada Princo A klasa (navodno 48X, 700MB) za 24€ (oglas na PC berzi). Valjda se nisam opet *****ao.

Re: iskustvo

momsab je napisao(la):
Ja sam letos uzeo sebi 50 komada po ceni 15 din/komad. Ne da sam se *****ao za medalju nego mi je doslo da zaplačem! Na mom LG combo-u (koji na valjanim diskovima reže bez greške) nisam mogao da snimim ispravno ni1 CD, a snimio sam jedno 5 komada.

Ti "TDK" su jako čudna rabota... Uzeo sam sa prijateljima jednu veću količinu, i nekoliko njih su imali iste ili slične simtome kao i ti -- tipa, nareže se disk, prijavi da je snimljen OK, ali ništa sa njega ne može da se pročita... i to samo kada se snima iz Nera, a recimo iz Disc Jugglera se narezuju bez problema!

A opet, ja sam ih narezao bar 200 komada, što na Teacu (540), što na LG-ju, što na Plextoru 4x... I koristio sam gotovo isključivo Nero. Jedini problem koji sam imao je bio sa dva filma koja su bila knap po 702 MB, narezao ih je bez problema ali mogao je da pročita samo do 99%. Drugih problema (osim "čudne" boje snimljene površine).

Ipak, za 2-3 din više mogu se kod Dudija uzeti "pravi" TDK diskovi sa srebrnom površinom.

Re: iskustvo

Uzeo sam u onoj zemunskoj radnji TDK Metal diskove. Ono sto je najlepse je da ih je pravio Mitsui :D

princo se sada moze naci za 16.5 din vrlo lako, tako da je kupovina ove krdze stvarno bez potrebe...ja sam takve TDK kupovao po 8 din/kom....bilo mi je chudno, a prodavac mi kaze da je to samo zato shto nisu proshli kontrolu kvaliteta....ja reko, ako pukne i 30%, opet je jeftinije od princa...puklo mi je 29 od 30 komada, nije bash neki odnos ;)

Vrh Dno