iskustvo
Beži od njih ko đavo od krsta!
Ja sam letos uzeo sebi 50 komada po ceni 15 din/komad. Ne da sam se *****ao za medalju nego mi je doslo da zaplačem! Na mom LG combo-u (koji na valjanim diskovima reže bez greške) nisam mogao da snimim ispravno ni1 CD, a snimio sam jedno 5 komada. I, na svakom CD-u je snimajuća površina izgledala kao da si uzeo sprej pa šarao po disku (doduše, što je bila manja brzina snimanja to je bilo manje "spreja"). Snimio sam "uspešno" Audio-CD, koji je lepo zatvoren. Pustih ga na bivšem Creative 36Xmx (odličan CD čitač za audio diskove) i čuješ samo pucketanje s vremena na vreme a u pozadini samo šum. Srećom pa sam se svih diskova rešio bez problema.
Što se TDK tiče, uzeo sam u Merkatoru 2xTDK d-view colour 48x 80min 700MB. Na 1 sam snimio MP3 i on je odličan a na drugi sam snimio MAME roms i neke sitne instalacije + Hitman i moram priznati da me CD nije nimalo oduševio: buffer je bio čak 7%! TDK diskove ću ubuduće da kupujem u onoj radnji u Zemunu koja uglavnom nudi TDK asortiman.
Naravoučenije: uzimati proverene diskove, kao što su Princo sa ili bez štampe (doduše, sa štampom su bolji), na proverenim mestima.
Danas sam uzeo 100 komada Princo A klasa (navodno 48X, 700MB) za 24€ (oglas na PC berzi). Valjda se nisam opet *****ao.