Šta je novo?

TCPMP 0.81 player za pocket pc pitanje

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
U kom formatu treba da budu titlovi da bi ih ovaj player citao? Da li ime video file-a treba da bude isto kao titl ili ne? probao sam sve zive formate nista nece da cita? Mala pomoc?

Ja sam koristio 0.72RC1 verziju sa subtitles pluginom (nezavisni ukucaj na googlu)

Moras da prebacis video mod u GAPI i da titlovi budu u SMI (SAMI) formatu i istog imena kao i film

Sve lepo radi

ima, a jel ova 0.72 verzija kad se instalira ima naziv TCPMP Subtitle Edition ili ne jer imam i nju i nece da cita titlove iako sam prebacivao driver na gapi. Probacu ponovo, a ima i 0.81 verzije koja je vec sa subtitle pluginom i ima novu lepsu ikonicu

e da jel si titlove konvertovao u smi format ili samo preimenovao?

I_L_I_J_A je napisao(la):
to lako mozes da izguglas naravno da se konvertuje
hint Subtitle Workshop
ok probacu da konvertujem sa Workshopom jer sam pre toga konvertovao sa nekim bezveznim editorom, ali probao sam i 0.71 i 0.72 verziju isto nije htelo, a 0.81 verzija donosi dosta novina recimo h264 codec mi nije radio sa 0.72 ovde radi bez problema bas imam trailer za Ghost Rider film u tom formatu do sad nije hteo da ga pusta a od 0.81 bez problema, ajde javljam cim skinem sub.wshop sta sam uradio. Pozz

hhaha aradi sa Subtitle Workshopom, problem je bio do budjavog editora koji sam koristio!!! Hvala puno!!! E da kada je driver na GAPI onda titlovi trepere, kad prebacim na GDI sve radi super. Cudi me samo sto ne prijavljuje nase slovo c (kao Cuprija) lepo nego kao ae simbol, a ostala ok, muvacu jos malo pa mozda sredim i to, no to i nije neki hendikep. hvala jos jednom i probaj 0.81 verziju ja koristim nju i evo sve radi super

Pocketdivxencoder ima mogućnost da ti lepi titl na rekompresovani .avi. Razmotri i tu mogućnost za buduće fajlove koje budeš pripremao za pocketpc. :)

nidza je napisao(la):
Pocketdivxencoder ima mogućnost da ti lepi titl na rekompresovani .avi. Razmotri i tu mogućnost za buduće fajlove koje budeš pripremao za pocketpc. :)
lepse je ovako kad titl ide posebno pa mogu da podesavam velicinu i poziciju, pre ovoga sam tako lepio titlove zato mi je sada mnogo lakse

Ma ko ce da rekomprimuje DivX i dodaje titl
Ja svoj Qtek 9090 drzim OC sa 400 na 533MHz da moze da prikaze pun DivX bez gubitaka frejmova. Rekompresija mi je strava gubljenje vremena (kad zurim mrzi me da cekam i da se kopira na karticu a ne da se rekomprimuje)

cime si ga klokovao? meni na 416 pusta sve bez dropped frejmova a sto se tice kopiranja na karticu zato sam uzeo citac kartica i ceo GB se za cas iskopira da ne pricamo o filmu koji stavljam da bude uvek 200 MB. A veza preko usb-a je sporija dosta ali ok je za manje fajlove

XCPUscaler - za OC
meni sve lepo radi i na 472 (default na Qtek 9090 je 400) ali 533 je i najbrza akciona scena bez dropa

kopiram naravno preko citaca oko 4MB/s SD trenutna kartica od 2GB

I_L_I_J_A je napisao(la):
XCPUscaler - za OC
meni sve lepo radi i na 472 (default na Qtek 9090 je 400) ali 533 je i najbrza akciona scena bez dropa

kopiram naravno preko citaca oko 4MB/s SD trenutna kartica od 2GB
pa sta ti je onda sporo oko kopiranja to imam i ja s tim sto je kod mene kartica od 1 gb, ali izgelda da cu da nabavim vecu, Qtek S110 default na 416MHz, filmovi mi trebaju na tel najvise kad putujem od kuce za bg vikendom i nazad da se ne smaram u busu

Ne kazem da je (pre)sporo - samo ja ne patim od strpljenja :)
Ja se razmisljam o 4GB SD kartici - u Nemackoj je vec pala na 80e

nidza je napisao(la):

Samo u u programu, help-u, prebaci na cp1250, dole u language ili kako se vec zove, da bi prepoznavao nasa slova. Inace Pocket Divx encoder je najbezbolnije resenje. Nema mnogo cimanja, odaberes sta ti treba, podesis sta zelis, on odradi posao i sljaka bez bilo kakvih dodatnih zezancija.

Jedino to traje i traje pogotovu za nas strpljive kojima i 4MB/s prebacivanje na karticu nerekomprimovanog snimka traje predugo

Strpljenje je vrlina :D !
M stavis da se rekompresuje kada nisi u poslu i sredis jedno 5-6 filmova i dobro. Pa za jedno kompresovanje ti treba oko 30 min. To nije tako strasno.

meni nije problem da sacekam dok se film kompresuje, lepo cackam nesto po kuci dok se to zavrsi i posle mogu da uzivam. pozz

Ma spustiš proritet enkodera i držiš ga sve vreme u pozadini dok nešto radiš na kompu. Opušteno ga skoro ni ne primetiš... ;)

Nazad
Vrh Dno