Šta je novo?

tastatura za gaming

shanac

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2011
Poena
169
pozdrav ljudi.. gledam da kupim tastaturu za gaming.. specificno za CS, ali bih takodje hteo sa back light-om ili back led-om..
e sad mi se nedaje 8,9 soma za razer ili steel series.. zna li neko ima li negde neka jeftinija varijanta takvih tastatura a da su udobne za prste i da imaju dosta dobar pooling rate..
hvala. pozz

Gde je 8-9k tu je i još koja hiljada preko. Kada več daje tolike pare za tastaturu, onda neka kupi nešto što zaista vredi 100+ Eur, a to su jedino prave mehaničke tastature.

Ako se odlucis da dodas jos para za mehanicku tastaturu, pokusaj da prvo nadjes negde da probas razlicite switcheve, ili kupi negde gde mozes da vratis ako ti se ne svidja, posto je velika razlika izmedju plavih (Razer BWU) i crnih switcheva (Steelseries g6v2, CM Storm Trigger). Razer BWU plave switcheve mozes da probas bilo gde, posto ima izrez na kutiji.

Vise o mehanickim tastaturama i switchevima:
http://www.overclock.net/t/491752/mechanical-keyboard-guide

Poslednja izmena:
ja bas danas castih sebe sa logitech G105, ima zeleni back light, makro dugmice, filing dugmica i plastike kao skuplje microsoft tastature da ti je prosto milina da kuckas, kosta okruglo 5k, tako da preporucujem nju.

imao sam razer arctosa, falio mi je dosta backlight [drzim CS zajednicu i cepam meceve u kasnijim satima] i ne moze da prismrdi logitech-u...i bas mi je drago sto sam je prodao i pazario logitech. topla preporuka.

[jedino sto nema palm rest, i ja sam trazio sa palm rest, osvetljenjem i plitkim dugmicima, ali ova logitech je toliko do 00 da mi ni palm rest ni plitki dugmici nisu ni na kraj pameti :D]

au brate sad si me upucao... taman, posle vise meseci istrazivanja, nadjem nesto sto mi odgovara kad ono ne mogu da je kupim posto Razer ne salje robu u srbiju :(

da li znas mozda za neku drugu tastaturu sa brown mx switch-evima i makro dugmicima sa strane?

jel ta g105 za 5k dindzi ima mw3 logo ili je ona obicna sa plavim backlitom? ova sa mw3 logom mi j ebas, onako, klinacka i kiceraj.

au brate sad si me upucao... taman, posle vise meseci istrazivanja, nadjem nesto sto mi odgovara kad ono ne mogu da je kupim posto Razer ne salje robu u srbiju :(

da li znas mozda za neku drugu tastaturu sa brown mx switch-evima i makro dugmicima sa strane?

Slabo, CM Storm Trigger ima i u verziji sa braon switchevima (oznaka SGK-6000-GKCM1), ali raspolozivost zavisi od regije, kod nas se prodaje model sa crnim switchevima. Ne znam koliko su ti bitni macro dugmici, ovaj sajt ima ok izbor i salju u Srbiju (naravno, zakacice te carina/porez):
http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/Mechanical_Keyboards.html

Mozes i da probas na ebay-u da nadjes neki model koji odgovara tvojim potrebama.

http://www.wasdkeyboards.com/ pravi custom mehanicke tastature po zelji, ali nisam siguran kakva je situacija sa shippingom.

Mislim da postoje kod nas servisi/firme za narucivanje stvari iz USA, ako ti je bas toliko stalo to BW Stealth-a, ali ne znam kako sve to tacno ide. :)

Hvala mnogo na informacijama.... mnogo mi se svidela CM Storm Pro posto se izgleda najcesce pravi sa brown switchevima ali izgleda da da jos nije stigla kod nas.... steta...

pogledao sam taj kustompcs sajt al nema nista sto mi se svidja... jedino mozda TT Esports MEKA G-UNIT ali ima samo sa black switchevima...

moracu da nadjem neku od tih firmi za narucivanje... na kraju cu izgleda morati da narucim kod nekoga u inostanstvu pa da mi oni donesu kad budu dolazili :/

znaci bas sam se razocarao u izbor mehanickih tastatura kod nas... svi kao kazu ma uzmi mehanicku a ono postoje citava 4 modela od kojih su 2 sa black a 2 sa blue switchevima.... 'bem ti izbor :p

Nazad
Vrh Dno