Šta je novo?

Tastatura se gubi

filipfg

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
320
Cao,

Opis problema: prvi put se pojavio pre 3 nedelje, tastatura samo prestala da reaguje, tako trajalo nekih 2 dana i posle toga bilo ok. Juce se pojavio opet isti problem.

Dijagnostika:

1. Promenjene 3 tastature, 2 usb i 1 ps/2, isti problem.
2. Problem nije softverske prirode, jer kad se tastatura "zaglupi" i kad uradi restart racunara, ona opet ne reaguje, znaci ne moze ni u BIOS da se udje.
3. Ostali usb uredjaji rade bez problema, mis i kamerica.
4. Promenjeno napajanje, mislio sam da salje neku losu struju, isti problem.

Ako ima jos neko neki predlog, dobrodosli su jer meni nista ne pada na pamet sta bi moglo da bude i kako bi mogao da se utvrdi kvar.

napajanje,losta struja u ploci,ili sama ploca.prvo proveri sa drugim napajanjem,ako je isto,onda probaj na drugoj uticnici/produznom,ako je opet isto,do maticne je.

Ajmo da dignemo ovo iz mrtvih spreman sam i da platim ko resi :)
Elem sve je radilo ok poslednjih 2 meseca, prvobitni problem se sam od sebe resio... Ali evo ga opet isto sve. Ono sto sam sada dodatno probao u odnosu iz prvog posta je:

- promenio plocu
- probao na drugoj uticnici u stanu
- promenio produzni

Rezultati isti. Ostaje jos memorija i cpu, ali da li se uopste cimati sa tim...

Totalno druga ploca unutra je msi z77 a stavio sam bio da probam gigabyte h61. Gremlini...

Proban cpu i ram, sve isto. Jedini zakljucak da je struja u stanu losa i da to uzrukuje probleme...

I to je lako proveriti.
Malo je čudno da uzrokuje samo problem sa tastaturom...
Za očekivati je da tako loša struja na dva različita kompjutera (promenio si i matičnu i napajanje) uzrokuje više od jednog jedinstvenog problema.
Pozajmi nečiji desktop, ako ipak jeste tako kod tebe u stanu će i na tom kompjuteru brljaviti tastature.

Kolege,sta bi moglo biti,tj. kako moze da se resi ovaj problem ?
Elem,radi se o grafi XFX HD670,radi kad se poveze sa racunarom,medjutim,cim se instaliraju drajveri izgubi sliku.
Da li je problem resiv ?

Verovatno je graficka neispravna jer kad instaliras drajvere tek onda pocinje da radi u full rezimu. Ako mozes probaj je na drugom racunaru cisto da izbacis mogucnost da je do slota za grafiku.

Vrh Dno