Šta je novo?

tastatura se čudno ponaša

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
ovo nije prvi put da se dešava ne samo na laptopu koji sam kupio neki dan već se to isto dešava i kod laptopa koji koristim na poslu a i na mom predjašnjem laptopu.

Dešava se i dok kucam ovu poruku.
Ne znam da li je tastatura pokvarena.

Naime ja kucam i dok sam otkucao ovo "kucam" on meni prebaci kursor na ovo "naime" i krene tu da kuca.

To je vrlo iritantno.

Ne mogu otkucati normalnu rečenicu.

Imam problema i sa podešavanjima jezika tastature.
Mada mislim da sam taj problem rješio jer sam pobrissao sve jezike i ponovo podesio da mi izlazi srpski latinica, ćirilica i engleski.

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

kako riješiti to.
ja inače malo jače kucam jer sam kucanje učio u srednjoj školi na klasičnim mašinama tako da prilično jako lupam po tastaturi

Rastavljanjem i čišćenjem tastature.
Ne mora da uspe, pa je možda praktičnije sa KeyTweak-om ili ručno editovanjem registry-a onemogućiš dotični taster i on za windows više ne postoji.

Edit:
Link je za SharpKeys ali nije bitno, KeyTweak i SharpKeys su oboje valjani key remapper-i.

Poslednja izmena:
laptop je nov, star 4 dana..
koji taster da onemogućim.ako misliš na home ja na njega uopšte ne kucam.

inače problem je veliki jedva otkucam i ovu poruku.

Možda slučajno dodirneš touchpad pa kursor skoci tamo gde je strelica miša.

Ti lomiš te tastature. Ko zna šta im radiš sa el. kontaktima dok lupaš po njima. :p

Ozbiljno, idi prvo ovde i proveri da l' ti je neki taster stalno aktivan. Ako jeste, u tom prozorčetu će ti izbaciti koji je, a ako nije, onda neće (logično).

Susretao sam se sa takvim problemom i obično je problem bio do toga da je tastatura bila žedna (soka, vode, parfema...). Ne bi bilo loše da priključiš i eksternu usb tastaturu, jer tako možeš da skontaš da li je to tastature ili OS-a.

edit: i ovo što yooyo reče proveriti obavezno.

Poslednja izmena:
koji taster da onemogućim.ako misliš na home ja na njega uopšte ne kucam.
Nisam ni rekao da ti kucaš na njega, nego da ti se samo aktivira.
Home dugme bi morao imati na tastaturi, a ono upravo radi prilikom kucanja to što si opisao da se dešava.
Proveri pa javi.

Edit:
Pojavi li ti se sam od sebe keycode 36 na linku koji ti je postavio dzonihsv problem je u home dugmetu.

keycode36.png

Poslednja izmena:
izgleda da je ovo što je pisao yooyo , baš sam malo obratio pažnju na držanje ruku i nemam problem.
pratim situaciju dalje.

Hvala na pomoći

I ja bih rekao da je to. Probaj da isključiš touchpad gore u funkcijskim tasterima pa vidi da li i dalje imaš problema pri kucanju.

4 dana star laptop, mogao sam da se kladim i na nevidjeno da je yooyo-ov scenario. Nadji kombinaciju za iskljucivanje touch-pad-a sa function tasterima, da se ne bi ti prilagodjavao laptopu, vec obratno.

Ubaci misa, isklmuchi touch pad i probaj da kucas. Imam isti problem jel drzim ruke "nisko" pri kucanju.

Nazad
Vrh Dno