Šta je novo?

Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Do sada sam naleteo na dve kod nas. Jedna je bila Logitecova, valjda G15, a druga Saitek, slicna kao sto je opisivano u "koja gaming tastatura" topicu. Obe su reda velicina 60-70 evra.
ima li jos neka kvalitetna da se uzme u razmatranje?

He he, ova je stvarno vrh :)

Medjutim, koliko vidim, to je jos uvijek prototip: http://en.wikipedia.org/wiki/Optimus_Keyboard

I jos nesto:

Optimus-113 Pricing
I know that many people are trying to guess or calculate the price for the upcoming Optimus-113 ('big') keyboard.

Some went as far as dividing the 160 US$ price tag for the mini three by three and multiplying it by at least 100 to get the fugure. Well, they're wrong. Mini keyboard actually uses very large keys about the area of four keys of a standard keyboard. Optimus-113 will use smaller screens with a resolution of a standard icon on a desktop - 32x32 pixels.

The price for the shipping unit remains withing range of a good mobile phone (but not $20,000 or $5,000 as some people may think after shopping for another Vertu).

And we had to make one very important decision during the engineering: we will not use OLED screens for the Optimus-113.

Another important thing: all keys will be replaceable.

Poslednja izmena:
Da, da, pratio sam pomno razvoj Optimusa, mislim, perverzija. Ali za sada da se drzimo realnih proizvoda.

I ja se razmisljam za logitech G15....pa me takodje zanima ovaj topic

G15 i ne razmisljaj skoro pre 5-6dana sam uzeo G15 i MX610 i odlicno rade prepruka do sad nikakvih bagova;)

BlackNeo-kad ce tako nesto da se pojavi kod nas:S:

pozzz..........:wave:

Darko1, reci mi kakav je kvalitet materijala na njoj?To je plastika\lim ili sta vec?...recimo, na tastaturi koju sad imam "spojler" za dlanove je izgubio boju (sivu) ....verujem da to tesko moze da se desi na G15, ali me zanima cisto kvalitet materijala na njoj....jes' da joj je enter mali i ima one dodatne tastere sa leve strane, ali koliko sam uspeo da izbunarim po slikama sve ostalo je skoro pa savrseno....

Imao sam G15 tastauru i mogu reci samo da je plastika jako losa, i onaj srebrni deo nije aluminium vec obicna plastika i ne lici na logitech-ov proizvod...e sad ukusi su razliciti ali po meni i izged tastaure je deciji. Svetlo na tasterima mozes podesiti u tri nivoa (iskljuceno, srednje, maximalno..mislim na jacinu ).Imas dosta mogucnosti za programiranje tastera za direktno podizanje raznih aplikacija to lepo radi...I na kraju taj displej koji je sasvim ok i lepo izgleda...Najbolje pre kupovine da se uveris i sam u kvalitet i izged jel kad sam ja to gledao po netu izgledalo je drukcije nego uzivo...poz:wave:

Poslednja izmena:
Imao sam G15 tastauru i mogu reci samo da je plastika jako losa, i onaj srebrni deo nije aluminium vec obicna plastika i ne lici na logitech-ov proizvod...e sad ukusi su razliciti ali po meni i izged tastaure je deciji. Svetlo na tasterima mozes podesiti u tri nivoa (iskljuceno, srednje, maximalno..mislim na jacinu ).Imas dosta mogucnosti za programiranje tastera za direktno podizanje raznih aplikacija to lepo radi...I na kraju taj displej koji je sasvim ok i lepo izgleda...Najbolje pre kupovine da se uveris i sam u kvalitet i izged jel kad sam ja to gledao po netu izgledalo je drukcije nego uzivo...poz:wave:

Sve je stvar ukusa, evo mojih utisaka posle 10 meseci korišćenja... Meni, recimo, ne smeta taj 'srebrni' look plastike, više ovi gumirani delovi jer se prašina lepi za njih nenormalno... Sam dizajn i nije neki spektakl, slažem se, ali opet, uklapa se s G5 mišem (ne, nemam G5 već plavog MouseMana za notebook...) i ostatkom hardvera koji je u black/silver varijanti kome je to bitno. Recimo da se meni bela Internet navigator nije slagala kao jedina bela stvar na stolu pa je tako zamenjena za G15... :d Raspored tastera mi je skroz OK, ne smeta mi mali enter koliko mi je drago da imam normalnan Ins/Del, osećaj pod prstima je skroz subjektivan, nemam neki poseban zahtev kako bi to trebalo da izgleda, znam samo kad mi ne prija, prethodnih 4-5 Logitech modela su bile različite, ali manje više sa svima sam mogao da radim, pa tako i G15 zadovoljava. Backlight je poslednja odbrana od konačnog prelaska na 100% slepo kucanje čak i kad sam u mrklom mraku. :D

Aha...thx, ljudi, nista moracu uzivo da je ispitam...

dok sam ja pogledao vec si dobio sve odgovore :smash:

idi ti lepo kao sto si rekao i pogledaj doticnu pa vidi kakav je kvalitet ;)

meni doticna pase u svakom pogledu i skoro ne nameravam da je menjam

sve dok ova tastatura http://en.wikipedia.org/wiki/Optimus_Keyboard nebude dostupna :-devil-:

Poslednja izmena:
Ako zelis samo tastaturu koja ce da svetli, mozda te zadovolji neki Zippy model.

Ako zelis samo tastaturu koja ce da svetli, mozda te zadovolji neki Zippy model.

Da, u principu, jezim se MULTIMEDIJALNIH tastatura sa 1000+ tastera, sta cu kad sam puritanac... Videcu za ovaj Zippy, vidim da ima jedna na ITSVETu, iako ne pise gde je ima. Sad idemo malo na PCberzu.
Jos da zadovolji visoke zahteve moje.... (veliki SHIFT, ENTER i BACKSPACE, naravno i potrebna mekoca kucanja...) Gorecu u paklu, znam

P.S. meni se ne svidja, ali mozda se nekome drugom svidi:
http://www.ortek.com/prodlist.asp?pid=111&cname=Keyboard>>Backlight Keyboard&ppid=101

Poslednja izmena:
Pa Zippy ima 5 modela ako se ne varam, nisu svi toliko losi :)

ima i replika onog saitek-a u izvedbi chikony-ja po osetno nizoj ceni

Koliko vidim na zippy-ju svetli ceo taster...to mi se ne svidja...preglednost moze biti problem.Kod saiteka\chikony-ja svetli deo izmedju tastera, ako se ne varam...to nije lose...ah fuckin G15 -ima ekstra foru da svetli kroz znakove....pitanje je sad...

Ma nema bolje tastature od G15 ,ja sam je uzeo pre nekoliko dana i odusevljen sam kako je odradjena i koje sve fore ima sa displejom i funkcijama,za kucanje je toliko dobra da ne mogu da se odvojim :) Jeste da kosta i da sam dao zadnje pare na nju ali nije mi uopste zao zadovoljan sam:)Inace malo je mutna slika :)

Prilozi

• Picture 009.jpg
    Picture 009.jpg
    304 KB · Pregleda: 256
Poslednja izmena:
It's over.Prelomih. :D

Pa evo..ja sam je kupio skoro chim je izashla iz Logitech-a...josh je imala onaj prvi software.
Zadovoljan sam.Meni najvishe znachi diplay sa cpu i ram opterecenjem.Programibilne tastere ne mozes sve da iskoristi i da hoces...

Neznam dark side da li si skidao sa neta dodatne applete sa tastaturu ima jako dobrih fora :)
bandwith meter za mrezu,net,bluetooth, Winamp applet,system monitoring,Team speak app i ima stvarno svega evo par slicica :)

Prilozi

• Picture012.jpg
    Picture012.jpg
    339.5 KB · Pregleda: 169
  • Picture 010.jpg
    Picture 010.jpg
    320.3 KB · Pregleda: 152
Sem svetlecih tastera i LCD ekrana, vredi li cemu ta tastatura? Mislim komfor u kucanju, kvalitet tastera i sl. Eto uporedite je sa MS Natural 4000 koja je trenutno najbolja normalna tastatura.

E, to je ono sto ja zelim... Obicnu, normalnu tastaturu, sa odlicnim tasterima... I pozadinskim osvetljenjem! Bas me briga za LCD, MM tastere i ostalo...

Pa i ja se slazem da je LCD fensi (mada ako sam mogao sve ovolike godine bez njega, mogu i od sad :)) i sve to, ali mene zanima kakva je tastatura kao tastatura i kako sluzi svojoj prvoj i osnovnoj nameni - a to je kucanje i kakav komfor pruza u tom smislu.

Naravno! To je najbitnije. Ali, ako svom tom komforu i ugodnosti pridodas i mogucnost kucanja u mrklom mraku... Stvari postaju mnogo zanimljivije. A i ti, Kutija, nebi bio ovde da te ta varijanta ne privlaci, priznaj!

Pa ne bih rekao da si u pravu - ja sam savrseno zadovoljan sa mojom tastaturom i ne patim od toga sto nema LCD displej i sto ne svetli u mraku :)

Da sam hteo da svetli, uzeo bih G15 :)

Nazad
Vrh Dno