Šta je novo?

Tastatura sa osvetljenjem?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Znaci zanima me tastatura koja ima neko pozadinsko osvetljenje. Nasao sam Microsoft-ovu Reclusa sa plavim svetlom i sasvim ok izgleda, pa me zanima da li ima jos neka sa slicnim "osobinama". Treba bi svetlo na tastaturi jer mi je mracna soba, a lampa iznad stola direkt i bije mi u facu pravo...:wave:

Saitek gamers keyboard
saitek_keyboardhuge.jpg

imam je i prezadovoljan sam ;)

Dvoumim se upravo izmedju ove Saitek i Microsoft Reclusa tastature...videcu jos ako ima koji model pa cu prelomiti nekako :)...javljam sta ce biti uskoro nadam se...:wave:

Prilozi

• kblit.jpg
    kblit.jpg
    159.8 KB · Pregleda: 331
^^...pa, ne zelim bas za tastaturu da dajem istu lovu kao i za neko vrhunsko napajanje :D

Jeste da je offtopic... ali ja bih za tastaturu i miša dao 3 puta više para nego za napajanje - tastatura, miš, monitor i stolica su po meni najvažniji delovi računara. :)

mozhda ti je zanimljiva i razer lycosa... cena je simpatichna :) , ali probao sam taj model, i mogu da kazhem da je prilichno kvalitetna, lepo dizajnirana i funkcionalna...

Jeste da je offtopic... ali ja bih za tastaturu i miša dao 3 puta više para nego za napajanje - tastatura, miš, monitor i stolica su po meni najvažniji delovi računara. :)

Slazem se ali pod uslovom da trosim tu istu tastaturu, mis i stolicu 0-24, ovako u mom slucaju vise mi prija da znam da su mi komponente ustekane na sigurno napajanje koje me nece prodati. Dodjem sa posla kuci uglavnom po mraku, i kada zasednem na pc smeta mi to sto je mracno. U firmi sam sam sebi kupio tastaturu koja kosta 400din i super me sluzi, odlicni tasteri zaista, kuci imam DTK iz 2000-te i da nemam problem sa manjkom svetla ne bih ni uzimao drugu :)...znaci svako ima svoje razloge, meni ce ovaj trosak tesko pasti, ali mi je potrebno to svetlo, sta cu :D...

Jel ima u ponudi nekih osvetljanih modela sa YU slovima?

Saitek Eclipse II - extra tastatura (licno je koristim) sa finim osvetljenjem (mozes da biras izmedju plavog, crvenog i ljubicastog) ali je cena oko 5k dinara (garancija 2 godine). A nedavno sam video i novi Zboard Merc Stealth koji takodje ima lampice u 3 boje (ima u GameS-u) ali je cena preko 7k dinara... Ona Razer tastatura deluje ok, ali je cena bas bas bas :) previsoka :D

Vidim u Imtelu imaju Digitus tastaturu sa plavim svetlom, interesantno izgleda, ali je ladno nemacki layout tastera :S:

Prilozi

• 224495.jpg
    224495.jpg
    179.2 KB · Pregleda: 166
Imao sam Trust svetlecu tastaturu i nije za .... E, gledao sam da kupim Reclusa ali je isto sr... kao Trust. Pozadinsko svetllo probija izmedju tastera a ne kroz taster sto je nenormalno bezveze. Ova Digitus je super pod uslovom da malo kosta i da imaju EN ili US varijantu ali je zato Logitech G11 do ja... Znaci poenta je da svetlo probija kroz sam taster na tastaturi a ne oko tastera...

pozz

Vidim u Imtelu imaju Digitus tastaturu sa plavim svetlom, interesantno izgleda, ali je ladno nemacki layout tastera :S:

nema veze shto je nemachka naviknesh se ili zaboravish ako slepo kucash ja sam zaboravio kako mi izgleda tastatura :) jedina razlika ti je shto je promenjeno CTRL NUM END PAGE UP PAGE DOWN HOME itd. a svi ostali tasteru su kao i na engleskom layou

Razer lycosa po meni je savrsena, merkam je odavno.
@whiplasher gde to ima za 80 eura ? To je normalna cena, ovi za 11000 su bolesnici :wall:

Prilozi

• lycosa-pic5.jpg
    lycosa-pic5.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 131
Evo, ako hoćeš normalnu, običnu tataturu sa osvetljenjem - imaš ovu :

47038a3460201_big

za ~ 800 din.

Obična je, odlična je, a ako hoćeš više eto Saiteka ili šta već...

Koju ovu? Da je tražim po slici :p

Hvala Dr. Watson-e, sad sam se obrukao :p

Tako nešto jeftino je meni trebalo.
Da ne blješti suviše ? Znaš li kakva je u "stvarnosti" ?

Poslednja izmena:
Pa ova se isplati samo zbog LED-ova u njoj, tastatura ti ostaje džabe... :d hehe... :D

Šteta što u Alfamediji nema ova od istog proizvođača.

Tako nešto jeftino je meni trebalo.
Da ne blješti suviše ? Znaš li kakva je u "stvarnosti" ?

U stvarnosti gledam upravo u nju i ne blješti uopšte, skroz je prijatna za oči, a meni lično je prijatna i za kucanje - ima "mekanije" tastere i ne "čangrlja" uopšte kod kucanja - što mene lično iritira kod jeftinih tastatura.

U stvarnosti gledam upravo u nju i ne blješti uopšte, skroz je prijatna za oči, a meni lično je prijatna i za kucanje - ima "mekanije" tastere i ne "čangrlja" uopšte kod kucanja - što mene lično iritira kod jeftinih tastatura.

Da li led osvetljene moze da se ugasi preko noci ili svetli non-stop?

Kad je ugašen komp. ne svetli, a u radu isto može da se ugasi.

Nazad
Vrh Dno