Šta je novo?

Tastatura na adapter PS/2 na USB

spaske030

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2007
Poena
309
Kupio sam tastaturu Genius SlimStar 220 ali nisam obratio pažnju na priključak koji je PS/2, problem je u tome što ja na matičnoj ploći imam samo jedan PS/2 port gde mi je već priklučen miš pa ne mogu i tastaturu da priključim, interesuje me ako je neko imao iskustvo, jer vidim da postoje adaptri sa PS/2 na USB dali bi priključivanjem preko tog adaptera tastatura radila normalno ili je najbolje kupiti novog miša na USB port?

ovako izgleda adapter:
90016371.jpg

Kupio sam tastaturu Genius SlimStar 220 ali nisam obratio pažnju na priključak koji je PS/2, problem je u tome što ja na matičnoj ploći imam samo jedan PS/2 port gde mi je već priklučen miš pa ne mogu i tastaturu da priključim, interesuje me ako je neko imao iskustvo, jer vidim da postoje adaptri sa PS/2 na USB dali bi priključivanjem preko tog adaptera tastatura radila normalno ili je najbolje kupiti novog miša na USB port?

ovako izgleda adapter:
90016371.jpg

Ja sam imao slucaj sa ovim, kod strica...

Kupio je nov racunar sa jednim PS2 portom, a imao staru tastaturu i misa, oba PS2.

E sad mi smo bili pametni i obe stvari turili u ovaj adapter, i sve je to i funkcionisalo dok nije hteo da se igra...

Onda se desavalo, da recimo kada vozis auto i drzis dugme od gasa pritisnuto i onda pritisnes neko drugo dugme recimo da skrenes levo, onda automatski zaboravi da je i gas stisnut... pa treba odpustiti dugme i pritisnuti ponovo...

Znaci ne da ne mozes 5 tastera odjednom da pritisnes, nego ne moze ni 2...

Resenje je bilo da smo tastaturu uboli direktno na maticnu, a misa preko ovog adapera sa tvoje slike i sad sve radi...

turbo

Hvala na odgovoru, ja nebi ni uključivao i jedno i drugo istovremeno na jedan USB praktično, u Pakomu su mi odgovorili da bi tastatura funkcionisala kako treba preko ovog adaptera, ali pošto je cena adaptera ista kao cena jeftinijih miševa ja sam ipak rešio da kupim novi miš (Genius) na USB port i tako sam rešio problem a obnovio i jedno i drugo, meni ova tastatura za sad izgleda odlično tasteri su prilično osetljivi, nemaju dubok hod i mnogo ubrzava rad u odnosu na moju staru tastaturu
Hvala u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno