Šta je novo?

Tastatura iz odpada Logitech G610

vladat1

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poruke
7,203
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo drugari,

cilj ovog, i ostalih mojih tekstova je pre svega podići svest o reciklaži. Najlakše je baciti i kupiti novo. Novo je novo, i ostale fraze koje se izgovaraju kod nas, da bi se opravdalo nešto, ne znači da su uvek i tačne. Često znaju biti i veoma pogrešne. U svakom slučaju "De novo" (De novo je latinska fraza, sa značenjem „od novog” ili od početka). Želim da se zahvalim Milanu koji mi je poklonio ovu tastaturu, Zeljku SteelSeries sa KP na savetima, i kumu Veroslavu koji mi je pomogao oko lemljenja. Počelo je sa temom


Dopala mi se tastatura Logitech G610 kojoj nisu radila 6 Switches a. Bila je polivena nekim sokom. Milan je hteo da je baci. Imao sam ideju da neispravne switche - ve zamenim onim na tastaturi koji se najmanje koriste, ili novim (pogrešne sam kupio). Naravno kako to već ide, desile su se neke nepreviđene okolosti. Prva je ta da sam saznao da sam postao kratkovid, što i nije loše jer sam počeo da se lečim, a druga je , da kum baš i ne ume da čita moje poruke :ROFLMAO: Tako je nastala i ova paleta boja. Poslao sam mu ovaj videoda vidi kako se skidaju (kum radi sa telefonima), i markirao tastere bojom, koje treba da poskida. Tada sam dao 4 led diodice da ubaci u "a s d w". Tastatura svetli belo, a to mi se i nije mnogo dopalo. Tasteri su oprani konkart prejem 60, sada rade odlično, a boje je kum kreativno izmešao :ROFLMAO:. Posle treće revizije sve je ispalo kako sam zamislio.
Na tastaturi sam ubacio "O ring" silikonske gumice sa Allija https://www.aliexpress.com/item/4000503705164.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.32524c4dyHZlYg
i nove kapice "a s d w" sa ebay - ja https://www.ebay.com/itm/124213431648 Evo i nekoh slika

1.jpg
2.jpg
3.jpg4.jpg5.jpg

6.jpg


Par reči o tastaturi. Tastatura je veoma masivna i teška, ali tasteri su odlični. Veoma su mekani i imaju odličan odziv. Logitech se pobrinuo za kvalitetan softver koji pruža razne mogućnosti. Od programiranja tastera, pa sve do podešavanja jačine boje i svetlosnoih efekata. Ja volim da podesim da sve svetli na minimum. Multimedijalni tasteri rade automatski bez podešavanja. Posebno mi se dopada skrol za zvuk. Ja ne mogu da kažem kakva je u toj cenovnoj klasi (malo jače od 100€), jer nisam imao druge tastature tako skupe, ali za mene je ovo vrhunski proizvod. Sve u svemu ne verujem da ću ikada da je menjam, a ako se pokvari tu je uvek kontakt sprej 60 ;)

Ako vam se dopao tekst pročitajte i o Stereu iz odpada

 
bas pre par dana pricam sa majstorcinom jednim, i on onako po banatski otegne kad smo se dotakli te teme : "postoji otpad i postoji djubre". on sav otpad koristi prakticno, a djubre je djubre i baca se. neki od primera: kucu je oblozio stiroporom komplet od kutija u koje su pakovane vakcine sto se bacaju iz aviona da divlje zivotinje pojedu da ne prenose zarazu. kupatilsku kabinu je napravio od staklenih vrata rashodovanih sa lokalnog hotela. svu stolariju ugradjuje dalje gde mu treba ako je dobra, naravno. I jos puno slicnih prica, uglavnom se dosta toga da iskoristiti.
 
Ja sam uvak za reciklažu. Lepo si rekao odpad i đubre.
 
Nazad
Vrh Dno