Šta je novo?

Tastatura do 2000 din

king

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2007
Poena
309
Imam Genius LuxMate Scroll tastaturu i sto se tice dizajna i svakodnevnog rada na windowsu - cista desetka. Ipak, sto se tice njene upotrebe u igricama, tu dobija cistu nulu. Cesto zaglavljuje, i cim drzim 2-3 tastera ona uopste ne reaguje na komandu. Trkacke igrice ili uopste igrice koje imaju automobile u sebi je nemoguce kontrolisati. Moras da pustis strelicu napred kako bi mogao da ides levo-desno. Itd, itd.

Tastatura je jedva preko 1000 din, ali predobra za upotrebu (tiha, odlicno dizajnirana..), ali je za igrice neupotrebljiva.

Pre nje sam koristio neku socijala tastaturu od 300 din i radila je besprekorno u igricama. Cini mi se da sam mogao i 5 tastera pitisnuti i ne bi bilo problema

Elem, ima li neka jeftina tastatura 1500-2000 koja je po dizajnu slicna ovoj sto imam (slim, silent..etc) ali da nema problema sa zaglavljivanjem. Znaci ne mora da ima nijedan jedini dodatni taster, ne treba da izgleda marsovsko, samo treba da je jednostavnog i lepog dizajna i da mogu kolko tolko normalno da igram igrice.

Poslednja izmena:
Ajd da utrčim u temu, nešto nisam obraćao pažnju na tastature jer ne gajim mnogo igrice ali su moji klinci krenuli da ih voze....

Može par preporuka za tastaturu po tom čuvenom osnovu "x tastera istovremeno" :)

Ja sam preporucio ovu Comfort curve 2000, a moze i Digital media pro (imao sam i nju, isto 6 tastera istovremeno), a na poslu imamo Logitech ultra flat, na njoj je 3-4 tastera istovremeno moguce pritisnuti.

Dobra je to tastatura...sigurno mozes od 4-6 tastera na njoj istovremeno.

Jel ovo proverena informacija ? Ne bih da pokrenem neku voznju a auto pici samo pravo, a na levo-desno reaguje tek kad pustim strelicu za pravo :) To mi se upravo desava sa trenutnom tastaturom (genius luxmate). Sto je najgore, to kod nje nije bug vec feature ::wall:

kako vi uopste i stiskate vise od 3 tastera: ja kad u npr. FIFI stisnem pressing i sprint, i onda stisnem recimo da ide nagore (slucajno), masina se odmah zali (beep). To mi se takodje desava i na drugoj masini. Ko je ovde lud?

Jel ovo proverena informacija ? Ne bih da pokrenem neku voznju a auto pici samo pravo, a na levo-desno reaguje tek kad pustim strelicu za pravo :) To mi se upravo desava sa trenutnom tastaturom (genius luxmate). Sto je najgore, to kod nje nije bug vec feature ::wall:

Tu tastaturu koristi npr. bivsi tek9 igrac Davy (COD2/COD4), ako je njemu dobra...,)

kako vi uopste i stiskate vise od 3 tastera: ja kad u npr. FIFI stisnem pressing i sprint, i onda stisnem recimo da ide nagore (slucajno), masina se odmah zali (beep). To mi se takodje desava i na drugoj masini. Ko je ovde lud?

Ovo je nesto do wina, meni se to desavala i na kraju sam uspeo da ga iskljucim. Samo jos da se setim sta tacno treba da se iskljuci...

Mislim i nema potrebe da stiskam vise od 2 tastera, al me nervira kad dodju ortaci pa stisnu S, D i E u Fifi i onda svira tiit, tiit, tiit, jos me pitaju sta ti svira a kod njih se desava isto...:wall: Odsad samo ja igram na tastaturi :smoke:

Poslednja izmena:
Ako kupujes za igrice, pogledaj ovu, dobio sam je na poklon pre par godina. Ima 3 "brzine" tastera (u cemu ne vidim neku specijalnu primenu), a moze dosta tastera odjednom bez problema.
http://www.x7.cn/en/product.asp?id=9

Fina tastatura, ali nije slim, a on traži tanku...

Ja mogu da ti preporučim svoju Omega Cassiopeia tastaturu. Slična je kao OCZ Illuminati, a jeftinija je. Mislim da prelazi budžet za stotinak dinara, ali odavno nisam video njenu cenu, a tamo gde sam je kupio je bila oko 2300 dinara. Što se tiče tišine, prilično je tiha, osim možda Space dugmeta, koje se malo drugačije čuje, ali ništa strašno, pisao sam i o tome, imaš na priloženom linku gotovo sve utiske. E sad, jedini problem sa "zaglavljivanjem" ima kada neki od tastera ostane dole tj. kao da je pritisnut, ali se ne dešava često. Zaglavljivanja nema kada se pritiska više tastera od jednom.

Poslednja izmena:
Licni utisak mi je da je Logitech UltraX kvalitetnija pod prstima od te Illuminati/Cassiopea tastature. Ne svidi se svima plitak hod, ali meni bas odgovara. Dugo sam izbegavao da je kupim zato sto nisam hteo sivu, onda sam saznao za crnu varijantu i kupio je. Vredi svaki dinar po meni.

E, sad, nemam pojma koliko i kojih tastera moze istovremeno, ako ima nekih konkretnih pitanja mogu da proverim. Mogu da se voze voznje, toliko znam...

Na pr ako imas gta ili mafiu uradi sledece:

Udji u auto/motor i drzi strelice napred nazad (ne pustaj ih) i prtitiskaj levu strelicu i zatim to probaj i sa desnom. Vozilo bi trebalo da se potpisuje u mestu i zanosi u jednu ili drugu stranu u zavisnosti da li pritiskas levu ili desnu strelicu. To je test za tri problematicna tastera.

Dalje, ako imas neku sportsku simulaciju (na pr nba 2k10), drzi brzo trcanje, kombinuj dve strelice kako bi isao ukoso i pritiskaj istovremeno dobacivanje. Igrac bi trebao da trci ukoso i dobacuje loptu istog trenutka kada pritisnes dugme za dobacivanje. To je test za 4 tastera.

Ako to radi, kupujem je odmah.

'Ajde probacu u PESu kako ide sa kretanjem ukoso, brzo trcanje i pas/sut, inace igram na dzojpedu. Drugo nemam nista, imam NFS Shift i prvi FEAR. Imam Machinarium i Zumu, ali to je od 0% pomoci :D

Notepad, na "wasd" ne prihvata vise tastera, nista ne ispisuje. To ima veze sa kodnim rasporedom, kako to tastatura interno tumaci.

Npr.
- ako drzim "asdf" onda susedno "g" ne reaguje, ali zato reaguje "h"
- ako drzim "asd" ne reaguju "q" "w" "e", ali reaguju "r" "t" "y"
- mogu da drzim "adgjl", ne reaguju "n" "m" "u" "o", a rade "k", "i"

Sve to zavisi koja kombinacija...

Ali ako drzim "wasd", "was", "wsd" ne reaguje nista u Notepadu...

EDIT: U PESu ukoso + "e" za brzo trcanje, pas na "w" radi bez problema. Moj ortak igra PES na tastaturi i ima preko 3 godine sivi UltraX. Nikad se na tastaturu nije zalio, zalio se na tudje tastature kad gubi :)

Poslednja izmena:
Jos uvek nisam kupio tastaturu :). BTW: Odlucio sam da ne mora da bude ni slim, vec samo da ispunjava sledece uslove:

- sto vise tipki istovremeno da je moguce stisnuti (aka dobra za igrice)
- veliki enter i space da nije suvise kratak
- do 25e

Moj iskren savet je da prosetas po radnjama i osetis dugmice na tastaturama koje su ti u uzem izboru. Nije jeftina ta A4 tastatura, a mozda ces se pokajati...

Nazad
Vrh Dno