Šta je novo?

Taskbar prekriva "info balone"

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Pre nekoliko dana sam reinstalirao XP i posle instalacije nekoliko programa pojavio se problem sa taskbarom.

Kada kursorom stanem na sat ili se ne pojavi nikakav prozorcic ili se vidi samo nekoliko pixela koji vire iza taskbara.
Ukoliko je baloncic koji se pojavljuje veci, onda vidim i veci deo, a "sakriven" ostaje deo shirine taskbara.

Kada podignem OS, sve je OK, problem se javlja posle nekoliko sati rada.
Jel ima neko ideju u cemu je problem?

Poslednja izmena:
Problem je sto ti je taskbar u fokusu. Klikni jednom na desktop levim dugmetom misa, da prebacis fokus, pa probaj onda 😉

Izgleda da ne pomaze uvek.
Da li postoji neki nacin da taskbar uvek bude u backgroundu?

Ne postoji neko resenje jer MS nije uspeo da uhvati pravilo kada se i zasto to desava pa shodno tome nisu izdali nikakvo resenje (ovo sam negde procitao, nisam izmislio 😉)

taskbar može da bude uvek u pozadini ako isključiš opciju "Keep the taskbar on top of other windows" koja se nalazi u Control Panel\Taskbar and Start Menu. Ako nećeš da isključiš ovu opciju možeš da ubiješ explorer.exe pa da ga ponovo pokreneš preko task managera kada ti se desi ovaj bug, ili da se izloguješ-uloguješ.

Kada podignem OS, sve je OK, problem se javlja posle nekoliko sati rada.
Jel ima neko ideju u cemu je problem?
Ja imam isti problem. Grdno me nervira. Kad stavim kurzor miša dešava se ono što opisuješ, a kad ga uklonim i stavim ponovo onda se normalno vidi (ovo bez izuzetka). Ne mogu da uhvatim kada se i zašto javlja (evo, sad radi normalno), ali svakako posle dužeg rada.

Sličan problem imam ponekad i sa desnim klikom mišem. I slično se "rešava". Kliknem jednom pa taskbar prekriva, onda sklonim kurzor, vratim ga pa kliknem drugi put i dobijem normalan context menu.

Poslednja izmena:
i kod mene je isti problem.
nemam pojma kako se resava 😀

Nazad
Vrh Dno