Šta je novo?

Task manager

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav svima. Interesuje me nesto u vezi Tas Managera. Imam 256 MB RAM memorije a aplikacije u Task Manageru kojih je inace 38 zauazimaju i previse tako da mi ostaje 63Mb u najboljem slucaju kada nista ne radim. Od tih 38 ima jedno 10-ak koje mogu da iskljucim i znam cemu sluze a za ostale veze nemam i svima je prority podesen na normal. Da li neko zna sta je potrebno osim explorer.exe-a da bude aktivno, odnosno sta sve moze da se iskljuci da mi kompjuter radio normalno i sistem bio stabilan.

Ako govoris o win98 onda ti nista ne treba osim explorera i tray-a, a moze i taskmanager (ili tako nekako se zove, upravo taj utility sa kojim gledas koji su ti procesi aktivni). Ostalo sve moze da se gasi. Ako nije win98 onda je vec druga stvar, za win2k/xp zavisi od masine do masine i od instaliranih programa, dal' je deo mreze ili nije itd, itd. Mislim da je bilo negde, dal' u Faq-u ili ovde koje sve procese smes da gasis, a koji moraju da ostanu da bi os normalno radio.

Pitanje o cemu tacno govorimo ? Kao prvo koji je OS u pitanju, a drugo da li govorimo o Running Tasks (onaj spisak koji dobijes npr. u System Informations pod Software Environment) ili pak o onom spisku koji dobijes kad kliknes Ctrl/Alt/Del ( u 98-ici) ?
Znaci ako je 98, onda onako kako je leksa rekao. Ako je XP onda pogledaj ovo:
http://www.blkviper.com/WinXP/servicecfg.htm
Odlicna lista svih servisa u XP i sta moze da se iskljuci, u tri razlicite varijante, u zavisnosti od toga cemu masina sluzi, sve sa detaljnim objasnjenjima i medju zavisnostima.
...ako je 2000, onda nemam pojma, to jest ne znam sta od ovoga iz XP-a moze da se primeni u 2000.

Nazad
Vrh Dno