Šta je novo?

Targo Telekom

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDE ZA ANGAŽOVANJE DOMAĆEG ILI STRANOG STRUČNOG LICA RADI ORGANIZOVANJA PRODAJE STEČAJNOG DUŽNIKA JAVNIM NADMETANJEM
19/04/2017
OBJAVLJENO U DNEVNOM LISTU “POLITIKA” DANA 19.04.2017.

U predmetu  3 St 121/2015 koji se kod Privrednog suda u Beogradu vodi nad stečajnim dužnikom Targo telekom doo iz Beograd, Ulica Đorđa Stanojevića 12/III, MB 20525134, PIB 106044736 dana 16. 05.2016. doneto je Rešenje Privrednog suda kojim se konstatuje da predloženi plan reorganizacije stečajnog dužnika nije usvojen i utvrđuje se da će se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom sprovesti banrotstvom.
Rešenje je postalo pravosnažno dana 24.06.2016.

Stečajni upravni postupajući u skladu sa članom 132 Zakona o stečaju i u skladu sa Nacionalnim standardom br. 5 o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika, u postupku po javnom pozivu je izabrala proceniteljsku kuću, koja je izvršila procenu vrednosti imovine stečajnog dužnika i kao najpovoljniji način unovčenja imovine, predložila prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica.
Odbor poverilaca je dao saglasnost na način prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica, prema procenjenoj vrednosti i utvrđenoj početnoj ceni.
Stečajni upravnik na osnovu član 132, t. 4 Zakona o stečaju, a po pribavljenoj saglasnosti Odbora poverilaca, radi postizanja javnosti prodaje i što boljeg unovčenja stečajnog dužnika,

objavljuje oglas

kojim  poziva domaća ili strana pravna ili fizička lica koja se bave organizovanjem i sprovođenjem aukcijske prodaje, da dostave svoju ponudu za organizovanje javne prodaje imovine  stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Imovinu stečajnog dužnika predstavljaju metro mreža optičkih kablova  na teritoriji grada Beograda i magistralna mreže optičkih kablova koja se prostire na teritoriji Republike Srbije, a postavljena je duž trasa  auto puteva.
Imajući u vidu da se radi o imovini velike vrednosti i da je predmet prodaje pravno lice upisano u registar operatera u  Republici Srbiji, javna prodaja treba da se organizuje na način koji omogućuje  ravnopravno učešće stranim i domaćim ponuđačima, pa su učesnici na ovom konkursu u obavezi da dostave ponudu za organizovanje i posredovanje u prodaji na međunarodnom nivou.
Ponuda za vršenje poslova organizovanja javne prodaje  treba da sadrži:
- dokaz o ispunjenim uslovima za obavljanje poslova organizovanja javne prodaje,
- predlog načina objave i realizacije javne prodaje,
- referentnu listu ponudjača,
- cenu i rok izvršenja posla,
- garancije za uredno izvršenje posla.
Kod predloga načina sprovođenja javne prodaje, naročito imati u vidu obavezujuće odredbe Zakona o stečaju koje uređuju ovu oblast, kao i odredbe Nacionalnog standarda br. 5 o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika, odnosno  odredbe koje određuju obaveze stečajnog upravnika u procesu javne prodaje, koje se ne mogu preneti na treća lica.

Vaše ponude dostavite u zatvorenoj koverti, sa napomenom “ponuda – ne otvaraj”,  na adresu:
TARGO TELEKOM DOO BEOGRAD U STEČAJU
Đorđa Stanojevića 12/III
11070 Novi Beograd

Rok za dostavljanje ponuda: 15 dana od dana objave ovog oglasa.

Ukoliko  su vam potrebne dodatne informacije, kontakt osoba:  Dejana Popović, pravni savetnik, tel 065-950-2352 ili putem emaila: [email protected]  i  [email protected]

...

Možda se uskoro i okonča Targo saga.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Resice se ovako ili onako. Ovo je ponuda za PRODAJU. Znaci, ako se nadje kupac, mozda ponovo ozivi Targo. Ako ne nadju... onda verovatno kljuc.

Sent from my SM-A7100 using Tapatalk

Pa i to je nešto, barem da znamo gde smo.

Verujem da će se pojaviti kupac, samo je pitanje po kojoj ceni.
Neverovatno bi bilo da optička mreža ne bude u funkciji i da se pusti da propadne, a da u stečajnu kasu ne dođe ni jedan Euro. Samo je pitanje po kojoj najpovoljnijoj ceni će biti prodata imovina TT. A jedina i najveća vrednost je upravo razvučena metro mreža.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Da, vidi se da prodaju sve uključujući i metro mrežu, a sa njim i korisnike.

Ne verujem da će ovako nešto ostati neprodato.

Samo se nadam da će pošto se u oglasu navodi i prodaja na međunarodnom nivou kupac biti neka
inostrana firma.

A ne neki domaći pilićari.

Poslednja izmena:
Ova agonija je trebala da se završi odavno,pravo je čudo da je ovoliko trajalo.

Ma neko domaći ima da kupi, i to onaj koji je sve ovo uradio Targu. Mislim da od prvog dana neko sistemski planira sve.

Resice se ovako ili onako. Ovo je ponuda za PRODAJU. Znaci, ako se nadje kupac, mozda ponovo ozivi Targo. Ako ne nadju... onda verovatno kljuc.

Ne, ovo nije ponuda za prodaju - ovo je oglas kojim se trazi neko da organizuje prodaju. Do same prodaje TT je jos dalek put:
- Prvo neko treba da se javi na ovaj oglas
- Treba da ga izaberu
- Treba da niko ne ulozi zalbu na izbor
- Onda ovaj izabrani treba da pocne da radi i da organizuje aukcijsku prodaju TT
- Onda neko treba da kupi TT na aukciji (sto moze ali i ne mora da se desi)
- Onda opet treba da niko ne ulozi zalbu na rezultat aukcije
E, tek posle svega ovog se moze reci da je TT prodat.

Ko prati stanje u nasom drustvu, zna koliko godina mogu da potraju ovakve stvari...

Pozdrav

Da, u pravu si. Ali i ovo je bolje nego da su odlucili da iskljuce struju i stave katanac :)

Svi uslovi da targo oživi i očvrsne su tu: ja sam prešao na drugog provajdera :D

Možemo očekivati kraj sage, još bolji internet, sjajnu tv ponudu po najboljim cenama... :(

Iskreno, mozda ce stvarno tako biti ALI tek za pola godine, godinu, dve,... ili nikada.

P.S. Ja sam jos na Targu. Ipak, radi mi jos prihvatljivo a konkurencija ne nudi nista bolje za te pare...

Poslednja izmena:
Ja sam jos na Targu. Ipak, radi mi jos prihvatljivo a konkurencija ne nudi nista bolje za te pare...

Poštovani Enes, napisati da konkurencija ne nudi ništa bolje za te pare, stvarno ne znam koju reč da upotrebim pa ću ti samo ovo pokazati.

ORION FTTH 1000/100 Mb/s – 1250 dinara.
TARGO FTTH 24/12 Mb/s – 1600 dinara.

p.s. Orion je krenuo da nudi ovu uslugu upravo u delovima Novog Beograda gde je Targo. Krenuli su od Paviljona, bloka1....
Možda još uvek nisu došli kod tebe.

I Google nudi super optiku, ali ga nema kod nas. Razumem Enesa u potpunosti. Evo kod mene konkurencija Targu je Vektor ili ADSL. Nema Beogrida ni Oriona, tako da ti nije konkurencija.
Pozdravljam tu Orion ponudu!

Odlicna ponuda na papiru, verovatno bih uzeo na probu da vidim koliku realnu brzinu daju prema korisnicima. Imam par poznanika koji su kod Oriona i nemaju puno reci hvale za njih. Sto rece error974, kada oni budu opcija kod mene tek tada mogu da pocnem da razmisljam o toj ponudi.

Gde to i na koji nacin?

Na zvanicnom sajtu je cena za 1Gbps 8.499 din (u paketu sa svim sto Orion nudi, UO 24 meseca).

Bez UO je samo Internet i to 10Mbps za 1.699din mesecno.

https://oriontelekom.rs/internet/

Pozdrav!

P_20170324_132426.jpg

Realne brzine:
Download: 920-950 Mb/s
Upload: 60-85 Mb/s

Danas i juče imaju pad uploada:
untitled.png

* bio sam dosta skeptičan prema ovoj ponudi, jer kada u Srbiji dobijete ovakvu ponudu mora da da ima još nešto.
Mislio sam da ovo važi prvih 3 ili 6 meseci, međutim od korisnika koji su već potpisali ugovor dobio sam odgovor da je 24 meseca po 1249 din.
Posle toga mislio sam da je čista navlakuša, dovedu te za 1249 din, pa posle ugovorne obaveze uvale ti pretplatu od 8500 dinara. Međutim, tvrde da će cena posle 24 meseca ostati približno ista.
Ja još uvek nisam prešao kod oriona, ali pratim dešavanja i ozbiljno razmišljam o ovome.

Poslednja izmena:
Odlicna ponuda na papiru, verovatno bih uzeo na probu da vidim koliku realnu brzinu daju prema korisnicima. Imam par poznanika koji su kod Oriona i nemaju puno reci hvale za njih. Sto rece error974, kada oni budu opcija kod mene tek tada mogu da pocnem da razmisljam o toj ponudi.

Nije samo na papiru već i u praksi. Ja sam na optici već par dana.
Kod nas je prvih nekoliko korisnika dobilo tu ponudu,jer smo im omogućili da udju u zgradu.
Sledeća ponuda će biti slabija,ali opet bolja od kablovske,bar po kvalitetu signala,a za slične pare će se dobijati bar bolji upload ako ništa drugo.
Ja sam konkretno na Triple paketu.

6246129109.png

Poslednja izmena:
Mislim da ne treba mesati akcije sa redovnom ponudom. Ne treba akcije navoditi kao primer redovne ponude jer to izaziva zabunu kod citaoca.

@NorthGate - ako si potpisao tu ponudu zasto ti je brzina 100/100 umesto kao sto stoji u akcijskoj ponudi 1.000/100 za Triple paket? (pod uslovom da si okacio svoje merenje)

Pozdrav!

Već sam napomenu zašto mi je ova brzina,a to je zbog mrežne karte.
Napisao sam isto da je ta brzina i cena zbog toga što sam medju prvima uzeo Orion,i koji su omogućili da udju u zgradu,a da će druga ponuda biti slabija,ali opet bolja od kablovske.
Naravno da sam okačio svoje merenje.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje vezano za Orion korisnike, ta akcija je koliko vidim istekla.

Da li oni imaju običaj da vrte tj. ponavljaju te akcije ili je ovo bilo once in your lifetime?

Kod mene je važilo i malo posle isteka,ali ne mnogo dugo,možda par dana.
Ko se priključio imao je sreće da dobije po toj ceni te brzine,dok će sledeća ponuda biti sa cenama kao kod kablovskog,ali će brzine biti malo bolje,upload pogotovu.
U svakom slučaju pouzdaniji net i ostalo od kablovske ponude.

Kod mene nisam primetio da nije bilo interneta...

Idu praznici da li da ocekujemo da ne radi kao i svaki praznik :)

sent from SPACE

Tacno sam znao, petak idu praznici da nece da radi

sent from SPACE

Vrh Dno