Šta je novo?

Targo Telekom

...

Jel treba da se brinemo da taj kvar iz Stare Pazove ne stigne kod nas. :D

...

Bez bojazni, nije manigno :)

Kako je krenulo, već sam ga otpisao. Međutim, nakon nekoliko sati prekida, Targo se osevapio i sad piči kao nikad :) Nadam se da ću i dalje ostati zadovoljni korisnik :)

Mene u celoj toj prici smara sto se kod njih niko redovno ne javlja u call centru. Resetovao sam podesavanja na ruteru koji je prikacen na ONT, podesio ruter sve ispocetka ali ne moze da dobije konekciju. Pretpostavljam da je opet do MAC adrese, ali sam isprobao par varijanti, a ne mogu njih da dobijem da mi kazu koja je adresa kod njih registrovana.

Sledeća faza je da dobiješ obaveštenje o nepostojećem broju kad pozoveš call centar ☺️

Sad proverio i ponovo može da se pristupi The Pirate Bay, koga interesuje! Možda je moje pitanje Targo-u ipak imalo nekakvog uticaja. Bar da malo sebi dam na važnosti :)

Ovo je već treći ili četvrti put da radim clean instalaciju novog windowsa i da posle toga nemam internet, kaže greška u ip 4. A još čudnije kada vratim hard sa već instaliranim sistemom koji je radio pre pola sata, sada ne radi?! Probao enable disable, čupao lan kabl, ništa. Neko rešenje?

Ako koristiš istu mrežnu kartu, sa istom MAC adresom, novi Windows ne sme nikako da bude problem.

Jel se to meni čini ili sve više sajtova traži CAPTCHA proveru?

Danas uzeo ssd i rekoh ajde da instaliram windows pa polako. Stari hard otkacio. Instalacija je prošla brzo, ali interneta nigde, lan krv je bio uključen. To mi se i ranije dešavalo od kako imam targo da posle čiste instalacije nemam internet. Onda sam vratio stado hard, ssd otkacio i evo već par sati pokušavam da povratim internet ali bez uspeha. Preko mobilnog tražim rešenja, probao nekoliko metoda, ništa. Jedno nisam resetovao ruter jer se plašim da onda neću imati nikakav internet.

Targov router ima tih bug-ova... Ja sam to uvek resavao tako sto bih resetovao (Reboot) router ili ga iskljuci iz struje i ponovo ukljuci. NIKADA mi se nije desilo da posle toga ne mogu da se zakaciv vise sati ili dana. Tih problema imao sam kada ostanem bez interneta, nema ga uopste i tada odradim resetovanje routera i onda trepce INTERNET lampica po nekoliko sati do pola dana ili dan. Mislim da tebi trenutno radi internet pa slobodno mozes da ga resetujes. Ovaj router ocigledno tu i tamo ima problem sa DHCP-om u njemu.

Ako se bas toliko plasis, uvek mozes rucno da uneses IP adresu sa svim ostalim potrebnim parametrima. Ako nista nisi specijalno podesavano parametri su sledeci:
IP ADDRESS: 192.168.1.2 pa sve do 255
SUBNET MASK: 255.255.255.0
DEFAULT GATEWAY: 192.168.1.1

DNS SERVER:192.168.1.1 - Ovo mozes da promenis u bilo koji free DNS servev - mozda najbolji su Google DNS serveri (8.8.8.8 i 8.8.4.4) Stavi jedan ili oba servera - radice i ovako i onako.

Al su se kod mene u ulazu provrednili provajderi.

Pre nekoliko godina, dok nije došao TT, nismo mogli nikog sem PTT KDS-a da naterano da uđe.

U decembru došao Orion sa optikom, juče vidim Ikom postavlja kablove i kanalice, TT i PTT KDS i dalje imaju svoje instalacije, mada je kod TT-a mislim ostalo samo par ljudi.

Komšo, kod mene, u ulazu 44 pored Oriona i Ikom-a, došao i Radijus Vektor :D (ne znam da li i Telekom planira da nam razvuče optiku). Međutim, od Vektora još nismo videli flajere, samo su razvukli instalacije po vertikali još pre oko mesec dana. Mada, sudeći prema onome što sam video na njihovom sajtu, krajnje su nepovoljni.

Goginama nije bilo nikog, sad se svi sjatili. Nema veze, samo nek ima izbora. Valjda će i Targo živnuti u nekom obliku.

Mada se meni za ovih 3,5 meseci sasvim lepo pokazala Orionova optika, jeste mi manji upload, ali ok, preživeh i sa 5MB/s.

Nema neta, blok 8a je u pitanju

Poslato sa telefona pomoću tapatalk app

Nema. Blok11. Lampice svetle OK a neta nema. Tv radi.

Mislim da je vreme da se oprostim od njih, zao mi uploada ali ****ga stalno neko drkanje, izgleda su pukli definitivno

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Blok 23, lampice svetle nema neta...To bi znacilo da nije prekid u mrezi nego izlaz prema DNS serverima, mozda su ih odsekli

Poslednja izmena od urednika:
Nema sanse telefonom fa se dobiju

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Blok 9b,takođe nema neta,TV radi,postavlja se pitanje da li iko ima net ko je na Targu

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

Svratio do njih vipova zgrada kod belvila i baja na ulazu kaze nema nikog da ne idem gore

sent from SPACE

Nazad
Vrh Dno