Šta je novo?

Targo Telekom

Blok 9a - ko umesto Targa?

U bloku 9a vise nema neta nego sto ima... Malo smo sad vec ocajni, bude ga 2-3h pa ga ne bude 24h i pa bude 12 pa ne bude 12h...
Ne moze vise ovako.

Alternative su MTS adsl i PTT kablovska koja je u zgradi... Place mi se kad pomislim da cemo s konja na magarca...
Ali ni za sta drugo nema tehnickih uslova. Bar ne da je meni palo na pamet, mislim da smo sve provajdere zvali...

Da li neko zna kakva je ptt kablovska u ovom kraju?
I koja brzina moze da se realno ostvari sa mts adsl/vdsl (gde je najbliza centrala)?

Upomoc! :)

Poslednja izmena:
Download je danas najmanji problem, da li je 20, 30, 50... totalno nebitno. Ono sto mene i dalje drzi pored svih problema je to sto nigde nemam upload kao kod TT, a on mi je bas potreban. Barem u mom okruzenju nemam neku aternativu (Vektor ili ADSL).

Svratim na ovu temu s vremena na vreme, kako vidim novi post
ponadam se da se možda gordijev čvor zvani targo raspetljao.

Ali tužna činjenica ostaje da je ova tema postala u stvari mesto za traženje
alternativa targu.

Što se tiče bloka 9a, pozovi sbb i raspitaj se malo imaju li namere da uđu, pošto
imam drugara koji živi u Klare Cetkin, to je blok 9a ako se ne varam. On ima SBB.

Alternativa ti je verovatno i ikom pošto i njih ima u kraju, ali pošto je i
njih kupio SBB dođe ti na isto.

@Error974 to je ono što u principu drži sve korisnike ovako tvrdoglavo za targo uključujući i
mene.

Download je danas najmanji problem, da li je 20, 30, 50... totalno nebitno. Ono sto mene i dalje drzi pored svih problema je to sto nigde nemam upload kao kod TT, a on mi je bas potreban. Barem u mom okruzenju nemam neku aternativu (Vektor ili ADSL).

Potpuno se slazem, samo ja ne mogu da nadjem ni download... Ni 20 ni 30 ni 50.
Mogu 20 kod PTT-a mrtvog, koji je bezobrazno skup i bezobrazno los...
Svi ostali samo kazu: Nema tehnickih mogucnosti, cao.

Zato smo spali na opciju mts adsl... Ali me interesuje dal neko ima u kraju, koja je realna brzina koja moze da se ocekuje? Posto mts nece da mi da tu informaciju, traze da prvo uvedem fixni kako bi proverili mogucu brzinu...

P.S. Beogrid ti ima download=upload pakete (isto ih je kupio sbb)... Nema tehnickih mogucnosti u nasem kraju, ali ne znam u tvom, probaj, pozovi.

Poslednja izmena:
Njih sam prvo zvao i ne moze. Jedina pristojna alternativa.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Ono sto se nama desava jeste da trepere internet i VID lampice... I onda tako sam od sebe dodje net, nekad posle par sati, nekad posle 5 dana... Pa opet nestane - dodjem s posla, nema neta....
Zasto VID lampica treperi, neam pojma, nije mi TV ni bitan toliko a ima televizije uvek, fale neki kanali al ***.

Nismo jos pokusavali to sa stavljanjem ONT-a u bridge mode. Ne znam da li da pokusavam onih 9 koraka? To je nekima pomoglo? Mora li net da dodje da bismo to probali?

Poslednja izmena:
Meni je u bridge modu i nisam imao problema do skoro, od skoro izgubim IP i nema je danima.

Pozovi Beogrid i pitaj ih da li mogu nekako da dodju do tebe, s obzirom da su oni samo za NBG i imaju simetrican dl/ul

Sada su pod SBB-om pa moze imaju nameru da se prosire

Sta se desava sa Targom, slucajno pogledam racun koji imam za 7 mesec (krenula zena u postu da plati)ono 1700din umesto 2400. Posle ovog nijedan racun nije stigao mesecima. Postoji li uopste Targo? Da li ih je neko kupio?

Poslednja izmena od urednika:
Meni takođe stigao taj smanjeni račun, posle njega ništa.

A placate li ih "na slepo"...?

Ne placam na slepo, a za sada racuni dolaze pred kraj meseca za 2 meseca pre. Znaci, ovih dana ocekujemo racun za 8. mesec (avgust). Doduse vec kasne koji dan od uobicajenog, jer do sada su stizali oko 25. i rok je bio negde do kraja meseca (a danas vec 28.) :) Kad stigne racun, platicu....

A placate li ih "na slepo"...?
Kako na slepo? Placam racun za 7 mesec a imam internet i sad je 10 mesec. Danas me je pozvala zenska osoba iz Targo telekoma i objasnila da je racun umanjen jer je u 7 mesecu bilo problema sa isporukom TV programa. Racun za 8 mesec kasni i dobicemo cim bude odstampan. Vidis ja sve vreme imam konekciju, desilo se samo jednu noc da pukne ali je sutradan odmah proradilo.

Bio mi danas lik iz SBB-a,potpisali prijavu za Trio Gold 50. Net 50/3,TV 19 HD kanala,fiksni sa istim brojem,vise minuta i manjom pretplatom + bezicni telefon. Pickbox video klub..6 meseci za dinar posle 3.490. Dolaze za max. 2 nedelje,cim uvedu idem u Targo da vratim ONT i to je to. BTW proslog meseca mi je istekao drugi dvogodisnji ugovor.

Sent from my D6503 using Tapatalk

^ Koja lokacija/blok?

Vidis ja sam licno zvao SBB i raspitivao se jos pre par meseci, nema sanse kod mene blok 23, tako mi je rekao covek is SBB. Svi ostali koji idu tel. kablom to je ocaj i od njih sam pobegao i spasio se sa Targom.
E sad kod nas nista ne moze da potraje, meni je trajalo, od nocs je pocelo neko zezanje i sad vidim nema veze sa internetom, sve lampice rade ali internet lampica treperi sto znaci da nema izlaz na net.
Smesnoje i zalosno pojaviti se na netu sa 50/3 konekcijom, idi na neki P2P mislice da ih zezas.

Nama u ulazu se skupilo dovoljno ljudi, rekli iz Oriona da će uskoro doći da postave optiku.

100/5 za 1900din mesečno, ugovor 24m, samo net, bez TV obaveze, tu ću videti šta da radim i da li da bilo šta uzimam.

Jeste veliki pad za upload sa 13 na 5, ali šta da se radi, bolje i to nego 2 ili 3 MB/s upload.

Jel nekom stigao račun za TT, baš dugo ništa ne šalju?

Nama u ulazu se skupilo dovoljno ljudi, rekli iz Oriona da će uskoro doći da postave optiku.

100/5 za 1900din mesečno, ugovor 24m, samo net, bez TV obaveze, tu ću videti šta da radim i da li da bilo šta uzimam.

Jeste veliki pad za upload sa 13 na 5, ali šta da se radi, bolje i to nego 2 ili 3 MB/s upload.

Jel nekom stigao račun za TT, baš dugo ništa ne šalju?
Moja zgrada a i ulaz nisu interasntni za provajdere, skoro sve penzioneri koje boli uvo za internet, njima daj TV i dnevnik...
Imao sam Orion pre Targa, nocna mora preko tel.kabla, nista brze od 4 nije moglo da tera iako imam ISDN.
Racuni nisu stigli iako me je zvala sluzbenica i rekla da kasne i da ce racuni stici.
Najcrnje je sto se taj stecaj otegao i ne znas na cemu si, da li ce preziveti ili ne niko ne zna, suvise dugo sve to traje.
Nemas koga da zoves kad se desi kvar...

Za Orion koji kod nas sada uvode, nije u pitanju ADSL, isto je optika u pitanju, tj. FTTH.

@mighty78

Koliki su ukupni troškovi za FTTH Orion? Da li se naplaćuje uvođenje, da li mora biti i fiksni... Mi u ulazu imamo Orion i ranije (pre precimo dve godine) su nudili optiku ali su cene bile ogromne (bile su na sajtu) plus što sam iz prizemlja do četvrtog sprata morao sam da plaćam radove (uvođenje) pa mi je bilo neisplativo.

Nije FTTB (optika do zgrade pa dalje preko tel. parice) nego FTTH kao i Targo, ne mora fiksni ili TV.

Ugovor na 24m, cena 1900 din mesečno za 100/5 ili 3000 din za 1000/10 (1Gbps/10Mbps), ne naplaćuju uvođenje, samo imaš ugovornu obavezu.

Uz IPTV su cene 3000 i 4250 za gore pomenute pakete.

***, videću kako ide, ako bude trebalo možda uzmem ovaj od 1Gbps samo zbog UL, a i da prvih mesec dana smaram ortake screenshot-ovima sa Speedtesta :)

Čekaj prvo nek dođu, da ne baksuziram.

Iskreno nisam verovao da će i ovoliko zainteresovanih u ulazu da se skupi, pun ulaz penzionera i podstanara.

Poslednja izmena:
Ja kad sam se zaspitivao za Orionov net (a u nekoj sam premium zoni) isto su cene bile obromne i optika do podruma a onda do stanova neka zica (koaksialni ili sta vec), naravno zahvalili smo se i odustali...
Da li si 100% siguran da signal ulazi u stan sa optickim kablom?!

Tako su mi rekli, komšija se baš dosta raspitivao oko toga. Čisto sumnjam da bi 1Gbps mogli da proguraju kroz bilo šta sem optike ili etherneta, nikakvi koaksialni ili tel. parice ne dolaze u obzir za te brzine.

Dakle ili baš optika ulazi u stan ili optika do zgrade, switch, pa cat6 ethernet do stanova, treće nema. U ponudi baš stoji optika.

Sad sam se raspitao kod komšije koji je u kontaktu sa Orionom, po njihovom rasporedu kabl do zgrade postavljaju u toku sledeće nedelje, posle toga po dogovoru sa stanarima do pojedinačnih stanova.

Da li postoji neko pravilo koliko minimum stanara mora da potpiše?

Zatrpali smo temu, bolje da smo pisali u Orion temi.

nama su rekli 10 stanova.

Nemojte vise o Orionu, sa njima imam najgore iskustvo, vozali su me na losoj tel.liniji, nikad nisam dobio ono sto sam platio. Kad sam vracao ruter to je bilo pilicarnje daj pare za tel. gajtan nisi ga vratio od 1m koji nikad nisam ni koristio, mogao sam da im donesem 10 takvih i jos boljih i duzih. Pisite na njihovoj temi i hvalite ih, ja o njima nemam nista lepo da napisem.

Nazad
Vrh Dno