Šta je novo?

Targo Telekom

Nije rulet krenuo ako nisi gasio modem... mogao je biti prekid kod njih ili je nestajalo struje pa da onda krene rulet...

Pa radio sam nesto i sve normalno i odjednom se restartovao sam od sebe i eto od tada nemam net. Bice da imam net 2 dana u nedelji :-D

Blok 28, od vikenda ne radi internet, tehnička podrška kaže da je u pitanju prekid optičkog kabla i da ga neće popravljati, savetuju raskidanje ugovora

Meni su odgovorili na zahtev da mi umanje pretplatu i ne naplaćuju TV već samo internet. Kao, sledeći račun će doći umanjen za iznos TV pretplate. A inače im je taj TV, koji i ne koristim, katastrofa ... sad nema ni te jedne Arene koja do sada bila.
A ponovo imam teškoća sa otvaranjem pojedinih stranica uključujući i ovu. Ispada da mi sajtove koje najčešće posećujem jedva otvara ili ne otvara uopšte. Menjao DNS-ove, čistio keš ... i opet loše, u svakom od brauzera. Ne znam šta ću uraditi, a jedina alternativa mi je neki od m:ts Boxova ili katastrofalni Kopernikus ... Ako tako nastave i dalje, moraću da ih menjam.

Blok 28, od vikenda ne radi internet, tehnička podrška kaže da je u pitanju prekid optičkog kabla i da ga neće popravljati, savetuju raskidanje ugovora

Zezaš se da su ti to rekli, bilo je i ranije prekida optike, evo kod mene blok 8a, kada su radili parking u
institutu majka i dete dva puta su prekidali optiku ali su ovi uvek izlazili na teren i popravili...

Znamo svi da je situacija loša, stečaj i raspad ali da je dotle doguralo da ne mogu da angažuju izvođača
da popravi prekid kabla. I koliko je to korisnika uopšte pogođeno sada time?

Prekid optike 19.09.2016.
20/09/2016
Obaveštavamo vas da su namerno izazvani prekidi naše optičke mreže nastali 19.09.2016. u prepodnevnim časovima doveli do prekida u isporuci servisa našim korisnicima u delovima ulica Bulevar Arsenija Čarnojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar Zorana Điniđića i Španskih boraca.

Činimo sve što je u našoj moći da u što kraćem roku saniramo ove prekide.

Vaš TARGO Telekom doo u stečaju

...

Meni su odgovorili na zahtev da mi umanje pretplatu i ne naplaćuju TV već samo internet. Kao, sledeći račun će doći umanjen za iznos TV pretplate. A inače im je taj TV, koji i ne koristim, katastrofa ... sad nema ni te jedne Arene koja do sada bila.
A ponovo imam teškoća sa otvaranjem pojedinih stranica uključujući i ovu. Ispada da mi sajtove koje najčešće posećujem jedva otvara ili ne otvara uopšte. Menjao DNS-ove, čistio keš ... i opet loše, u svakom od brauzera. Ne znam šta ću uraditi, a jedina alternativa mi je neki od m:ts Boxova ili katastrofalni Kopernikus ... Ako tako nastave i dalje, moraću da ih menjam.

Ja imam ArenuSport1 na digitalnim kanalima, pošto Targo pušta i digitalni i analogni signal kroz kabl...

Da, sada je ponovo ima, ali to me ne brine jer mi ionako nije posebno bitno.
Brine me to što je, ponovo posle kraćeg perioda bez problema, sve više stranica koje se teško otvaraju ili koje ne mogu da otvorim. Ne znam da li još neko ima sličan problem.

Ja, vukajlija.com ne mogu da otvorim već par meseci (mada mi to nije bitno).
Reci sa kojim imaš problem da proverimo.

vukajlija.com takodje nemogu da otvorim duze vreme. Bez problema otvaram ostale sajtove cak mi je dns namesten na default ne na google ili neki drugi.

Ovo je najgori slucaj sto smo imali do sada....

Tako kaže koleginica koja je uspela da ih dobije telefonom, ja nisam uspeo ceo ponedeljak, a tada nije bilo ni obaveštenja na sajtu. Sada tražimo alternativu, ali nadam se da će ipak popraviti kabl.

22/09/2016
Obaveštavamo vas da su u toku završni radovi na sanaciji prekida naše optičke mreže nastali 19.09.2016. u prepodnevnim časovima a koji su doveli do prekida u isporuci servisa našim korisnicima u delovima ulica Bulevar Arsenija Čarnojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar Zorana Điniđića i Španskih boraca.

Očekivani vreme vraćanja servisa svim našim korisnicima u pomenutim ulicama je 23.09.2016. nakon 12h.

Ukoliko se nakon planiranog vremena završetka sanacije prekida optičke mreže ne uspostave internet i TV usluga molimo sve korisnike koji su bili zahvaćeni ovim prekidom da obavezno urade restart ONT modema.

Hvala na razumevanju i strpljenju.

Vaš TARGO Telekom doo u stečaju

Jos se ne daju... videcemo dokle cemo da izdrzimo...

Što se tiče sajtova koji vam prave probleme, meni lepo rade iz Opera kad uključim Opera Turbo opciju (ide konekcija preko Operinih servera) ili koristite neki VPN.

A Bench forum radi bez problema kod mene makar.

Ovo sa Bensh forumom postaje već malkice tugaljivo ... u FF se sada jedva otvara, u Edge neće uopšte da se otvori, a u Operi zaglavi pri otvaranju i tek kada zaustavim učitavanje onda se otvori stranica. Valjda se muči sa flešom. I uopšte, izgleda da Targo ima neki problem sa Flešom, jer se jako nmuči sa stranicama koje ga imaju ili ih uopšte ne otvara. A malo ih koje ga nemaju, makar u reklamama :)
Posebna priča je Google ... na momente je pretraga ravna mučenju, a otvaranje maila je lutrija ... otvori mi gmail nekad normalno a uglavnom neće nikako. Strašno. Znalo je da ponekad malo brljavi, ali ovo sad je katastrofa. Skoro kao da nemam internet, a piči ko lud :) Skinuo sam neki film za 5 minuta malopre, a jedva uspem da otvorim Bench forum ...

PS: Samo da dodam, od ovog momenta u operi radi skoro sve ... Odvno već stavljeni Google DNS, ono 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Poslednja izmena:
Skini dns jumper i probaj razne varijante.
Kod tebe je problem sa dns, ništa drugo.

-----------------------------------
dns1: 37.235.1.174
dns2: 37.235.1.177

probaj ovo.

Poslednja izmena:
Instalirao sam ga i krenuo redom da ih menjam, ali nisam dobio nikakav napredak. Najmanje loše su mi se pokazali ovi googl. Bar imam gmail.
Zanimljivo je da sada skoro sve besprekorno radi u Operi, i to od danas. Sa FF i Edge je i dalje katastrofa, tako da ne znam šta da mislim. A ni šta da uradim ...

PS: postavio nsam i ove DNS-ove koje si naveo i opet sve isto u FF i Edge. U Operi bez promena.

Ja sam imao slicnu situaciju ali samo na racunaru, dok tablet i telefon rade normalno. Racunar je sve stranice jedva orvarao a speedtest bio katastrofa. Instalirao na telefon wifi explorer i svie komsije i ja na kanalu 3. Promenio kanal i proradi wifi na racunaru.

...Zanimljivo je da sada skoro sve besprekorno radi u Operi, i to od danas. Sa FF i Edge je i dalje katastrofa...
Ako pretpostavimo da je sa operativnim sistemom i instaliranim software-om sve u redu, kao i da nema virusa / malware-a i sličnih gluposti, potpuno je sve jedno koji browser koristiš bar što se tiče tvog problema užasno sporog/tromog (ne)otvaranja web stranica. Podrazumeva se da ne koristiš VPN, kao ni proxy, recimo novija Opera browser sada ima integrisan VPN (drugi browser-i to za sada nemaju, osim u vidu add-on dodatka) , tako da iako se (bar trenutno) ne može otvoriti http://vukajlija.com sa Targo mreže (bilo koji DNS da se koristi), taj sajt se uspešno otvara sa Operom u slučaju da se koristi opcija VPN ali to nije direktno povezano sa samim browser-om već sa VPN-om...

I ja sam siguran da bi trebalo da bude svejedno koji brauzer koristim da bih otvorio recimo ovaj forum. Ali ispada da nije tako. Razlog ne znam. Pogotovo ne znam razlog zašto je do pre neki dan to normalno radilo u FF a sada neće? Ni zašto u Operi nije radilo kao ni u FF a sada radi ... ? Vrlo sam sklon mišljenju da kod Targoa nešto nije OK, neka njihova podešavanja, uključenja/isključenja, omogućavanja/onemogućavanja i tako to ali, pošto se u to ne razumem, ne mogu ni da tvrdim da je baš to u pitanju. Ono što vidim i znam, jeste činjenično stanje, a to je da za pojedine sajtove, kao na primer ovaj, moram da koristim drugi brauzer jer u FF ne radi odnosno jedva radi. A malo bi mi bilo blkjak da za svaki sajt imam drugi brauzer ... Ne znam šta se dešava i zašto je to tako, ali me jako nervira.

Koristi Operu :) Ja je koristim od verzije 5, tamo negde od 2000-te, tj. preko 15 godina i nisam još osetio potrebu da je menjam, sem što za par službenih stvari moram da koristim IE :vomit:

Šalu na stranu, ako ti iz ostalih ne radi, a iz Opere da, proveri da ti nije ostala uključena Opera Turbo opcija (integrisani VPN do Operinih servera).

28.9.2016. 13h
123.jpg

Nešto se čudno dešava....

EDIT: vraća se u normalu.

Poslednja izmena:
S obzirom da niko nista ne spominje evo da vam dam info o situaciji sa Targom.
Trenutno postoji tri zainteresovana kupca za Targo od cega je jedan dao konkretnu ponudu.
Videcemo kako ce se situacija dalje odvijati.

To je na osnovu onog oglasa stečajnog upravnika iz jula/avgusta?

Sent from mTalk

S obzirom da niko nista ne spominje evo da vam dam info o situaciji sa Targom.
Trenutno postoji tri zainteresovana kupca za Targo od cega je jedan dao konkretnu ponudu.
Videcemo kako ce se situacija dalje odvijati.
Hvala, becks...

Ne zvuči loše, nadam se nekom normalnom ishodu.

Nazad
Vrh Dno