Šta je novo?

Targo Telekom

Ne opravdavam kako u poslednje vreme radi Targo i uveliko tražim alternativu za kablovsku, ali daj navedi jednog operatera (kablovska, mobilna, fiksni, ...) koji dozvoljava raskid ugovora bez odlaska u neku njihovu poslovnicu i da se nosilac ugovora pojavi sa ličnom kartom i sl.?

Kada sam otkazivao kablovsku za PTT KDS morao sam da idem u Kosovsku iza Skupštine, iako imaju poslovnicu blizu mene, jer kao raskidi ugovora mogu sam u njihovoj poslovnici u Kosovskoj.

AKo ti ne odgovara usluga, odeš u poslovnicu, raskineš ugovor i završiš priču, niko neće tebi da dolazi kući da donese da potpišeš raskid ugovora.

Jel se taj error(503) desava samo na KitKat-u?

Error je 403 i ne ne desava se samo na kitkat. Podjednako na svim operativnim sistemima. Dobicu vise sracku od ovog errora neverovatno da toliko vremena vec nikoga neinteresuje da proba da namesti.

Vise MB na MTS nemam a sve vise i vise aplikacija mi zahteva update. Trenutno oko 6 komada... Ja sam kontaktirao podrsku preko mejla pre vise od 2 nedelje sa ovim problemom i receno mi je "bice prosledjeno blablbla". Naime problem je samo i iskljucivo do Targa.

BTW ja sam bio u poslovnici (na svu srecu nisam daleko) i receno mi je da NEMOGU da raskinem ugovor nego moram da trazim neku tamo gospodju koja ne odgovara na mejlove (nepostoji drugi kontakt samo taj).

Workaround je da koristiš ZenMate ili sličan VPN servis (nije potreban root i sl.).

Uključim ZenMate, obično koristim Rumuniju jer mi tu ide najbrže, uđem u PlayStore, skinem sve update-ve koji inače ne prolaze preko TT, ugasim ZenMate i to je to, ne arčim GPRS pretplatu i sl.

Od TT-a više izgleda nema nikakve vajde, nadam se da će raditi još koliko-toliko dok ne nađem neku pristojnu alternativu.

Poslednja izmena:
Zdravo. Da li neko zna tacnu proceduru oko raskida ugovora? Meni inace istice dvogodisnji ugovor krajem decembra ali hocu vec sada da se odjavim i predjem kod drugog provajdera. Neko je spominjao da treba da se licno ode u poslovnicu, da li je to ova adresa sa njihovog sajta : Đorđa Stanojevića 12/III, Belgrade Office Park 1 ? Sta treba od dokumenta i koja je procedura ? Za koliko vremena se moze cela stvar zavrsiti , volio bih da ih otkacim pre kraja septembra. Ako je neko vec prosao ovo nek kaze svoje iskkustvo i bitne informacije. Hvala unapred!

Ako se secam dobro citajuci ovde u ovom forumu, mora se otici u tu neku njihovu poslovnicu, mozda i ta adresa, ne znam tacno i onda su nekome sto je otisao rekli da se javi na email nekoj sto radi u firmi, valjda prinudna upravnica ili tako neko koji to reba da urade/odobre/omoguce, a doticna osoba se ne javlja niti odgovara na email-ove...
Tako da se ne cudis nicemu, u svakom slucaju preporucujem da odes licno, podneses pismeno zahtev za raskid ugovora u 2 primerka jer ne ispunjavaju ugovorne obaveze (ne radi net, tv nema sve kanale ...), da ti jedan primerak overe pecatom firme i citkim potpisom ovlastenog lica, koji ces zadrzati za sebe i onda im vratis opremu (modem) i ti si zavrsio sa njima.
Nema nije tu taj i ta, oni moraju to i tu...

Poslednja izmena:
Moras da juris stecajnu upravnicu koja nepostoji. Tj dobijes njen meil i onda se drndas da je kontaktiras posto na meil ne odgovara. Ja se dalje nisam hteo svadjati jer mi ugovor uskoro istice a alternativa je spremna.

Ugovor ne može da istekne, može samo ugovorna obaveza. Ugovor moraš raskinuti.

Nema više ni stranica sa spiskovima TV kanala. @Becks šta se dešava? Ima li dobrih vesti makar u najavi?

Strasno.. telekomunikaciona mafija da moze vratili bi nas na 64k/s...

Ja pretpostavljam da je ovde neko pobrkao loncice,kada sam hteo da se prikljucim na TT ,zvao sam njihov centar i momci su dosli i kod mene u kuci sam potpisao ugovor i ubrzo posle su me prikljucili . Sada hocu da odjavim TV a da zadrzim za sada NET (sto i nemoram jer su mi izasli na onu stvar) sta ima tu da se polemise,lepo iskljuce TV i tacka,ali nije u tome poenta ,poenta je da su se zakacili kao krpelji i ne dozvoljacvaju da ljudi normalno ih otkace nego na sve moguce brezobrazne nacine se trude da zadrze kljiente,a tu kao NIKO TE NE TERA DA KORISTIS TT. To je nacin poslovanja koji ja nisam mogao ni u snu da zamislim da neko moze da bude tako brezobrazan. Svi su oni brezobrazni, ali TT je to doveo nacin ophodjenja prema kljientima do extrema.Pa ko bi gledao njihov TV pa makar i doveden preko optickog kabla kada nema 70 % kanala. Onaj otpad od pedesetak kanala i ne racunam.

Dalje da su posteni,lepo bi na racunu napisali,takva i takva stvar,pomozite nam da zajedno prebrodimo krizu u kojoj samo se nasli,ima svetla na kraju tunela ukoliko budete strpljivi,ipak je optika telekomunikacija buducnosti, pa i ako se tu racuna povecanje cena.. Nego nista bez objasnjenja ponasaju se prema nam kao da smo zombiji,a to coveka vredja,ta bahatost i osornost prema kljientima.Ja ako nesto dobro ne uradim izvinjavam se musteriji , a izvinjavam se i kada nisam kriv,sta cu . A ovde u TT zaposle momke i devojke koji osim laznog smeska i sleganja ramenima nemaju nista od poslovnih atributa.

Ugovor ne može da istekne, može samo ugovorna obaveza. Ugovor moraš raskinuti.

Razume se care ali dok ovo ****** ne istekne nema leba.

Mozda neko drugi bude imao vise srece nego ja ali meni se nije dalo svadjati i raspravljati. Objasniti njima da nesto nije "besplatno" ako odlaze ugovornu obavezu je veoma ****na stvar.

@Abonimus, @pera124, i ostali.
Napravili ste sad problem a da problema ustvari i nema.
Ugovorna obaveza važi samo u slučaju da obe strane ispunjavaju detalje ugovora.
Očigledno je da Targo već duže vreme nije u stanju da to radi.
Znači, pošaljite ima mail i obavestite ih da niste zadovoljni uslugama Targa, da se ne pridržavaju ugovora i obavestite ih da od danas više niste korisnik Targo usluga i prestanite da plaćate račune, i to je to.
Kompanije koja je u blokadi za više od 100000000,00 din i koja je u stečaju, sigurno vas neće tužiti za prekid ugovora.

Vektor je jedan od najgorih provajdera. U rangu je sa PTTnet.

Pesljo JESAM ja to pokusao otisao licno zalio se zato sto se ne pridrazaju ugovora itd. Dobio sam odgovor da nisu u stanju da raskinu ugovor samnom (nekih mesec ipo dana ranije) nego moram da saljem meil stecajnoj upravnici koja na isti ne odgovara. Kako mi je kraj ugovorne obaveze blizu necu da se bakcem i svadjam i raspravljam.

Ocigledno je da neko hoce do samog kraja da izmuze mrtvu kravu i verovatno opere i poslednju kintu koja mu je ostala jer ovde posla nisu cista sigurno.

Sve sto sam hteo da kazem je da ako neko hoce da raskine ugovornu obavezu da ce morati da se dobro pomuci jer su poceli da izmisljaju krive drine.

Ti MORAS ovako ili onako da obustavis koriscenje i placanje iste.
Moras prekinuti ugovor o koriscenju njihovih usluga i svakako moras ici do poslovnice (opet).
To sto nece da raskinu ugovor pre vremne ce postati uskoro da nece da prekinu pruzanja usluga koje daju, navodno daju sada.
Ako ti ne raskines koriscenje njihovih usluga opet ces morati da placas bez obzira sto je prosla ugovorna obaveza, jer ce tebi i dalje dolaziti racuni i tebe ce voditi kao korisnika i mogu te u roku od godinu dana tuziti za racune.
Kad uvedes tv i net od drugog operatera, demontiraj modem, ugovor, kutiju, potvrdu o prijemu opreme i u poslovnicu i predaj, trazi POTVRDU da si predao opremu i da napisu kad si predao i opet pismeno trazi da ti potvrde da si predao zahtev za raskidanje ugovora, saradnje, pruzanja usluge za tv i net ili sta vec si koristio.

Kad istekne ugovorna obaveza nece prestati usluga i nece prestati naplata te usluga, ma kakava ta usluga bila.

Dabome!

Samo da se zna da nisu "fini" kao sto su bili povodom raskidanja ugovorne obaveze.

Targo je u stecaju!
To znaci da se sve svodi na minimum rada i taj minimum ide na odrzavanje infrastrukture(magistralna mreze i metro mreza).
To ce tako funkcionisati sve do usvajanja plana za reorganizaciju kad se moze ocekivati(ako se usvoji plan)zaposljavanje novih ljudi i verovatna stabilizacija servisa.
Ako se plan ne usvoji, Targo ide u bankrot i gasi se mreza.
Sam predlog plana se nalazi na sajtu apr-a, a mislim da se o tome odlucuje negde sredinom novembra.

Hvala Becks na odgovoru.Nadajmo se najboljem,da ce Targo ustati i pregaziti svojim kvalitetom konkurenciju.

Becks, ne postoji šansa da Targo ponovo promena ni vlasnika ako plan ne prođe?

Koliko ja znam, ako se to desi(plan ne prodje) Targo ide u bankrot i sva oprema se rasprodaje da bi se koliko toliko podmirila dugovanja firme.

Ako se neko bolje razume u zakon o stecaju slobodno neka se javi.

Ja se na razumem u zakon o stečaju , ali prema onome što piše u Planu reorganizacije stečajnog dužnika "Targo telekom", jasno je (tako piše strana 18) da je Targo otvaranjem stačajnog postupka sa svim radnicima prekinuo radni odnos. Znači da u poslovnici nema odgovornog lica koje može da učini nešto po pitanju raskida ugovora i zato se svi upućuju na Stečajnog upravnika. Kao što je Becks rekao tek u novembru po usvajanju Plana reorganizacije... situaacija sa Targom će se definitivno razjasniti. Ja imam sreće pa mi je internet od prvog dana odličan i TV zadovoljavajući (NBgd paviljoni) , ako se nešto drastično ne pogorša, mogu da sačekam razrešenje sudbine Targa.

Targo Telekom raskida, aTargo Telekom u stečaju zasniva radni odnos sa delom radnika prema potrebama posla i po odluci stečajnog upravnika.

Očigledno su procenili da im radnici Call centra nisu neophodni.

Poslednja izmena:
Ne znam dali je Becks ili neko drugi nesto uradio ali evo sve aplikacije su mi se upravo update bez problema i onog errora 403.

Koliko ja znam, ako se to desi(plan ne prodje) Targo ide u bankrot i sva oprema se rasprodaje da bi se koliko toliko podmirila dugovanja firme.

Ako se neko bolje razume u zakon o stecaju slobodno neka se javi.

Postoji mogućnost da Vas neko i zakupi. Takav dil je postignut na primeru jedne velike mlekare u Mačvi. Proglašen je bankrot, ali je neko uspeo da izdejstvuje zakup "jedna privatna firma" i evo ih sad normalno posluju i plasiraju svoje proizvode. Koji je dogovor postignut i na koji način (ispod haube) nema informacija, ali radnici koji su ostali primaju platu i sve se "stabilizovalo".

Nije to ništa ispod žita, ako niko neće da kupi firmu traži se partner da je zakupi, pod određenim uslovima. Ja znam za jednu firmu koja je zakupljena uz uslov da se prvo izmiri dug za struju od oko 50.000e + depozit + mesečni zakup. Naravno nisu preuzeli sve zaposlene, neki su završili na birou, neki su vraćeni na posao. Nije to ništa čudno, bolje je i to uraditi nego da firma čuči i imovina propada.

Posle dužeg vremena bez prekida signala, danas nemam više ni internet ni tv. Svetli samo power. Korisnik sam iz Novobeogradskih Paviljona.

Nazad
Vrh Dno