Ne, sustinski su oni wireless provider, ali u praksi to funkcioniše tako sto ti s krova zgrade spuste LAN kabl.
Da, da, biio sam kod njih 2005. na razgovoru, za tu varijantu trazili su 1500 evra po ulazu, nadam se da je sad sasvih drugacije.
Ne, sustinski su oni wireless provider, ali u praksi to funkcioniše tako sto ti s krova zgrade spuste LAN kabl.
Ne placa se prikljucenje nista, cak i ako ides bez ugovora. Znaci mozes da uzmes na mesec dana i probas, sto apsolutno nijedan provajder sem Beogrida ne nudi.
Od novih prikljucenja na Targo verovatno jos uvek nista?![]()
Moguce je, kazem mene su davno prikljucili pa imam vec instalaciju tako da o tome ne brinem. Samo mislim da sad uopste ni ne prikljucuju na wifi korisnike koji su van neke pokrivenosti, uglavnom u savskim blokovima. Oni su inace vec neko vreme u vlasništvu SBB-a, samo se nadam da im nece pasti na pamet da smanje upload brzineNe placa se prikljucenje nista, cak i ako ides bez ugovora. Znaci mozes da uzmes na mesec dana i probas, sto apsolutno nijedan provajder sem Beogrida ne nudi.
Sa blokadom računa od 83 i nešto miliona dinara teško![]()
После недељу дана од пријаве проблема дошли мајстори и сад опет имам добру ТВ слику. А проблем глуп да не може глупљи - конектор оптичког кабла није био добро прикључен, довољно гурнут у утичницу и то је тако радило од претходне поправке. Лампица ВИД није треперила али сигнал је био одличан. Шта се сад десило па је ослабио немам појма, ОНТ нико није дирао јер је високо на зиду изнад улазних врата.
Иначе, имали су резервни ОНТ, да се „забринуте комшије“ не ’брину’.
Школски пример троловања.Juce je targov kombi prosao pored mene tosinim bunarom, verovatno su uzickali za benzin, da bi stigli do tebe.
Posto vidim da ne razumes neke stvari, evo objasnjenja. Ont nikada nije bio problem, to preko alibabe na veliko kosta par dolara, problem je sto imaju zabranu prijema novih korisnika.
A troll is a supernatural being in Norse mythology and Scandinavian folklore.
Школски пример троловања.
I kad operater kupi par hiljada ONT-ova sa alibabe, sta onda? Kako ce da ih integrise u NMS? Ko ce da mu radi odrzavanje, ispravke i unapredjenje firmware-a, optimizaciju mreze?
Davno su prosla vremena kada su operateri bili samo kupci opreme, a proizvodjaci samo prodavci iste. Danas se radi o partnerstvu - operater i proizvodjac opreme su partneri koji imaju zajednicki cilj: da operater napravi sto veci profit pruzajuci optimalnu uslugu svojim korisnicima. Operateri vise ne dolaze kod proizvodjaca opreme da kupe kilometar optickog kabla, 100 ONT-ova i 10 razvodnih ormana. Danas operater od proizvodjaca opreme trazi resenje koje ce omoguciti porast saobracaja za 50% uz istovremeni porast broja korisnika od 15%, uz skalabilnost koja ce pokriti pikove saobracaja, uz licencni model da plati samo onoliko koliko resursa trosi. Doduse, ima operatera koji ovo jos nisu shvatili. Ali lako se prepoznaju - uglavnom bankrotiraju ili budu preuzeti od strane konkurencije.
Pozdrav
Upravo to i ja sve vreme pricam. Koliko je Targo telekom ozbiljan govori broj novih korisnika – a on je od novembra 2012. do danas 0, a o partnerstvu - operater i proizvodjac govori podatak da Targo tim istim proizvodjacima duguje, za sada, 83,349,651.12 dinara.
Upravo sam podneo zahtev za raskid ugovora sa Targom, tako da necu vise gubiti vreme ovde, a korisnicima Targa zelim da im ovo potraje sto duze. Pozz.
To si ocigledno davno trebao da uradis a ne sve vreme da histerises i trolujes ovde.
Opet se povela prica o prosirenju Targo Telekoma, kupovini ONT-ova, itd. Da razjasnim, Targo mreza nema podrsku, nema mogucnost prosirenja ni jednog korisnika, popravke ni jedne jedinice u mrezi, jer nisu platili 80% ili vise i te pocetne investicije! Sve sto radi sada radi tako kako najbolje moze samo zbog toga sto se tih nekoliko ljudi trude da poprave sta mogu dok ih neko ne kupi a obzirom na dugove i stanje ne znam kome se to isplati. Drugim recima, dok radi radi, kad prestane budite zahvalni sto je radilo i do tada...
Пре неколико дана опет сам остао без ТВ сигнала. Пријавио, дошли таргови момци, променили ОНТ и све је опет како треба. Конекцију са интернетом добио сам за неколико минута. Тарговац ме је упозорио да то може да потраје и дан али, ето, ја добио у року одмах.
Тако да, ман’те се приче да кад се нешто поквари нема поправке. Неке ствари заиста не могу да поправе, што смо и видели овде у теми, али неке могу.
Остајем задовољан корисник упркос проблемима у којима је Тарго.
I i dalje ima brži net po boljoj ceni od 99% Srbije, verovatno je zato zadovoljan. Ako nemaš šta pametno da kažeš slobodno nađi neku drugu temu...
Takođe drugim korisnicima je bitna informacija da Targo jeste u stanju da servisira ONT uređaje.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=01&nav_id=906165
Nadam se samo da će budući vlasnik da nastavi sa priključenjima umesto da ugasi firmu. Kada su prestali da priključuju došli su do ulaza 5 u mojoj zgradi a ja sam 7 :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari