Šta je novo?

Targo Telekom

A ko su vlasnici ostalih operatera i sa kim su u talu i koji su njihovi bilansi?

Ovde pricamo o Targu, a ne o ostalim operatorima. Ali odgovoricu ti i na to. Ako me pitas da li je i ovako raspadnuti Targo bolji od recimo Radijus Vektora, odgovor je da jeste, bolje je resenje.

Al' što reče Error, nije i ne treba da bude tema ovakvog foruma. Ko god da je vlasnik, hvala mu, ko god da je primio pare (ako je primio) za postavljnje kablova, hvala i njemu. Makar sam ove dve godine imao ljudski net kakav bi imao u nekoj normalnijoj zemlji i po koliko toliko normalnoj ceni. Dok traje traje.

Tema je Targo Telekom (ako mi ne verujes pogledaj gornji levi ugao) a to ukljucuje i ko je vlasnik, dugovanja firme i sve ostalo, i na ovom forumu praticemo dugovanja Targa, a i sudski spor ako ova drzava pokrene protiv vlasnika (mislim da ce biti dva spora, jedan za Nubu, drugi za Targo). Jer, sve ovo utice na usluge Targa.

Makar sam ove dve godine imao ljudski net kakav bi imao u nekoj normalnijoj zemlji i po koliko toliko normalnoj ceni. Dok traje traje.

Ok je to, ali znas kako se kaze na dobro se covek brzo privikne u ovom slucaju jako brz net i upload kakav srbija nije videla niti ce ga videti u nekom narednom periodu a sta ces kada dodje vreme da sa jako dobrog osecaja treba da se vratis
SBB, Radiusa i oni treći ******i, ne sećam se više kako se zovu
ili izaberes jednog od navedenih koje kada si dobio targo nisi mogo vise da smislis a kamoli da koristis njihove usluge.

Када је у питању ТТ, сви ми морамо да будемо на њиховој страни и да навијамо да опстану али под једним условом. Да докажу да је све што су радили да би почели и да би понудили своје услуге урађено по закону или да евентуално плате оно што су пропустили ако је неко зажмурио на оба ока и да наставе да раде под истим условима као што раде и остали. Бојим се да овде неки навијају да се ТТ-у прогледа кроз прсте јер нуди оно што други не нуде.

O kakvim zakonima se ovde prica!?!?! Pa u zemlji srbiji da bi se dete rodilo daje se mito. Korumpirana je cela drzava mnogo pre TT, a sada kao jao oni su korumpirani. Nije nego. Ne znam da li je Dulic uzeo neke pare, to ce sud da dokaze. Da sam ja bio na mestu Dulica, ja bih im na jedan dao dozvolu, i njima i svima ostalima pa nek se trkaju. Ali kad bih to uradio, naravno da bi vecina ovde isto pricala, korupcija ovo ono. Uspeh, napredak i slicne stari se u Srbiji ne prastaju.

Па што и осталима није дозволио то него само једној фирми а то ионако није био његов посао? Знам да је тешко када имаш нешто добро а неко хоће да то укине али ако би сада дозволили тако нешто, сутра би се опет појавиле продавнице шверцоване и крадене робе која може да буде много јефтинија од осталих. Питај неког озбиљнијег ИСП да ли мисли да је у реду то што се дешавало па ће да буде јасније. Више пута сам читао њихове коментаре ... да смо и ми имали "такве" услове и повољности, дали бисмо још бољу понуду.
Ако сутра неки локални тајкун или мафијаш (мада је то исто) отвори ИТ продавницу у којој ће да продаје робу која је "прошла" царину и која нема папире па све буде јефтиније, а све то због тога што има добро мазиво и зна где да подмаже, да ли да га бранимо или би требало да закон једнако важи за све? Можда је време да се престане са прескакањем закона?

Svi su dobili dozvole. Targo je dobio brze od ostalih. E sad, posto i ostali imaju dozvole, imaju optiku... zasto ne nude. Posto su kao hteli da ponude, evo sad je TT u problemu, sta rade ostali? Gde su te ponude? Sta je sve FAS (fiat srbija) dobio od drzave, jel sve po zakonu? Jos nisu svi detalji objavljeni. Jel FIAT 500L dobijao od drzave subvencije, ostali nisu bla bla... opet OFF. Sve je ovo politika, klanovi i slicno. U svakom biznisu toga ima, to je trziste. Sta ako sud ne dokaze da je Dulic uzeo pare, hoce li neko nadoknaditi stetu TT, nema sanse. Dobili su sta su hteli (konkurencija), zaustavili su novog operatera tako da i dalje mogu da dele svoj deo kolaca.

Nisam dugo pratio ovu tugaljivu pričicu pa me zanima šta je na kraju ispalo.Da li ih je neki dužnik blokirao ili su našli neki spas da ih neko kupi???

Mislim da ste otisli previse u politicku stranu price. Targo je u jednom momentu ponudio net po uslovima koji su za klasu bolji od svih ostalih kod nas. Svi mi kojima taj net i dalje radi kako treba u globalu apsolutno nemamo razloga da razmisljamo o nekoj drugoj opciji jer su znatno losije (pored Targa sam jos trenutno korisnik i SBB-a i Radijus vektora i znam sta nude po kojim cenama). Zato se svi mi nadamo da ce taj Targo ili koja vec firma sada to uzima poziveti sto je moguce duze.

Sa druge strane je taj politicki aspekt price, da li su bili privilegovani, da li su i danas privilegovani jer izvlace pare preko druge firme, sve to stoji, ali to nema nikakve veze s onime sto krajnji korisnik dobija kao uslugu. Da je pameti u drzavi pa da svi provajderi budu tako privilegovani a da gradjani mogu da dobiju uslugu koju nudi Targo po cenama koje je nudio Targo.

TT niko nije zaustavio, niti je bilo potrebe da ga zaustavlja. TT se zaustavio (tj. prikocio i prebacio u ler) sam, onog momenta kada je ostao bez para za dalje poslovanje.

Osnovni problem TT-a, od samog pocetka rada, je bio plan finansiranja. Inicijalni plan je bio da se krene sa 3-play uslugom: internet, TV, telefonija. Nakon par meseci pregovora sa vodecim proizvodjacem ICT opreme i resenja, shvatili da nemaju para za tako nesto, i odlozili su telefoniju za drugu fazu. Malo kasnije odlozili su i TV (video na zahtev i slicne napredne usluge). Na kraju svega, postalo je jasno da TT jednostavno nema para ni za osnovne stvari. Plan finansiranja koji su ponudili bio je, u najmanju ruku, neozbiljan, u stilu: "isporuci mi sad sve, a ja cu ti placati kad i kako budem mogao, keve mi...". Posao sa ovim proizvodjacem je, jasno, prekinut, a TT se okrenuo drugim proizvodjacima. Zbog svega ovoga, TT je kasnio sa pocetkom pruzanja usluga nekih 3-6 meseci u odnosu na prvobitni plan.

Sa druge strane, promene na politickoj sceni, kao i spominjanje TT/Nuba po medijima, samo su smanjile sanse za neko zdravije finansiranje. Cini mi se da je uprava TT-a ocekivala da ce politicka podrska biti dovoljna da omoguci dalje poslovanje, a bez realnog izvora para. Cim je politicka podrska izostala, krenuli su i problemi, koji i dalje traju. Kako ce i da li ce se TT izvuci, ostaje da se vidi. Ja licno nisam neki optimista, ali nada umire poslednja...

Pozdrav

Nisam dugo pratio ovu tugaljivu pričicu pa me zanima šta je na kraju ispalo.Da li ih je neki dužnik blokirao ili su našli neki spas da ih neko kupi???

Vise duznika je blokiralo. Da li ce neko da kupi Targo, verovatno da nece. Jer, kad kupujes firmu, ti kupujes i sve njene dugove. Mnogo bolje je pustiti da firma ode u stecaj, ovi duznici nece moci da naplate svoja potrazivanja, firma se ugasi, a ti posle preuzmes infrastrukturu za male pare (recimo politickom pogodbom). Nazalost, vec oproban metod u Srbiji!

Niko nije kriv duznicima sto su dali robu na lepe oci,niti je iko kriv targu sto ce da odu u stecaj i sto ce neko da im uzme infrastrukturu za male pare jer su sami krivi za to.Nema tu poloticke pogodbe,kad neko umre ko nema naslednike stan pripada drzavi ,isto je i sa stecajem,prosto ko dobar dan.

Sa druge strane, promene na politickoj sceni, kao i spominjanje TT/Nuba po medijima, samo su smanjile sanse za neko zdravije finansiranje. Cini mi se da je uprava TT-a ocekivala da ce politicka podrska biti dovoljna da omoguci dalje poslovanje, a bez realnog izvora para. Cim je politicka podrska izostala, krenuli su i problemi, koji i dalje traju. Kako ce i da li ce se TT izvuci, ostaje da se vidi. Ja licno nisam neki optimista, ali nada umire poslednja...

Ovo je sustina, Targo je nus proizvod dila Nube i Dulica, nikada nije imao jak biznis plan (na zalost nas korisnika) i zato mu se sad ovo desava.

Niko nije kriv duznicima sto su dali robu na lepe oci,niti je iko kriv targu sto ce da odu u stecaj i sto ce neko da im uzme infrastrukturu za male pare jer su sami krivi za to.Nema tu politicke pogodbe,kad neko umre ko nema naslednike stan pripada drzavi ,isto je i sa stecajem,prosto kao dobar dan.

Niko nije kriv duznicima sto su dali robu na lepe oci,niti je iko kriv targu sto ce da odu u stecaj i sto ce neko da im uzme infrastrukturu za male pare jer su sami krivi za to.Nema tu politicke pogodbe,kad neko umre ko nema naslednike stan pripada drzavi ,isto je i sa stecajem,prosto kao dobar dan.

Nisi razumeo sta sam rekao.

Uspeh, napredak i slicne stari se u Srbiji ne prastaju.

Da li ti to kazes da je neko ljubomoran na uspeh Targa :laugh:

Targo ima toliki uspeh, da cak ni ovo malo pretplate koje ima, nece da stavi na svoj racun, kako ne bi platio svojim duznicima, nego prebacuje na racun Nube.

Pricam generalno. A o zdravoj konkurenciji i drzavi najbolje govori slucaj "zabrinutog komsije".

Пајз, знам многе овде који возе бесне ауте (који коштају онолико колико просечан Србин неће да заради целог живота) али ако се открије да је тај ауто купљен парама које су дошле од пљачке банке, транге-франге пословања или неким сличним путем, нећу да будем на његовој страни и сажаљевам га. Једноставно, цео ТТ посао је био заснован на махинацијама и лошем планирању па је морао да дође довде. Постојећим корисницима (пошто не верујем да ће да буде и нових) желим да ово што дуже траје и да се развлачи колико год може али не мислим да ће то да траје ко зна колико. Када буду почели да плаћају овај дуг, биће крај.
Када би се сутра појавио нови Језда и понудио девизну штедњу са 10% месечне камате, сви они који би ушли у ту причу би га штитили јер је понудио нешто што други нису. Могу данас и други провајдери да понуде 200/100 ако успеју да среде одложено плаћање али би после кратког времена дошли у овакву ситуацију.

Nadjoh bolju kombinaciju za net i tv tako da ce moj ont i prikljucak biti slobodni 29.11. Pa ako neko zeli i ako je uopste moguce prikljuciti...

A jel mozes da nas ostale prosvetlis koja je bolja opcija?

A sto se ONTa tice to mozda ako nekome rikne uredjaj pa da mu ga zamene. Za novog korisnika opet mora neko da razvuce kabl do stana a ne verujem da oni sad imaju te mogućnosti.

Ma lako za kablove. Ne mogu da te uvedu u billing sistem, znači ne mogu da registruju novog korisnika.
Kao što ni kod postojećih ne mogu da menjaju brzine

Bolja opcija (bar po meni) je Beogrid. Odlican i net i tv. Kod Targa je bio samo net.

Meni su oni opcija br 2 jer imaju da kazemo solidan upload za ok cifru, ali jos cekam dok potraje Targo :)

Momci, jel ima još neko problem sa DNSom? Čim sam promenio na Google DNS, sve radi kao podmazano. Problem (sporo učitavanje stranica i u nekim slučajevima ne otvaranje istih) je počeo da se javlja pre dva dana.

Poslednja izmena:
...Čim sam promenio na Google DNS, sve radi kao podmazano...
Sam sebi si dao odgovor. Ja sam odavno postavio Google DNS (ima godinu dana) i od tad niti jedan problem...
Imaš i druge besplatne javne DNS servere, nije Google DNS jedini (ako ne veruješ Google-u), pa ti izaberi.
Recimo: http://pcsupport.about.com/od/tipstricks/a/free-public-dns-servers.htm

Vidim da s eneko žalio na pad (download) protoka... kod mene sve standardno:
Hosted by SBB
http://www.speedtest.net/my-result/3774174018

Da, ta mi stranica stoji u bookmarku, pa ponekad promenim, čisto reda radi - da vidim kako radi net sa ostalim DNS serverima. :)

Što se tiče download-a, tu nemam nikakvih zamerki ali otvaranje bilo kojih stranica preko browsera je postalo "pain in the ass". Prvo sam mislio da je do Chroma (ima i on udela svakako) ali je i IE sporije otvarao, doduše znatno brže nego Chrome ali opet sporo. Do sada, sem onog većeg pada koji smo svi iskusili, nisam imao nikakvih problema ali izgleda da sam dozvao nesreću, moralo je i mene da zadesi. :)

Meni jedan dns uvek stoji Targov i jedan google ;)

Ja mislio da ce to oko billinga biti manji problem ono ispade ogroman.

Пре четири дана изгубили ми се сви дигитални канали а аналогни ТВ сигнал толико ослабио да је слика постала пуна шума. Звао подршку, одмах је добио, кажу „Јавиће мајсторима“, по обичају. Сутрадан ме зове чувена и незаменљива Ненси и после провере каблова уз констатацију да пошто не трепће ВИД лампица вероватно се нешто покварило па ће сутра доћи мајстори (уз претходну најаву телефоном). То сутра било је пре два дана а њих нема. Видећемо да ли ће сутра, у понедељак неко да дође.

Ne, sustinski su oni wireless provider, ali u praksi to funkcioniše tako sto ti s krova zgrade spuste LAN kabl.

Nazad
Vrh Dno