Šta je novo?

Targo Telekom

Poštovani komšija, meni je drago da je kod vas internet konekcija u redu. Samo se pitam, kada (i ako) kod mene bude "popravljeno", šta će se dogoditi kod nekog iz druge, treće grupe korisnika.
Ja nemam sreće na nagradnim igrama, ali nisam znao da mi je sreća potrebna da bi bio "na delu opreme koji radi". Tužno je uopšte da se ovako nešto događa. Meni je bolje da znam da nemam net, nego da mislim da imam, a da me izveveri, kada mi je najpotrebniji. Nedostatak neta mi pravi značajne materijalne štete.
I na kraju da pitam ovde prisutne predstavnike Targo Telekoma, druge korisnike, kao i samog sebe: Šta je potrebno da se ovi problemi trajno reše, ili jedno krajnje egoistično pitanje: Kako da pređem na ispravan deo opreme, pa da imam neprekidno net, jer ima i takvih korisnika, koji nikada nisu imali problema.

Ipak bi ovo trebao da bude POUZDAN ISP, a ne igra "na sreću".

Izvinjavam se svima na tonu u mojim poslednjim postovima, koji su posledica FRUSTRACIJE zbog nedostatka interneta, kao i neizvesnosti u pogledu narednih događanja... :(

edit:
Važna informacija: Vratila se internet konekcija - ovog trenutka sam uspeo da se ulogujem na uređaje iza mog ONT-a!!!!!
Znači da ostane ovde zapisano, kada budem tražio korekciju računa za mesec april: nisam imao konekciju od 13.04 (19:20) do 15.04. (12:40).

Poslednja izmena:
Evo sad meni ne radi.
Od pre nekih pola sata internet lampica blinka :(
Šta sad ?

E... sad ti nisi imao sreće...
Biće ovde velikih problema...

Upravo o ovome sam pisao na ovoj temi, a par klovnova i psihopata krenulo da me mraci...poruke i dalje stoje u temi i mogu se pronaci...

Ne mozes ti nekom ko nije takvu "muku" prosao objasniti neke stvari. Javljaju se pacijanti i kace slike speedtesta svojih konekcija cisto da napisu kako je sve uredu i da pljuju ove ljude sto se zale, ne mogu da razumeju da se stvari okrenu u treptaju oka, "lopta je okrugla"...za cas oni mogu da budu ti koji kukaju...

Meni za sad radi ok net, ali sam vise nego svestan da to sutra moze da se promeni, jer ovaj provajder nije pouzdan i kako stvari trenutno stoje nema buducnost...

Ovo je presipanje iz supljeg u prazno, do pre tri meseca ste svi cutali i samo se smeskali i kacili slike brzina koje imate a nas koji smo vam vikali i govorili da ovo nece trajati vecno ste nas napusavali i govorili kako smo zavidni jer mi nemamo TT uveden a vi imate i da ne trolujemo temu, jos smo vam govorili da ce problemi kad tad krenuti ali opet smo dobili samo napusavanje.

No dragi targovici sta je sada?

Pitanje je koliko ovi sto rade u TT mogu da presipaju iz supljeg u prazno i da na probleme reaguju tako sto karabudze opremu da radi tako kako radi a ne bi me cudilo da je sve to smisljeno da sada oni su ti koji iskljucuju odredjene delove grada pa kao problem je na opremi a da oni jedne iskljuce a druge prikljce da imaju net jer rezervnih delova nemaju da bi problem mogli trajno da otklone. Ni Beks vam to nece proznati da rade ali ne vidim sta drugo moze da bude pa da malo jedan deo grada ima net a da drugi nema ili nasumicno iskljucivanje korisnika.

Opet se postavlja pitanje dokle ovako ce rade i kada ce svima da vam nestane net i nikada se vise ne vrati.

Nti je ovo likovanje niti vam zelim stavljati so na ranu ali draze je meni mojih 10/1 net paket kod Telekoma koji nema prekida u radu nego tu neke svemirske brzine a da treba da gledam u pasulj ili da zovem milana tarota da mi gleda u buducnost hoce TT net raditi sutra ili nece.

Ovde se "zove" @BECKS u vezi predvidjanja i obavestavanja, nikakav pasulj, Milan tarot i sl. vidovnjaci... nemoj mi sujeverja, magije, vracanja i sl. mracnih vestina jer cu te prijavim komisiji za borbu protiv vesticarenja... ;)

Па ово је већ безобразлук. Док је пасивних корисника који неће да се уједине и дигну буну има да нас и даље...

Imam jednu zanimljivu situaciju...od jutros ne mogu da pristupim sajtu Telegraf-a...inače ga retko posećujem, jutros me zanimao jedan članak i prvo nije hteo da mi otvori taj članak, a kasnije nije hteo ni matični sajt Telegraf-a da otvori i to traje i dalje. Nije mi toliko bitno što neće da ga otvori već mi je čudno što je to jedini sajt koji ne mogu da otvorim ni na jednom uređaju u kući, čak ni nakon restart-a ONT-a. Svima ostalima normalno otvara. Koja je fora xD

Iskljucuju se oni koji ne plate nekoliko racuna.
Problem postoji na delu opreme na kojoj se i ti nalazis.
Problem je dosta kompleksan jer je na bitnom delu opreme i nije ga lako trajno resiti a da ne dodje do posledica po sve druge korisnike.

Definiši to nekoliko, pošto znam neke koji nisu platili po tri, četiri računa i nikom ništa.
To naprosto nije korektno prema nama koji redovno plaćamo i izmirujemo obaveze.
Barem ako ste u finansijskom problemu gledajte da namirite sva svoja potraživanja.

Mimago, evo sada pokušah da otvorim telegraf neće ni meni. Blok 8a je u pitanju, mada pretpostavljam da to nije
lokalnog karaktera.

@ dautović

Prvo i osnovno, postavlja se pitanje kolika je prava cifra pogođenih korisnika tim i sličnim problemima, da li je zanemarljiva ili se radi o daleko većoj brojci.
Ako je suditi prema ovom forumu, koji naravno nikako ne može biti merodavan izvor informacija, nije mnogo veliki broj.

U stvari tu informaciju jedino može imati njihov call centar, verovatno vode statistku dnevnih poziva.
U toj se brojci krije odgovor na naše pitanje, a samim tim i na stanje tj. stabilnost čitave mreže.

Ali tu brojku sumnjam da ćemo saznati.

Poslednja izmena:
Imam jednu zanimljivu situaciju...od jutros ne mogu da pristupim sajtu Telegraf-a...inače ga retko posećujem, jutros me zanimao jedan članak i prvo nije hteo da mi otvori taj članak, a kasnije nije hteo ni matični sajt Telegraf-a da otvori i to traje i dalje. Nije mi toliko bitno što neće da ga otvori već mi je čudno što je to jedini sajt koji ne mogu da otvorim ni na jednom uređaju u kući, čak ni nakon restart-a ONT-a. Svima ostalima normalno otvara. Koja je fora xD
Vidi ako ti je za utehu ja nisam na TT vec na drugom ISP, ali ni meni ne radi telegraf, sad.

Kod mene radi, telekom vdsl

No dragi targovici sta je sada?

3441695993.png

Ja ne koristim Telekomov internet pa ne samo da ne posjećujem njihovu temu nego nemam pojma ni da li ista uopšte postoji. Al' izgleda da mnogima mazohizam nije stran.

Što se tiče ljudi koji već duže imaju problema sa Targom - jedina gora stvar od sporog interneta je biti svako malo bez interneta tako da je možda vrijeme da se prelazi na druge provajdere. Meni od početka sve radi bez problema, al' mislim da bih zapalio nakon prvog mjeseca u kome bih morao da gledam u pasulj da li će net da mi radi ili ne.

Ja moram samo da kazem da su mi upravo na vratima bila gospoda iz Oriona! Ja im kazem da sam na Targu i oni se jadni smorili xD odma upisali da cune nista i otisli haha.

Valjda im takva 99% iskustva kada im neko kaze da je Targo u pitanju.

Meni doduse ovih dana radi uglavnom dobro ali kontam da bi morali nesto da uradimo povodom situacije inace kako se cini oni nece nista raditi povodom toga.

Ako nista barem da nam kazu na cemu smo i sta i kako ... Onomad smo makar imali onaj famozni februar u kome se nis nije desilo a sad vala bas nista!

Brzina reagovanja na kvarove im je uzas.

Ako vam ne radi internet vi raskinite ugovor i pređite kod drugog provajdera, nemojte da se mučite više. Problem se lako rešava, ko hoće da ga reši.

U tebi cucu skriven cist genije, da li si to znao?

Samo polako nemojte se svadjati. Ja razumem ljude optika kad radi ona radi tj. kad TT radi sve kako treba onda je savreseno, i ljudima se ne napusta jer uvek imaju nadu da ce se problem brzo resiti, zato i "kukaju" naravno da bi svako ladno otisao da ima neku alternativu u smislu istih brzina i cena ali nije tako i zato ljudi ovako(razumljivo) reaguju.
Vidi da imas recimo kod PTT net recimo adsl i uzasno radi nisi zadovoljan placas ga toliko i toliko, ti lepo imas zamenu u vidu istih(slicnih) brzina na ostalim adsl ISP sa istom ili slicnom cenom, ali ovde je problem sto imas 24/12 za 1600 kinti e to nemas nigde i to je razlog sto su ljudi jos uvek na TT.
Batalite te ako ti se ne svidja idi, jeste to je ok ali sta mu je alternativa tolikim brzinama i ceni, ja recimo imam 50Mbit za 300 kinti vise kod TS vdsl2 je u pitanju da ja imam duplo veci DL ali za 10Mbit manju UL meni ne treba preterano vise od ovoga(bice zato sto je ovo samo komercijalni potez TS jer vdsl2 ima mogucnost UL 100Mbit) da imam nebi se bunio.
Samo malo ljudi razumevanja za tudje poteskoce(kad se tebe ne tice i najveci problem na svetu je za tog drugog mali).
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Dusman, u pravu si. Ali tolika kuknjava par njih (10-15 korisnika ovde) je ubila temu. Meni da internet ne radi dobro ne bih čekao godinu dana i zlopatio se, već posle dva meseca promenio provajdera, makar to bio i adsl (a stabilan je).
Rešenje postoji, ako nećeš da rešiš problem, onda ne smaraj druge, ovde niko ne može da ti pomogne, možemo da saosećamo, i da budemo svesni šta može da nam se desi. Ja već rešenje za mogući problem imam, iz iskustva drugih znam šta može da se desi, tako da iznenađenja neće biti. Ako pukne TrgT kod mene, neću da ih čekam da rešavaju problem par meseci/nikada.

Nije ice cilj preci kod drugog. Makar ne vecini nas kojima je ova ponuda odlicna ... I pored ovog pucanja po opet je Targo miljama daleko od ostalih.

A sve sto trazimo je malo neke a pritom bilo kakve informacije. Prave informacije a ne ove buve koje su bile do sad.

Nije bas prijatno "ziveti u mraku" ovako.

Hiljadu puta je već rečeno da je rešenje za sve kojima Targo ne radi raskid ugovora, i eventualni prelazak na drugi ISP (ako želite), i na tome se priča završava. Da čekate (i plaćate) Targo, to ako želite možete, ali ne vredi kukati jer rešenje problema za sada nije u najavi, tačnije ne zna se kada će biti, prema tome odluka je na Vama. Da ne bude zabune, to isto Važi i za mene ako Targo prestane da radi kod mene, jer od kukanja nema vajde...

P.S. Već sam ranije rekao, da Targo nije BG Toplane koje brane da se isključite sa mreže (bilo delimično ili potpuno) iako ste izmirili sve prethodne račune i podneli zahtev za isključenje, pa ste prinuđeni da plaćate punu cenu za "grejanje" cele godine (i Van grejne sezone) makar oni Vas ne grejali uopšte ni u sezoni kada greju (a ugovor sa Toplanama ne postoji)... Još ako imate veći stan, pa Vam dolaze mesečno računi za grejanje 10.000 rsd zbog naplate po m2 (a nemate mogučnost da Vam naplaćuju po potrošnji), a grejanje ne radi jer temp. zimi je oko 17 stepeni u stanu... e to je već nerešiv problem...

Poslednja izmena:
Ma sve je ovo razmišljanje načelno OK - ako net ne radi raskinite ugovor i ne kukajte. Idite na ADSL, koji je tehnološki inferiorniji i sporiji, ali pouzdaniji.

Ali ja sam sklopio ugovor sa TT da bi imao boji net, za manje novca, koji je superiorniji.
Nažalost, posle godinu i po dana korišćenja, u mom slučaju se pokazalo da je manje pouzdan. Ono što mene nervira je činjenica da su se neki korisnici našli povezani na delu opreme koji je skloniji problemima, dok drugi korisnici nemaju tih problema (ili nemaju u većoj meri)...

Kod mene se pokazao kao relativno pouzdan.

Ali ako i oni tamo nemaju pojma sta ce, sta je i kako je onda to nije dobro. Nije to kukanje ili stagod slicno samo jedna osnovna zelja da nas ne ostavljaju sve generalno u mraku. Nemora niko da mi kaze da raskinem ugovor kad nebudem zadovoljan ... TO znam i sam xD

No bilo bi vreme onima iz Targa da rese probleme na ovaj ili onaj nacin i svojim radnicima i korisnicima. Cekanje ne vodi nigde ;)

Kako god, za sada Targo telekom predstavlja zatvoreni klub, koji ne prima nove članove, a postojeći samo u ektremnim situacijama su spremni da izađu iz njega.

Samo se nadam da će u ovoj godini ipak otvoriti svoje članstvo i za druge.

Poslednja izmena:
Stavljam ONT u bridge mod. Pratim @BECKS uputstvo iz posta #8650. Sve tako uradio, povezao svoj ruter, i on ne dobija internet. Pokušao da mu kloniram Mac adresu ONT-a, i dalje ništa :-(
Hvala za svaku pomoć!

P. S. Kaže Targo da nije do mene

Poslednja izmena:
Imaj u vidu da MAC adresa ONTa koju imas sa donje strane ONTa(sa nalepnice) nije WAN MAC adresa ONTa.
WAN MAC je za jedan manji od onog sto pise.

Da, to sam shvatio.
Jel dovoljno da pustim ruter da se prijavi svojom wan Mac adresom, ili da kloniram WAN adresu ONT-a? Drugim rečima, da li Targov DHCP insistira na zapamćenoj WAN adresi ONT-a da bi mi dodelio IP?

Poslednja izmena:
Pa da, moraš da staviš tu od OTN.

Nazad
Vrh Dno