Šta je novo?

Targo Telekom

... Samo na ruteru se promenio UP Time.
To znači da se tebi restartovao ONT ili (tvoj) ruter ili oba ili je nestalo struje... Meni se do sada (i u vreme prekida) nikada nije desilo da se restartuje ONT, već samo one dve lampice (LINK i AUTH) prestanu da svetle, pa se pojave kad dođe net...

Ne znači mi ništa uptime. Vreme teče, a signala nema...

Edit: vratio se
Ako ti uptime ONT-a "teče" odranije, znači nije ti se ONT restartovao i to je normalno (bar što se tiče samog ONT-a). Dali si primetio da su (za vreme prekida) prestale da sijaju LINK i AUTH lampice na ONT-u (kao što se meni dešava) ili su kod tebe neki drugi "simptomi"?

@Lik BG
Tako je. Auth blinka, a Link je ugašen. Kad resetujem ruter auth i dalje blinka, link svetli, ali se ugasi posle nekog vremena...
Signala i dalje nema.

Kod mene sve normalno.

Juče sam prijavio one sitne prekide u konekciji (doduše bez restarta ONT-a), ostavio podatke i zvanično ljubazna operaterka reče da če proslediti problem nadležnoj službi... Danas (28 mart) u 9:45am nestade neta i jedino je svetlela lampica POWER na ONT-u... Ubrzo se i ona gasi i ONT mi se (prvi put) restartovao (bez da sam ja to inicirao). Posle restart-a ONT-a sve se vratilo u normalu (neprekidno zeleno svetle POWER, LINK, AUTH, LAN1 i VID) ali interneta nije bilo, doduše morao sam da izađem pa nisam ništa dirao... Oko 13:45 sam se vratio kući i zateko identično stanje. Ugasio sam sve iz struje, ponovo upalio (nakon 5 min.) i net je proradio (full bridge ONT> Linksys wi fi n router > utp and wi fi konekcije): http://www.speedtest.net/my-result/3401662268
Ovo mi se jedino desilo kad su menjali firmware na ONT-u (i kada je bio onaj prekid od 16h ali tada nisam morao da čupam iz struje)... Kao da su nešto uradili, pa videću dali je sad veza „rock solid” :D

Pozdrav svima. Da li ima nekih novih informacija kada ce poceti sa prikljucenjem novih korisnika? Imam orion adsl i nisam zadovoljan, sad razmisljam da li da potpisem ugovor sa telekomom na 2 godine, ili da cekam targo, ako ce skoro biti.

Nema novih informacija. Postoji glasina da je Telekom Srbija kupio Targo Telekom, al' osim toga... nema ništa novo.

Pa kad u Targu ne možeš da saznaš,kako ćeš tek ovde.
Jedino ti preostaje da vračaš pa šta izvračaš. ;)

Da li je još neko primetio da brzine na torentima nisu iste?
Paket 32/16,nekad je išao preko 4 MB/s (ne uzimam u obzir one duplirane brzine,gde je išlo i preko 7-8),a sada je zakucan na 3,9 MB/s.

Bilo je reci o ovome. I kod mene je zakucano na regularnih 3 MB (paket 24/12).

Kod tebe je regularno sve. Kod mene bi trebalo da bude zakucano na 4MB. Znam da 0,1 ispod nije ništa,ali...
Do pre ovih poslednjih prekida bila je brzina bukvalno zakucana na 4 MB/s,a sada na 3,9 ravna linija.

Kod tebe je regularno sve. Kod mene bi trebalo da bude zakucano na 4MB. Znam da 0,1 ispod nije ništa,ali...
Do pre ovih poslednjih prekida bila je brzina bukvalno zakucana na 4 MB/s,a sada na 3,9 ravna linija.

Ta razlika ti je na nivou statističke greške. Ništa realno ne gubiš.

Jel ovaj Šoba skraceno od Sobaslikar ? :D

Nije, komso se iskljucio ove godine (jel tako) a ovaj nalog je iz 2012... ne verujem da je bas toliko vidovit i tako dalekovid planer...

Još uvek sam zadovoljni korisnik Targo telekoma, ali samo da iskoristim ovu priliku i da prenesem pozdrave vlasniku odnosno svima onima koji donose odluke u toj firmi.

Pozdrave im je uputio moj komšija koji je kao i dobar deo drugih strpljivo čekao da ga konačno priključe, nedelje, meseci i godina je prošla a od Targa ni traga ni glasa.

Meni nije bilo svejedno jer je na moju inicijativu i preporuku odlučio da pređe kod njih, i ne samo on već dobar deo ljudi kod mene u ulazu.

Evo malopre mi javi čovek da je odustao, (ČUJETE LI GOSPODO IZ TARGA, KAKO GUBITE KORISNIKE!!!), dobio je danas u poštanskom sandučetu letak...

Uostalom i ne krivim ga...

Dok drugi smišljaju akcije i bore se za svakog korisnika, GOSPODO IZ TARGA VI SPAVATE ZIMSKIM SNOM!

Danas u sandučetu... I ode komšija kod njih...

20140401124116android.jpg

Poslednja izmena:
Pa ***, pišeš kao da sada neko namerno neće da priključuje nove korisnike :)
Teško da neko tamo, a pogotovo neko ko je uložio novac, nije svestan šta sve gubi kako vreme prolazi, ali problemi očigledno i dalje traju..

Taj TS letak sam i ja danas dobio, ali to se svima šalje generički. Ja kada sam ga dobio (adresiranog na moje ime), čisto iz radoznalosti sam pozvao TS na dati broj 19818 i dobio odgovor (čekao par minuta dok nisu proverili u sistemu moj tel. broj) da sam udaljen 2422 metra od centrale, tako da maksmialno mogu da izvučem do 10 Mb/s (što sam ja pre Targa i imao kod PTT ADSL-a), a ove silne download brzine su onako opaljene u mom slučaju, tek tolko da se popuni papir sa brojevima... A ova brzina do 100/1 Mb/s je tragi-komedija, čak je upload manji nego za jeftiniji 50/2 Mb/s... Paketi sa tako malim upload-om su smešni.

Targo radi za sve pare http://www.speedtest.net/my-result/3410192847 i za sada ga ne bih menjao :D Eventualno bih promenio paket (na brži net ili twin), ali ni to trenutno nije moguće, pa mi je to za sada jedina zamerka.

Poslednja izmena:
Mislim da su u situaciji koju nisu sami birali. Šteta, jer imaju opasan internet. Matorci su imali sreće da se priključe na njihov net i to jede malu decu kako dobro radi.

Ja čekam do daljnjeg. Produžavam Orion I zavidim svima koji imaju Targo, onako najiskrenije.

15mbit upload za ove novce, mislim, šta bi više? Može opušteno da se digne cloud kod kuće.

^^ Znači ništa od priključenja?

m.m

Ja čekam. Nije da nemam dobar net, samo želim vrhunski.

Potpisao ugovor sa Targom još u oktobru, rekli krajem januara priključuju... Zvao u februaru i nisu imali pojma kada će krenuti uključenje. Zvao prošlog utorka, i takođe ništa nisu znali. Više od pola godine nemaju opreme, 2 mjeseca kašnjenja i nepoštovanja rokova nisam mogao da podnesem, uz sve to imao užasno iskustvo već mjesecima uz KBCnet. Dobio u sandučetu Telekom nudi vadsl 50/2 za 1899 din (uz ugovor 2 godine). Nakon 2 dana me priključili, imam brzinu http://www.speedtest.net/result/3411107504.png i prezadovoljan sam.
Najžalije mi je što ovako napredan i dobro zamišljen provajder kao što je Targo uveliko propada.

Poslednja izmena:
Na paketu 50/2 ti imas 40/2. Koliko si udaljen od IS/centrale ?

Okaci ss parametara rutera.
Sa ovim se loguj na ruter:

admin
tzlkisonpk

HG630 je kod mene, nema tih parametara
dc7312ba6c0ccf4eb9744c5adfa0130f.png

Šta misliš, je l' gubitak od 20% mnogo ? Ne smeta mi pošto mi je 50mbps ionako previše, a upload ću booster-ovati ionako.

@mikiPSY i @vladix

Ljudi, vi već diskutijete o Huawei VDSL modemu TS-a i VDSL tehnologiji koja nema ama baš nikakve veze sa FTTH tehnologijom gde ne postoji pojam “istureni stepen“, tačnije ako baš hoćete kod FTTH-a optika se završava ONT uređajem u stanu korisnika... Diskutujte u TS VDSL temi, a ne ovde jer Targo korisnike sigurno ne zanima VDSL oprema i udaljenost od IS, kao što Vas ne zanima ONT...

HG630 je kod mene, nema tih parametara
Pogledajte prilog 138994

Šta misliš, je l' gubitak od 20% mnogo ? Ne smeta mi pošto mi je 50mbps ionako previše, a upload ću booster-ovati ionako.

STATUS/WAN/DSL

Tu odradi ss.

Pa pazi, ako tebi zadovoljava tvoje potrebe onda je sve super.
Vidim da ti je ping mali, jos ako ti je stabilna veza milina bozija.
Verovatno si insistirao na ovoj brzini, oni ti nudili nesto sporiji paket, ti nisi hteo i eto, dobio si 50/2 ali zbog daljine verovatno ne mozes izvuci full speed.

@modovi, prebacite ovih par postova u odgovorarajucu temu.

Nazad
Vrh Dno