Šta je novo?

Targo Telekom

Не знам зашто Сликар има проблем са одлазном брзином.

Пре много страница описао сам своје искуство приликом одјаве претходних провајдера. АДСЛ сам имао код Ориона и био углавном задовољан, одјава је прошла веома професионално и љубазно. Кабловску сам имао код Вектора и био осредње задовољан, сигнал на неким каналима лош али уз ретке прекиде. Раскид уговора је прошао уз увреде према Таргоу и покушај да се оцрњивањем конкуренције предомислим.

Ако се овог месеца ништа не промени у Таргоу забрињава. Можда указује на то да немају решење за садашње проблеме.

Ma svi snimaju razgovore, ali sta sad treba, da se uplasimo i da im sve tolerisemo ? Mogu i video snimak da im posaljem ako im treba, ja sam im napisao i u mail-u mnogo gore nego sto o njima pisem na forumu.

@dan555,
Ma kod mene se nesto sj... kad sam presao u bridge mod i zakovalo se na 5,3 Mb/s. Nije mi "o glavu", pa moze i da ceka. Ali veza mi ne puca i ne trokira.

Poslednja izmena:
Ma svi snimaju razgovore, ali sta sad treba, da se uplasimo i da im sve tolerisemo ? Mogu i video snimak da im posaljem ako im treba, ja sam im napisao i u mail-u mnogo gore nego sto o njima pisem na forumu.

Vektor nista nije snimao a jos uvek nisu to poceli da rade.

Ja nisam imao problem kod raskidanja ugovora za internet. Televizija mi je jos uvek kod njih odgovaraju mi kanali. A komunikaciju sa njima oko toga i ovako i onako nemam sobzirom da im to radi sasvim dobro. Njihova radnica me bas detaljno pitala oko toga kako i sta ide kod Targa i dal bi mogla predje xD bila je veoma fina!

Televizija mi je jos uvek kod njih odgovaraju mi kanali. ... Njihova radnica me bas detaljno pitala oko toga kako i sta ide kod Targa i dal bi mogla predje xD bila je veoma fina!
Dobri su im kanali, samo kad kisa pada, na tv sneg... A njihove radnice... isto je bilo i u razgovoru samnom, volele bi i one ftth, znaju sta je net.

Svakako. Znaju i one sta valja!

Ja na kanalima nemam lose slike i prekida osim na KCN:1 koj je relativno los. Ostali su svi super.

Zasto ovde pricate o radijus vektoru? Ako ne postoji tema, otvorite je! Bolje da se organizujemo da pozove vise nas Targo i da ih pita za stanje, mozda sutra donosi bolje vesti! :D

Malo skrenuli sa teme.

Mogao bi Becks da nam kaze dal je stagod saznao dal ce ista biti u februaru ili je to samo bila prazna prica :d

Ja se izvinjavam što sam spomenuo Vektor. Nije mi bila namera da trolujem. Samo sam ga spomenuo u kontekstu situacije u kojoj se nalazim jer nemam kod sebe neki izbor dok Targo ne počne da priključuje. Vektor za kablovsku i Orion za internet. Još jednom sorry.

Ja bih se vec javio da sam imao proverene informacije.
Cinjenica je da niko ne zna sta se desava i sta ce se desavati.
Glupo mi je da ovde postavljam svakojake teorije jer ih cujem svakodnevno.
Zato, znajte da je sve sto objavim 100% tacno.

На жалост, одсуство вести је лоша вест. :(

Moze da bude i nemora.

Razmisljao sam malo o zameni rutera pa reko ima li neko nesto da preporuci da nije previse skupo ?

Takodje usao sam u WiFI Stats na ruteru pise neki vrag AP-UP xD ako bi neko mogao te skracenice malo pojasni bio bi vecno zahvalan :D

Drugari, da vam kazem nesto. Nadamo se vec 4 meseca, mozda i vise, od kad nam interner trokira. Ploca nece stici, niti je narucena. Ako prodaju Targo, mozda ce biti bolje. Ali, mozda. Kod mene cak ni nada vise ne postoji. Moramo da budemo realni. Krivo mi samo sto sam potrosio sve ovo vreme ucestvujuci u ovakvim konverzacijama i trudeci se da verujem i nadam se. Tesko mi je da se vratim na Vektor. Ali, sve je izvesnije...

Kakva sad ploca, rece covek da nije problem ploca vec duze vreme.

Deo njih prica da jeste deo da nije. Meni majstori rekose da je problem u ploci kad su bili.
A meni je krenulo da se resetuje kada su oni navodno prespojili one kojima je crkla ploca na ovu.

Meni neće torenti preko 3MB/s, sad tek vidim, do sada je bilo 6MB/s. Ima li još neko simptome takve i zna li se da li su konačno rešili da nam ne poklanjaju više protoka?

Ljudi, da li vama dobro radi net? Meni neće da otvara određene stranice i slike, to već traje sat vremena. Non-stop dobijam poruku u chrome-u ''Resolving host'' i neće da otvori ništa...

Ovde sve ok

Edit: opet DNS server:
Pinging 130.180.224.180 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 130.180.224.180: bytes=32 time=3ms TTL=251
Request timed out.

Pinging 130.180.224.164 with 32 bytes of data:
Reply from 130.180.224.164: bytes=32 time=1ms TTL=251
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Poslednja izmena:
SmartCache technology, an OpenDNS innovation, enables you to access sites that may otherwise be inaccessible due to authoritative DNS outages, providing you with the most reliable Internet possible. http://www.opendns.com/

Odlično, kaži mi kako to da primenim na sve uređaje koje imam, a koristim samo Targov ONT? Pa nismo baš svi sisali vesla...

Da prijavim i kod mene net poslednjih par dana radi katastrofa...

Meni radi bez greške, ali DNS server je počeo da im puca skoro pa na dnevnoj bazi.

@ Soboslikar Ti se šališ, jel da?

Kibicer, da li imaš svoj ruter? Na njemu stavi dodatne DNS servere i tada će sve raditi.

...da li imaš svoj ruter? Na njemu stavi dodatne DNS servere i tada će sve raditi.
Upravo tako. Pa ionako smo ONT dobili gratis, kao i uvođenje optike sa sve splajsovanjem i kanalicama, plus još 6 meseci gratis usluge + 3 kupona koja sam realizovao tako da sveukupno u mom slučaju 9 meseci total free (ne tvrdim da su svima davali tolike gratis mesece, ali uvođenje optike kao i ONT jesu svima bili gratis uz ugovorenu obavezu bar do sada)... Maltene mi je neprijatno što nisam platio ni jedan jedini račun za njihove usluge koje rade kao sat :eyebrows:. Sve radi bez ikakvih problema, doduše imam svoj ruter sa ubačenim Google DNS-ovima (još pre 5-6 meseci sam ih stavio), tako da nikakav prekid, usporenje ili zastoj nisam osetio :D Ne kažem da je normalno da imaju problema sa njihovim DNS-ovima, ali to je bar lako i relativno jeftino rešiti u svojoj režiji.

Sve u svemu dosta su se istrosili uvodeci instalacije i za samo po jednog korisnika. Cak nisu ni uslovljavali da se uzme paket tv+net, pa kupovali skupe rutere, pa davali po 3 meseca gratis... a sve to kosta. Nije lako preuzimati klijente od drugih koji nisu imali konkurenciju dok su se sirili. Bas ih je poterao maler takoreci na startu. Ali sve u svemu, imaju sve spremno da pocnu sa masovnijim prikljucenjima cim otklone kvar/gresku, koja se prakticno i nije desila njihovom krivicom. TT je stvarno na ovom trzistu nastupio jednim otvorenim gardom, kvalitativno puno razlicitim odnosom prema klijentima i to je ono sto bar ja licno cenim. Manjkavosti ima svako, ali se svi trude da ih bude manje, nije nista idealno i uvek moze bolje.
Brze sirenje mreze (i na ostale gradove) odgovara i nama sadasnjim korisnicima jer bi smo brze dobili i ip telefoniju (koja podrazumeva besplatna telefoniranja u mrezi) i verovatno jos neka poboljsanja i veci izbor brzina, mozda i bolji sadrzaj tv paketa. Kako bude da bude, ali ne ocekujem da ce ova mreza prestati da funkcionise, vec da ce se siriti, sto mi je jedino logicno.

Nazad
Vrh Dno