Šta je novo?

Targo Telekom

e sad nije bas tako...ja ne mogu da platim ako mi ne stigne racun...kako da platim da udjem u postu i kazem uplata za targo ...ne ide racuni bi bili placeni da su stizali na kucnu adresu a s obzirom da oni nisu poslali racune to je njihova greska....ja sam cak pitao dajte mi potvrdu da ste poslali racun jer ako jeste idem da jurim postara jer mi duguje 10000 oni nisu hteli ...a znam da po nekom clanu zakona za sve sto ne dobijes racun nemas potrebu da platis pa i zvake na trafici .....citao sam ugovor i tu nigde ne pise posle koliko oni iskljucuju tako da ta njihova finoca je meni napravila problem ....

Gresis u pristupu, ugovor je merodavan i tamo su navedene tvoje obaveze. Ako nesto nije definisano ugovorom, primenjuju se odredbe odgovarajuceg zakona. Ti bi eventualno mogao da tvrdis da su ti usmeno rekli nest drugo pa da se pozoves na zakon o obligacionim odnosima ali to je borba sa vetrenjacama. Takodje, ne mozes porediti kupovinu na trafici i mesecno placanje. Dokaz da je racun dostavljen je nepotreban, a i ne mogu ti ga dati, kao sto to ne bi mogao ni EDB, Telekom... Uvek imaj jedno u vidu, pravo i pravda uglavnom nemaju veze jedno sa drugim :)

Poslednja izmena:
Kao savestan korisnik ti si trebao da se raspitas kod TT sta se desava sa racunima i zasto ti ne stizu. Takodje, u prvom postu kazes da ti je TT poslao racun na 10.000 a posle kazes da neces da platis jer racun nisi dobio? Sta je od ove 2 tvrdnje tacno? Jesi li dobio racun ili ne?
Ako si dobio jedan racun na 10.000 umesto 6x1600, mozes samo da kazes TT-u "Hvala sto ste me kreditirali 6 meseci" i da im platis.

Naravno, mozes i da ne platis nista, ali u slucaju pokretanja spora pred sudom (ili angazovanja sudskih izvrsitelja), platices znacajno vise od tih 10.000.

Pozdrav

meni je stigla opomena e sad po meni opomena nije isto sto i zvanicni racun u opomeni pise da imam dug od 10000.....ja u targu nisam mogao da se raspitam jer nisam bio u zemlji a novac je uredno ostavljen da bi se placalo ..medjutim posto zivim sa bolesnom majkom i mladjim bratom koji niti su imali broj telefona niti nacina da ih kontaktiraju zbog toga nisu ni mogli.....e sada oni mi kazu da su oni pokusavali mene da dobiju a posto sam bio preko bio sam nedostupan ...kad su videli da ne placam i da sam nedostupan odma su trebali da iskljuce ....e njihova dobra volja me ne zanima i objasnjenje kako su oni fini....

...a znam da po nekom clanu zakona za sve sto ne dobijes racun nemas potrebu da platis pa i zvake na trafici ......

Lepo si ti to zamislio. Dobio si besplatnu instalaciju, besplatno na koriscenje ruter od 200 evra, besplatno 6 meseci usluge i jos 6 meseci hoces da ne platis. Za godinu dana nisi dao ni dinara i opet mislis da si u pravu. Ako nemas pare, sto kupujes ?

Ako je novac za to već ostavljen onda plati, štete nema, usluga izvršena a ti plaćaš za zakašnjenjem za koje nisi kriv. Nema načina da dokažeš bilo šta u ovom slučaju a da se oslobodiš obaveze plaćanja. Druga je stvar (i samo tvoj problem) ako je novac namenjen za plaćanje interneta nenamenski potrošen jer se verovalo da je Targo zaboravio na svog korisnika :)

Poslednja izmena:
Targo inače ne obračunava nikakve kamate za kašnjenja u plaćanju. Što neko reče, kreditirali su te 6 meseci, beskamatno, zahvali se i plati.

Inace usluga se gasi tek kada posle opomene krajnji korisnik ne odreaguje kako treba (tj plati ono sto duguje). A drugacije radi samo Telekom Srbija (2 meseca ne platis i cao).

Ako si zaista novac ostavio, i oni ga nisu potrosili na nesto bezveze, onda lepo samo uzmes taj novac i platis sta treba. A ako je suprotna situacija i tog novca nema onda mi je i onako tesko verovati da racuni nisu stigli itd...

Meni je jednom racun kasnio i kad je stigao placen je kako i treba. Jednom ga nije bilo ali se ispostavilo da mi je taj mesec bio besplatan.

Jos dva dana pa februar...

Februar nema 31 dan ...

Samo da ne bude vest iz targa da ce poceti prikljucenja 29. februara ...:d

To mu onda dodje tek 2016. da ce poceti sa novim prikljucenjima. :(

Mozda su mislili na 1. April :d

Da da valjda 29-30ti februar.

Docekasmo i februar a sad da vidimo dal ce biti ista il je februar bio samo sarena laza

Februar nema 31 dan ...

Samo da ne bude vest iz targa da ce poceti prikljucenja 29. februara ...:d

To mu onda dodje tek 2016. da ce poceti sa novim prikljucenjima. :(

Zapravo, bice vest da je promo akcija produzena (vrv do juna ove godine) kao i promo cene paketa. Slican wording ce biti i za call center.

@milos88paviljon stvar je ovakva. Ti si potpisao ugovor i po ugovoru si se obavezao da ces placati mesecno pretplatu. Dobio si gratis 6 meseci. Njih ne zanima da li si bio u zemlji ili ne, vec zele da naplate uslugu koju pruzaju. Potvrdu nikakvu ne mozes da dobijes od njih da su poslati racuni sem rec operatera da jesu. Posto radim u kompaniji koja je vezana za telekomunikacije, dobro sam upoznat kako radi posta i da postari jednostavno ne dostavljaju sve racune jer ih mrzi da se cimaju (sto je uglavnom problem) ili se posta jednostavno izgubi u transportu. Tvoja duznost kao savesnog gradjanina i korisnika koji se obavezao ugovorom jeste da kontaktiras njih i proveris da li je racun poslat, da ti posalju drugi ako postoji mogucnost, ili da ti daju podatke kako bi popunio opstu uplatnicu u posti i platio taj racun. Obzirom da si ti sada dobio opomenu pred utuzenje, ti treba da izmiris to dugovanje. Njihova je dobra volja da li ce dozvoliti placanje na rate ili ne, jer su oni tebi isporucili racun za ono sto si potrosio. To sto si ti procitao negde u nekom zakoniku da ukoliko ne dobijes racun ne moras da platis, to se odnosina fiskalne racune i to iskljucivo u prodavnicama. Opcije su ti sledece: 1) Da platis sve odjednom; 2) Da ih kontaktiras i da se dogovorite da platis u rate. Ne znam uopste kako si mogao da trazis da placas rate po 1000 din a mesecna pretplata ti je minimum 1500 do 2000 din ? Kapiram da bi pritom hteo i da koristis njihove usluge. Ovo ti je inace realno stanje tvoje situacije i dalje nista ne mozes da uradis.

@Feburar
Svi ga zeljno iscekujemo u nadi da ce biti prikljucenja, ali ne bih se previse nadao. Drugar ima targo u lokalu kao biznis korisnik. Jos uvek nema pravi ruter vec koristi 2 uredjaja. Skoro su mu menjali jedan jer nesto nije radilo kako treba (mada mislim da je bio nesporazum postoje drugarov otac pricao sa podrskom koji se pritom ne razume u tehniku do te mere). Da se vratim na stvar, rutere bi navodno trebali da dobiju pocetkom marta, sto znaci da bi tek tad i to mozda krenuli sa prikljucenjem novih korisnika.

Ja ne znam dal je SBB kupio njih niti sta se desava sa celom tom pricom (to sam nacuo pre izvesnog vremena da SBB treba da ih kupi) posto firma nema finansijskih uslova da opstane dalje iako imaju dobru infrastrukturu i veliki broj potencijalnih korisnika.
Znam da je SBB kupio celu zgradu Telefonije ili deo zgrade u Kumodraskoj gde je bio Beotel, al za dalje nista ne znam.

Pozdrav

Meni ljudi koji su ovde radili rekose da traze kupca pre koj mesec ali nisu znali nista vise.

A dal je SBB ili ko god drugi ... Nebi ni bilo lose da je SBB (iako bi bilo najbolje da Targo ostane Targo).

Navodno su dobili opremu a novopotpisanima kazu da ce ih prikljuciti za mesec dana
Ajd da ih neko pozove, ja ne mogu sa posla I ovo pisem sa mobilnog

Vi jos uvek o tome :)

Nema nacina da dokaze da nije primio racun ugovor je potpisan, opomena stigla i molim lepo ...

E sad dal je njemu komsija pojeo racun ili ga vetar odneo to nikog nece zanimati. Imas potpisan ugovor i molim lepo. Meni kad nije stigao racun ja lepo pozvao i pitao ;)

Poslednja izmena:
meni je stigla opomena e sad po meni opomena nije isto sto i zvanicni racun u opomeni pise da imam dug od 10000.....ja u targu nisam mogao da se raspitam jer nisam bio u zemlji a novac je uredno ostavljen da bi se placalo ..medjutim posto zivim sa bolesnom majkom i mladjim bratom koji niti su imali broj telefona niti nacina da ih kontaktiraju zbog toga nisu ni mogli.....e sada oni mi kazu da su oni pokusavali mene da dobiju a posto sam bio preko bio sam nedostupan ...kad su videli da ne placam i da sam nedostupan odma su trebali da iskljuce ....e njihova dobra volja me ne zanima i objasnjenje kako su oni fini....

Čudno, ako si bio u kontaktu sa tvojim u Srbiji, a nisu ti "kao" rekli da ne stižu računi za Targo, možeš misliti providno ovo izgleda, jok ona stara dobra, "šta me briga neću ja to njima ni plaćati" 6 meseci gratis plus nek se šlepam i milina... posle kod drugog povajdera opet na akciju npr. sad je pošta kablovske, pa kad istekne opet uzmem neku akciju i free net, lepo si to ovo smislio... svaka čast

Poslednja izmena:
Navodno su dobili opremu a novopotpisanima kazu da ce ih prikljuciti za mesec dana
Ajd da ih neko pozove, ja ne mogu sa posla I ovo pisem sa mobilnog

Ovako, zvao sam ih, situacija je sledeća. Iz priče gotovo sigurno je da će prioritet imati oni korisnici koji su već ranije potpisali ugovor sa njima ali im do dana današnjeg nije priključen net.

Korisnici koji bi rešili sada da potpišu ugovor sa njima su u drugom planu sve dok se ovi prvi ne priključe.

Priljučivanje bi trebalo da krene veoma brzo, ako sam ih ja dobro razumeo pitanje je dana.

Želim da iskoristim ovu priliku i da se zahvalim stvarno ljubaznoj operaterki Nensi, pravo je zadovoljstvo razgovarati sa njom.

U šali sam tokom razgovora pomenuo i možda mogućnost da ponude usluge fiksne telefonije, pošto ONT to podržava, kao odgovor sam dobio
i da je to u planu, ali hajde prvo da ovi što čekaju konačno budu priključeni.

Svima njima držim fige da će uskoro postati deo male grupice privilegovanih u Srbiji
koji će imati to zadovoljstvo da uskoro koriste sve prednosti FTTH.

Ja sam korisnik targa već skoro dve godine, i stvarno nemam nikakvih zamerki.

Ja se onda nadam da ce opraviti ovu plocu sto iskace :D

Ali ako su zaista rekli da pocinju stare da prikljucuju to je odlicna vest.

No ja bi sacekao da vidim ima li Becks stagod reci on mi je nekako merodavan xD

No ja bi sacekao da vidim ima li Becks stagod reci on mi je nekako merodavan xD

Ja ti dodjem kao Beetlejuice.
Pojavim se kad me prizoves :)

Sto se tice ploce, to vec neko vreme nije problem. E sad sto se tice prikljucenja veruj mi da ne znam nista o tome, ali ako pricaju to u call centru onda su dobili takvo obavestenje od "menadzmenta".
Raspitacu se pa se javljam.

Sto se tice ploce, to vec neko vreme nije problem. E sad sto se tice prikljucenja veruj mi da ne znam nista o tome, ali ako pricaju to u call centru onda su dobili takvo obavestenje od "menadzmenta".

Izem li ga meni su majstori rekli kada su bili pre tipa 2 meseca da to sto puca net jednom il dva puta na dan je do ploce koja nabada.

Stagod da saznas meni super :D info je info !

Okreni,obrni opet vrte istu plocu.

Drzim(o) te za rec :) Znaci, ocekujemo bilo kakav info o ovome... A i nadam se da ce "menadzment" ipak uvideti da ovakav Targo ima perspektivu i da cete nastaviti da pruzate odlicnu uslugu i ubuduce!!!

Drzim vam "fige" :)

Nazad
Vrh Dno