Šta je novo?

Targo Telekom

Ljudi, hoću da probam da podesim ovaj bridge mod. Meni je sada konstalacija u igraonici sledeća: targo ruter - ruter - switch. Dobio sam od njih uputstvo po kome da radim. Zanima me sledeće.

Ako nešto krene loše, mogu da resetujem ruter na fabrički i da vratim sve kako je bilo, da to radi kako i do sada?... Cimanje mi je zbog 12 PC-a koji se nastavljaju na ruter, da li to možda ometa taj bridge mode? Nemam pojma, nisam ekspert za mreže, msm umem da podelim IP adrese, da formiram LAN i da on radi, ali detaljnije stvari tipa dhcp-ovi, bridge-ovi su mi već totalna nepoznanica - tj šta je šta i kako utiče na rad, i.. Znate već.

Pa hajde neki hint pre nego se upustim u pos'o. :)

I da ga je baka vozila do pijace samo ujutru.:D

I to samo po suncanom danu do podneva i samo subotom.

Jedini i samo jedini ali bas jedini razlog zasto bi telekom kupio targo je taj sto se moze maznuti lova bez tendera slobodnom pogodbom u 4 oka,bas onako kako su kupili Arene i onako kako su isplatili grcki ote gde je neko na grcku cifru debelo dodao deo za sebe.Koliko prodavac kaze da je minimum onda telekom doda na to deo za sebe i to je to legalno 100 posto i nikakva istraga ,postupak,sud ne moze da otkrije i dokaze prevaru.Znaci telekom ima debelo iskustvo u ovakvim rabotama.

Deo gde su targovci isli na razgovor u telekom je varijanta da se ti momci sa iskustvom posalju tamo gde telekom ima udaljene stepene da se vidi raspolozenost korisnika za uvodjenjem optike do vrata i da telekom napravi kalkulaciju da li ima dovoljan broj korisnika da se odradi onako kako je targo planirao i da se iskoriste oni potpisi kojih ima nesto malo kod targovaca.Targo je nudio besplatnu infrastrukturu koja se nije mogla isplatiti jer sam ja ovde prvi tvrdio da je prosek po ulazu samo dva coveka i da to nije isplativo ni targu ni nikome sto se na kraju ispostavilo tacnim.Takodje druga greska je nudjenje besplatne infrastrukture sa cenom paketa koji su besmisleno niski sa obzirom da je infrastruktura dzabe.Ljudi moji kablovskoj sam platio bre uvodjenje i na rate sam placao.Moze dzabe optika do vrata ali ne i jako niska cena paketa bar za pocetak.Ove dve greske su ih zakopale zajedno sa trecom da preskup ont opet nude dzabe.Ljudi ovo nije moglo da uspe i prezivi odnosno bilo je osudjeno na propast.Telekom je kakav takav ali siguran i bar po njihovim kalkulacijama cena je uvek visoka na pocetku ali uvek pada sa godinama sto je i normalno.Nismo mi platezno veliko trziste da se u startu ide sa niskom pretplatom kao na zapadu budite svesni toga gde zivimo.Koliko su politicari krivi za takvo stanje toliko smo i svi mi krivi jer smo posle 5 oktobra svi hteli:

-polovan auto iz uvoza bez carina sto stariji po mogucstvu.
-strane krpe i krpice u svakoj radnji.
-da kupujemo sve na ebaju bez carine i poreza.
-da nam roba iz eu bude bez carine za nove automobile,televzore,ves masine i za sve ostale gluposti sa kojima nas zatrpavaju.

A ja vas pitam ako sve kupimo iz uvoza gde ce nasi ljudi da se zaposle i sta cemo mi da radimo.To nas je i dovelo do bankrota.Kad budemo shvatili da je bolje imati svoj proizvod ili uslugu i da to platimo skuplje onda ce ovde da se desi nesto pozitivno.

Poslednja izmena:
...Targo je nudio besplatnu infrastrukturu koja se nije mogla isplatiti jer sam ja ovde prvi tvrdio da je prosek po ulazu samo dva coveka i da to nije isplativo ni targu ni nikome sto se na kraju ispostavilo tacnim.Takodje druga greska je nudjenje besplatne infrastrukture sa cenom paketa koji su besmisleno niski sa obzirom da je infrastruktura dzabe.Ljudi moji kablovskoj sam platio bre uvodjenje i na rate sam placao.Moze dzabe optika do vrata ali ne i jako niska cena paketa bar za pocetak.Ove dve greske su ih zakopale zajedno sa trecom da preskup ont opet nude dzabe.Ljudi ovo nije moglo da uspe i prezivi odnosno bilo je osudjeno na propast.Telekom je kakav takav ali siguran i bar po njihovim kalkulacijama cena je uvek visoka na pocetku ali uvek pada sa godinama sto je i normalno.Nismo mi platezno veliko trziste da se u startu ide sa niskom pretplatom kao na zapadu budite svesni toga gde zivimo...
Evo dokaza da je čoveku krivo (će pukne od muke) i da je zavidan na sadašnju ponudu Targa koja bode oči drugima i konkurenciji, a i njemu, šta će vam bolji dokaz od njegovih reči ?! Kaže mora da to bude papreno i skupo kao što je kod svih ostalih, a pre svega TS-a...
Kad budemo shvatili da je bolje imati svoj proizvod ili uslugu i da to platimo skuplje onda ce ovde da se desi nesto pozitivno.
:wall: No comment :zgran: :wall: Ovo čak ni TS nebi imao hrabrosti da izjavi javno (iako bi se 100% složio sa ovim što je rekao) !

Poslednja izmena:
2,3,6,8,20,25,31.

Koliko sam siguran u ovu kombinaciju, evo sad popunjavam listic da uplatim bratu za rodjandan ko poklon da mu dam, pa ako komso i burazer dobiju valjda ce jedan da mi ustupi 10% i uzme onaj passat polovni... :D

To sto su oni davali bilo je mnogo pametno pa od silne pameti su svi ostali vezani na jednoj ploci ko dvojnici:smash:

Kad god mogu kupujem domaci proizvod pa bio on i nesto skuplji.

Poslednja izmena:
Zbog čega je usvojeno mišljenje da o Targu mogu pisati samo ljudi koji ga koriste? I da svi ostali ne smeju da prokomentarišu lošu situaciju u kojoj se taj provajder nalazi jer će ih neko nabediti da su zavidni i maliciozni? Jel su ovde sve deca i nedorasli za normalnu komunikaciju? Svašta!

Targo je u problemu zbog svoje loše poslovne politike koju je bazirao na partijskim vezama, mitu, neplaćenim dozvolama, visokim brzinama i niskim cenama paketa. Pokušalo se parirati velikim provajderima preko noći i uz sve prethodno nabrojano su tu gde jesu. Nama kao krajnjim korisnicima je žao što ta priča nije bila na stabilnijim nogama i što nije zaživela na većoj teritoriji. Trenutan broj korisnika je na nivou najmarginalnijih provajdera sa tendenciom opadanja usled poznatih problema. A to ne može biti dobro ni za koga, ma šta se pisalo ovde.

Poslednja izmena:
To sto su oni davali bilo je mnogo pametno pa od silne pameti su svi ostali vezani na jednoj ploci ko dvojnici:smash:

Kad god mogu kupujem domaci proizvod pa bio on i nesto skuplji.
Ljudi, ovaj se ne šali! Ideje i razmišljanja komunizma i socijalizma još ne jenjavaju!

Komunizam i socijalizam nemaju nikakve veze sa izborom svakog pojedinca da kupuje domaću ili uvoznu robu. Bitno je da izbor postoji a svako etiketiranje na osnovu izbora je upravo trebalo da ostane u tim prošlim vremenima...

Nema nikakve logike da TS kupi TT jer mu paralelna mreza i 2 dozvole ne trebaju. Sem toga, TS ima 9050 zaposlenih i uz stalno povecanje konkurencije na trzistu sve to treba na'raniti i njihova usluga ne moze biti jeftina.

Sto se cene pretplate tice, svuda u Evropi je najniza cena interneta na ftth i razumljivo je sto je cena TT najniza. Trebala bi da bude jos niza, samo oni za to jos nisu u mogucnosti jer su tek startovali i prihodi nisu znacajniji.

ONT jeste skuplji uredjaj, ali je predvidjen i za fiksnu telefoniju na koju TT racuna cim se ukaze mogucnost.

TT je samo prva firma koja je dobila dozvole po novom zakonu i na taj nacin stekla povoljnost da ne mora na svakoj opstini zasebno da trazi i placa dozvolu, nego je sve sredjeno u ministarstvu. Taj zakon je otvorio vrata konkurenciji i opet, hvala Dulicu, odlicno su to uradili. To i jeste u interesu gradjana, a da li se neko ugradio moze samo da se nagadja, kako za TT tako i za ostale koji su trazili te dozvole.

Pored TT, dozvole su trazili i dobili i Telenor, SBB, Telefonija, a TS ih je vec imala. To su podaci iz medija od prosle godine.
S'obzirom da TS i sada razvlaci fiber, to samim tim znaci da im kupovina paralelne mreze apsolutno nije potrebna.

Nema nikakve logike da TS kupi TT jer mu paralelna mreza i 2 dozvole ne trebaju. Sem toga, TS ima 9050 zaposlenih i uz stalno povecanje konkurencije na trzistu sve to treba na'raniti i njihova usluga ne moze biti jeftina.

Sto se cene pretplate tice, svuda u Evropi je najniza cena interneta na ftth i razumljivo je sto je cena TT najniza. Trebala bi da bude jos niza, samo oni za to jos nisu u mogucnosti jer su tek startovali i prihodi nisu znacajniji.

ONT jeste skuplji uredjaj, ali je predvidjen i za fiksnu telefoniju na koju TT racuna cim se ukaze mogucnost.

TT je samo prva firma koja je dobila dozvole po novom zakonu i na taj nacin stekla povoljnost da ne mora na svakoj opstini zasebno da trazi i placa dozvolu, nego je sve sredjeno u ministarstvu. Taj zakon je otvorio vrata konkurenciji i opet, hvala Dulicu, odlicno su to uradili. To i jeste u interesu gradjana, a da li se neko ugradio moze samo da se nagadja, kako za TT tako i za ostale koji su trazili te dozvole.

Pored TT, dozvole su trazili i dobili i Telenor, SBB, Telefonija, a TS ih je vec imala. To su podaci iz medija od prosle godine.
S'obzirom da TS i sada razvlaci fiber, to samim tim znaci da im kupovina paralelne mreze apsolutno nije potrebna.

Koliko tebi treba da svatis da mi nismo u Evropi pa samim time i ne mozes da ocekujes cene koje su tamo da ces da dobijes i ovde. Ma najbolje da ti sada uvedu optiku do racunara da ti daju gigabitni link download/upload i jos oni tebi da placaju mesecnu predplatu sto koristis njihove usluge.

Neverovatno koliko si dosada puta pokazao da si nedorastao za bilo kakvu komunikaciju, jel znas sta je samar ako ne znas da ti pojasnim: to je sto stavljaju konjima da ne mogu da gledaju ni levo ni desno nego samo pravo e tako i ti imas taj samar koji ti ne dozvoljava da gledas levo i desno i zato se tako ponasas i pricas kojekakve budalastine i iznosis neke svoje teorije o tome kako je targo najbolji sto niko nije ni reko da nije ali jedno je poslovati u zemljama koje su u evropskoji uniji a drugo je u drzavi texas zvana Srbija.

Evo i slika da vidis o cemu pricam:

tri-konja.gif

@Unknown_Name,
ja nikoga od vas ovde ne vredjam pa ni tebe. Ako imas nekih argumenata iznesi. Za mene jeste normalno da TT ima daleko manje troskove od TS. Za 9000 zaposlenih treba obezbediti plate, grejanje, klima uredjaje, platiti struju, odrzavati objekte, obezbedjenje, sluzbene automobile i sve sto ide uz to. Ti troskovi se ne mogu porediti sa optickom mrezom TT koja je automatizovana i moze da funkcionise i sa 10 zaposlenih. Ne bi cena ni u Rumuniji za paket od 150 Mbps bila 10-12 evra da to nije tako.

Prema tome, ima dosta vas ovde koji trolujete temu i to prilicno, ali ne iznosite bas nikakve argumente za to sto pricate.

Ali ako je sve tako lako i jednostavno zašto imaju probleme, zašto se ljudi žale, zašto ne nastavljaju da šire mrežu?

Ali ako je sve tako lako i jednostavno zašto imaju probleme, zašto se ljudi žale, zašto ne nastavljaju da šire mrežu?
A kod ostalih provajdera se niko ne zali ?
Pa video sam, zali se na ping do nekog nemackog servera... Ja se ne zalim iako mi je uload smanjen zbog greske na koju svi cekamo da je isprave. Ipak nam je veza daleko bolja nego kod ostalih provajdera i zato niko od klijenata i ne otkazuje. Svi hoce i jeftinije i kvalitetnije i to je normalno jer je tehnologija napredovala.
1599_din.jpg

A tu je i slika koja govori više od hiljadu reči :) Možda i ne moraš više da pišeš ništa, jednostavnije je da na svako pitanje poturiš sliku :)

Šalu na stranu, žale se i kod drugih provajdera ali nijedan nije toliko vremena u takvim problemima. Veliki procenat ljudi i na ovom forumu koji koristi Targo je svedok da je stanje već duže vreme jako loše. Voleo bi da reše problem i da svi trenutni korisnici dobijaju ono što plaćaju a i da počnu sa širenjem mreže jer je to jedini put da se i ostali provajderi pokrenu sa mrtve tačke. Dokle god niko značajnije ne vuče brzine i kvalitet konekcije svi će stagnirati!

Veliki procenat ljudi i na ovom forumu koji koristi Targo
Mislim da gresite sa procentima. Ne bih rekao da se radi o velikom procentu nezadovoljnih korisnika kod TT. Isto tako i kod SBB-a, Vektora, TS... isti toliki, ako ne i veci procenat korisnika ima probleme.
Od svih nas koji smo se pojavljivali na ovom forumu i uveli TT, mislim da je veci broj zadovoljnih.

Moguće, istina je da nisam napravio preciznu računicu, ali čitanjem ove teme vidim da ima ljudi kojima se konekcija stalno resetuje ili je nemaju već mesec ili više dana. Tako nešto nisam pročitao za korisnike Telekoma, Ikom-a, SBB-a i ostalih, pogotovo ne u tom procentu u odnosu na ukupan broj korisnika.

Pa i ovde si procitao mozda od njih cetvoro ili petoro. I vise citas od onih koji nemaju TT. Evo ja ga imam okruglo godinu dana, a imao sam problem samo jedan dan (mozda 4 sata), pozvao ih, resili i to je to. Imam i TV i Net i prezadovoljan sam.

Nisam ni pomislio a kamoli napisao da svima ne radi ili da nema zadovoljnih. A čitam samo od ljudi koji imaju Targo i od njih sa problemom je ovde bilo nekoliko. Ali sveukupno vas, Targo korisnika, ovde nema mnogo. Zato i kažem da je uzorak onih koji imaju problem ovde procentualno velik i da je u tom smislu veći nego kod nekih drugih provajdera.

Nisi nigde procitao da se zale na SBB, IKOM, Vektor, TS ? Prosto nemoguce. Pa ja znam masu njih koji su nezadovoljni. Pa i ja sam sam bio nezadovoljni korisnik Vektora, pa cak i pisao o tome po forumima...

Procenat ljudi koji imaju vezu kod TT a javljaju se na ovom forumu je zanemarljiv. Od 3000 korisnika, ovde se mozda javilo 30-tak, to je 1% i od njih je samo par ljudi napisalo da imaju problem sa pucanjem veze. Mada, kasnije nisu napisali da im je to i otklonjeno. Takve podatke ne mozemo uporedjivati sa drugim provajderima.
Za TT niko i ne krije da imaju neki problem u mrezi. A pitam se ko ih nema ? Nastavice oni sa sirenjem mreze, valjda je zato ta firma i osnovana, to ne treba niko da im kaze. Zainteresovanih da se prikljuce svakako ima. Bilo bi dobro da se mreza sto brze uveca, kako za TT tako i za njegove klijente, a optika za to ima kapacitete. I ja sam, kao i oni, ocekivao da ce po Novom Beogradu biti mnogo vise zainteresovanih za prikljucenje na jednu takvu mrezu, ali ispostavilo se da su ljudi slabo zainteresovani i da im je dobar i adsl ili kablovske sa bakarnim kablovima.
Uglavnom, pojava TT je poterala i ostale kablovske distributere da za istu cenu daju i vise digitalnih kanala i vece brzine.

Ja koliko god da sam ogorcen na bezobrazno ophodjenje Vektora prema klijentima, ipak mogu da kazem da sam kod njih imao sasvim korektnu konekciju. Ali nije sve ni u konekciji, valjda smo ljudi pre svega i ne moze niko da ocekuje da mu placam a da me on ponizava i bude bezobrazan.

Poslednja izmena:
Nisi nigde procitao da se zale na SBB, IKOM, Vektor, TS ? Prosto nemoguce. Pa ja znam masu njih koji su nezadovoljni. Pa i ja sam sam bio nezadovoljni korisnik Vektora, pa cak i pisao o tome po forumima...

Nisam ja to nigde napisao ali nije ni bitno...

Uglavnom, pojava TT je poterala i ostale kablovske distributere da za istu cenu daju i vise digitalnih kanala i vece brzine.

To je najbitnije u celoj priči, da kada se pojavi neko nov i pokrene stvari nabolje tek onda se može očekivati da i ostali, koliko toliko, prate. Bez Targa u internet priči bi definitivno i ostali provajderi ostali na stepeniku nižem nego što su sada. Doduše ADSL je odavno na nekom svom maksimumu, ali kod kablovskih itekako ima mesta i za kvalitetniju mrežu i za veće brzine. Samo što je taj nov igrač počeo naopako pa nisam siguran koliko možemo od njega očekivati da i dalje tera stvari nabolje. Nažalost.

Ljudi, ovaj se ne šali! Ideje i razmišljanja komunizma i socijalizma još ne jenjavaju!

Vidi nekada davno za tebe recimo u pradavna vremena najgoreg komunizma postojalo je odeljene u državi koja se bavilo zaštitom domaće privrede,Situacije je bila definisana da Srbija čitaj SFRJ nikada ali nikada ne može dostići produktivnost jedne nemačke ili francuske niti ikada može da bude na takvom tehnološkom nivou.Na bazi toga strogo su definisani proizvodi koji se proizvode unutar SFRJ i kao takvi oni su štićeni tačno sa onolikom carinom koliko zaostajemo u tehnološkom razvoju.Proizvodili smo takoreći sve od automobila ,televizora,bele tehnike,nemeštaja ,satelitskih antena,prehrane i svega mogućeg i ne mogućeg.
Carine su bile visoke ali su radnici radili,država je bila dužna ali ceo taj dug bio je u vrednosti samo par firmi poput geneksa ili energoprojekta recimo.
Mi smo danas sve to rasturili zarad nečega u šta treba da uđemo za 20 godina a u tom treningu čekajući tih 20 godina mi smo bankrotirali i kao takvi treba da uđemo negde.
Zapamti samo podatak da ni za 50 godina nismo uspeli ni za jedan milimetar da povećamo produktivnost niti za jedan milimitar da povećamo tehnološki nivo.Neko je pre 50 godina bio pametniji od nas danas ,takođe danas je potrebno 20 godina da se vratimo na privredni nivo iz 1990 godine i sad ti meni kaži zašto pokušavamo i to malo domaćih telekominikacionih kompanija da uništinmo.

Poslednja izmena:
... jel znas sta je samar ako ne znas da ti pojasnim: to je sto stavljaju konjima da ne mogu da gledaju ni levo ni desno nego samo pravo e tako i ti imas taj samar koji ti ne dozvoljava da gledas levo i desno ...

Evo i slika da vidis o cemu pricam:

Pogledajte prilog 129283

Da prokomentarisem i ispravim...
To nije samar, to se zove klepke, vizir, naočnjaci, obrazne...
Samar je oprema koja se na konja stavlja da bi nosio teret, ne i konjanika, vec bas teret, dzakove, sanduke, klade, sepete, korpe ...

Hvala kolegi mighty78 i mom ujaku na pomoci... :D

Prilozi

• samar.jpg
    samar.jpg
    189.8 KB · Pregleda: 92
  • samar_XL.jpg
    samar_XL.jpg
    129.9 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
To da treba da kupujemo domace proizvode je lepo i patriotski receno. Ali istina je sasvim drugacija i to "domace" je najcesce neka podvala. Pa mi domace proizvode kupujemo u hrvatskoj Ideji, slovenackom "Roda-Merkator"-u i belgijskom Delezu. To su firme koje pokrivaju jedno 80% trzista. Tu je nas domaci proizvodjac ucenjen i prinudjen da prodaje svoju robu po ceni koja ga vodi u bankrot. I ovi domaci provajderi nista nisu bolji, narocito TS koji bi i dalje da nas dere na starim Titovim kablovima. Nakupilo se tu svega i svacega i taj "komunizam" treba zaboraviti i neka trziste napravi selekciju. Ja kupim domace, pa bacim, pa ponovo u samouslugu da kupim nesto iz uvoza. Pa ne moze tako, neka se taj patriotizam u necemu i pokaze, zasto bih samo ja bio patriota i da mi podvaljuju neke artikle koji su za djubre ?
Taj TS je imao i dosta vremena i dosta kapaciteta da se sredi i prati nove tehnologije. Ja kod Verata, Verat se zali i sudi sa Telekomom, ne daju mu telefonske linije. Ja kod Beocity, Beocity se zali jer se prepucavali sa TS. A ko to placa ? Pa mi "patriote". Proslo bre vreme komunizma, aufiderzen, ko nije sposoban nek propadne.

Vidi nekada davno za tebe recimo u pradavna vremena najgoreg komunizma postojalo je odeljene u državi koja se bavilo zaštitom domaće privrede ... sad ti meni kaži zašto pokušavamo i to malo domaćih telekominikacionih kompanija da uništinmo.
Evo zašto sam ja rekao da se pozivaš na komunizam, pominješ protekciju državnih firmi i navodiš to državno odeljenje koje je postojalo... To vreme o kome ti pričaš je prošlo, toga više nema, zaboravi to (ako možeš). Nema socijalizma ni komunizma, zaštita i protekcija državnih firmi je prošla, bar bi tako trebalo na papiru, a i prema rečima naših političara. TS, kao i sve državne firme su imale vremenski period da se prilagode konkurenciji, i sada više nema protekcinizma za njih, bar nebi trebalo da ga ima zvanično (mada po meni i dalje to postoji, ali nije izraženo kao ranije). Ako bilo koja firma (državna ili privatna) nije sposobna da preživi konkurenciju, može jedino da propadne, i to treba da važi za svaku firmu (ne samo za privatne firme).

Vrh Dno