Šta je novo?

Targo Telekom

Od proslog cetvrtka nemam internet. Trepce lampica internet na ONT-u i ne dobijam IP od DHCP-a. Zovem podrsku svaki dan po vise puta (vec sam sam sebi dosadan). Uvek dobijem isti odgovor da znaju za problem i da rade na resavanju istog. Navodno ima dosta korisnika sa istim problemom. Do ovoga, internet je od jesenas radio prakticno besprekidno bez ikakvih problema.

Od 2004. od kada sam imao prvu permanentnu konekciju nikada nisam bio duze bez interneta od 1-2 dana. I to se desilo mozda dva puta. Da se desila neka prirodna nepogoda (zemljotres, cunami, najezda skakavaca) mogao bi da razumem zasto je potrebno toliko vremena da se resi problem. Ali ovo ne razumem.

Ne menja mi se provajder ali cu na kraju da budem prisiljen na to. Osim ako se nesto ne promeni u sledecih par dana.

Na zalost zaista postoji problem u mrezi koji je vezan za odredjen broj korisnika. Problem se ogleda u nemogucnosti da ONT putem DHCP-a dobije javnu IP.
Generalno gledano, problem nije geografske prirode(korisnici po istim blokovima i sl.) nego je relativno random.
Isto tako, problem trenutno nije moguce resiti sve dok se neke druge stvari u okviru Targa ne rese.

Na zalost zaista postoji problem u mrezi koji je vezan za odredjen broj korisnika. Problem se ogleda u nemogucnosti da ONT putem DHCP-a dobije javnu IP.
Generalno gledano, problem nije geografske prirode(korisnici po istim blokovima i sl.) nego je relativno random.
Isto tako, problem trenutno nije moguce resiti sve dok se neke druge stvari u okviru Targa ne rese.

Jel ovo neki inside info, ili?
Te druge stvari u TT, ako dobro razumem, nisu tehničke prirode?

Jel ovo neki inside info, ili?
Te druge stvari u TT, ako dobro razumem, nisu tehničke prirode?

Naravno da jesu tehničke prirode. Nemaju više para oni koji su ostali u Targu nisu dobili pare za 2 meseca tj svoju platu. Modema nema i neće ih ni biti jer gazda neće da plati modeme. Licence poisticale i to je razlog zbog čega ne mogu da reše problem sa ONTom tj zašto DHCP ne dobij IP adresu jer nemaju pojma šta im se dešava na sistemu. Žao mi je kolega koje su tu stvarno dobra ekipa ali *** ... Ljudi budite svesni da ko je priključen priključen je ko nije neće ni da bude u skorije vreme.

Од јутрос ни ја немам интернет. ТВ ради, ал интернет шипак.

I otkad plate i nedostatak modema spadaju u tehničke razloge?
Moje pitanje je upućeno korisniku BECKS

Naravno da jesu tehničke prirode. Nemaju više para oni koji su ostali u Targu nisu dobili pare za 2 meseca tj svoju platu. Modema nema i neće ih ni biti jer gazda neće da plati modeme. Licence poisticale i to je razlog zbog čega ne mogu da reše problem sa ONTom tj zašto DHCP ne dobij IP adresu jer nemaju pojma šta im se dešava na sistemu. Žao mi je kolega koje su tu stvarno dobra ekipa ali *** ... Ljudi budite svesni da ko je priključen priključen je ko nije neće ni da bude u skorije vreme.

Mislim da mnogo brate preterujete ko god da ste. Ok nezadovoljstvo svoje negde drugde ispoljavaj. Ne znam koja firma nije bila u krizi na početku svog poslovanja. Mladi su treba im vremena, razviće se, usavršiti i biće još bolji. Jesteli dobili svoje plate, markice i ostala ****** odfuraj sad negde drugde i seji mržnju. Što se mene tiče targo je super sa uslugom i brzinom neta. I ne razumem tebe i slicne tebi sa takvim stavom. Šta je u ovoj zemlji Srbiji savršeno.

Mislim da mnogo brate preterujete ko god da ste. Ok nezadovoljstvo svoje negde drugde ispoljavaj. Ne znam koja firma nije bila u krizi na početku svog poslovanja. Mladi su treba im vremena, razviće se, usavršiti i biće još bolji. Jesteli dobili svoje plate, markice i ostala ****** odfuraj sad negde drugde i seji mržnju. Što se mene tiče targo je super sa uslugom i brzinom neta. I ne razumem tebe i slicne tebi sa takvim stavom. Šta je u ovoj zemlji Srbiji savršeno.

Pametno receno.Mracite negde drugde...

Poslednja izmena:
I otkad plate i nedostatak modema spadaju u tehničke razloge?

Pa ne spadaju u tehnicke razloge.
Kad se bavis IT-em i kad imas prilike da ucestvujes u razvoju FTTH tehnologije u jednoj drzavi kao sto je Srbija, nedostatak plate jeste problem ali guras i prezivis nekako.
Sto se tice nedostatka modema/ONT-a a sve u sprezi sa pricama o prodaji Targa dodje se do jasnog zakljucka. Verovatno se vlasnicima ne isplati da sire postojecu bazu korisnika, pa zato i nema ONT-ova.

Sto se tice odredjenih licenci, probajte da sam pojam licenca prosirite na jos neke stvari u okviru provajdera pa ce vam biti jasnije.

Pozdrav,

Jeste vi sigurni da Targo telekom ima dovoljno IP adresa za sve korisnike... Kolko vidim na RIPE NCC, oni imaju /19 jedan tj 8192 IP adrese.
Isto kaže i BGP LG: IPs Originated (v4): 8,192

Nemaju IPv6 prefikse koje aktivno koriste, i pretpostavljam da ako imaju više od 8000 korisnika, mogu da imaju problem sa nedostatkom javnih IPv4 adresa, te da zato ne dobijate validnu od dhcp servera, jer su sve potrošene.

Ima dovoljno IP adresa.
Iskreno daj boze da to bude problem jednog dana jer bi znacilo da se novi korisnici prikljucuju, i da se nesto desava :D

Vrlo neprofesionalno s njihove strane. Nadam se da imaju bar toliko mozga da ne naplate taj mesec u kome nemas internet tako dugo. Umanjenje racuna bi bio pravi samar, pa nisi se ti slozio da ti oni daju internet koliko mogu, kad mogu, i da ti toliko naplate, nego flat uslugu 24/7.

Ne zarcimo mi zato sto smo besni porvedjeni ili sta ti ja znam. Jednostavno je ljudi budite svesni da firma propada tj vec jeste. I da je veliko pitanje sta ce biti i sa postojecim korisnicima. Jesu pare ulozene u mrezu i sistem. Pitanje je da li ce je prodati sad ili za godinu dana i da li će biti novih korisnika ili ne. Modema i dalje nema a ugovori se sklapaju i sklapaju. Dok pojedine novine pisu idalje i firmi. Ali ako vam bodemo oci sa istinom. Prestacemo jednostavno.

http://www.kurir-info.rs/dulicev-ortak-tomazic-ojadio-srpske-firme-clanak-767437

Od danas ni ja nemam net a i televizija mi ima pixelizaciju.......I sta sad jel treba da placam racun i ko zna sta ce da bude sa firmom....Morace da se zovu drugi provajderi i da se vidi sa njima sta i kako da se uvede drugi net....Koje lopine haraju Srbijom ovo je strasno...

Ovde kod ćaleta samo bije sve u 16. Najmanji paket pegla 15/30+. Strašno. Ja sam potpisao ugovor pre 2m i još ništa...

Ne zarcimo mi zato sto smo besni porvedjeni ili sta ti ja znam. Jednostavno je ljudi budite svesni da firma propada tj vec jeste. I da je veliko pitanje sta ce biti i sa postojecim korisnicima. Jesu pare ulozene u mrezu i sistem. Pitanje je da li ce je prodati sad ili za godinu dana i da li će biti novih korisnika ili ne. Modema i dalje nema a ugovori se sklapaju i sklapaju. Dok pojedine novine pisu idalje i firmi. Ali ako vam bodemo oci sa istinom. Prestacemo jednostavno.

http://www.kurir-info.rs/dulicev-ortak-tomazic-ojadio-srpske-firme-clanak-767437
Jel moguce da ti druze trujes ovoliko i lupetas gluposti ? Sta ce biti s korisnicima? Isterace ih na ulicu jer im je propao internet provajder? Iscupace se opticki kablovi iz zemlje i ceremonijalno spaliti na trgu republike ? Ili ce da izvade dzek iz modema i ubace drugi dzek od drugog provajdera, a ovom nisu platili 1-3 meseca i imali su ubedljivo najnadrkaniji internet koji je Srbija ikad videla, za smesne pare? Stvarno, nekad ne razumem sta je s mozgom. Meni ne bode oci istina, necu crci ni na 10/1 telekomu, meni oci bode trovanje i lupetanje. Radi nesto korisno.

Kurir , bio/ne bio "pouzdan" izvor, ali gde ima dima ima i vatre...
Meni je krivo sto je stanje takvo u firmi, zao mi je sto propada jedini valjani konkurent (u perspektivi) velikim operaterima...

p.s. druze radnice izvini ali jesi nepismen... pogledaj sta pises, popravi greske, nema posta koji si napisao da slova gutao nisi ili bio gramaticki "za keca na pismenom"... daj malo iscitaj napisano, idi na "puni editor" pa tu jos bolje vidi kako izgleda post sto pises pa se koriguj malo.

Kurir , bio/ne bio "pouzdan" izvor, ali gde ima dima ima i vatre...
Meni je krivo sto je stanje takvo u firmi, zao mi je sto propada jedini valjani konkurent (u perspektivi) velikim operaterima...[/SIZE]
Ja ne bih rekao da ce to tako lako da propadne. A siguran sam da bi mnogi to voleli jer sa njima ne mogu da drze korak, nova tehnologija se siri, stara odumire. Eno kradijusa kako je odmah zagrebo, nudi i net i tv u paketu za dosta nizu cenu, istice se... ali opet ne uspeva. A uglavnom, sudeci po onome sto moze da se nadje po komentarima po domacim sajtovima, od kradijusa je najvise klijenata i preslo kod TT.

Nije ni civilizovano ni lepo koristiti pogrdna imena, ma koliko loše radili. Ako neki korisnik traži informacije o radijus vektoru tvoju poruku u kojoj koristiš naziv kradijus neće pronaći.
Da se odmah ogradim, ne koristim Radijus Vektor, niti sam ikada imao kontakte sa njima, niti znam nekoga ko ima veze sa njima.

Poslednja izmena:
da bi drugi sa njima drzali korak, mora da imaju nekog ko ce ih osloboditi 90% taksi , ... ustvari oni nemogu da drze korak sa drugima, koji su morali i platili te takse ;)

to nije problem vec prednost. ako trazi 'kradijus' verovatno ce naci ono sto mu treba. ako trazi 'radijus' mozda nadje neku matematiku ili slicno

Nije ni civilizovano ni lepo koristiti pogrdna imena, ma koliko loše radili. Ako neki korisnik traži informacije o radijus vektoru tvoju poruku u kojoj koristiš naziv kradijus neće pronaći.
Da se odmah ogradim, ne koristim Radijus Vektor, niti sam ikada imao kontakte sa njima, niti znam nekoga ko ima veze sa njima.
Eto slucajno, ja sam imao kontakte sa njima kroz 3 razlicita ugovora, mislim oko 12 godina (tj. od prvog dana od kada postoje, jer im je prva moja zgrada unapred dala novac da zapocnu posao - jer nisu imali ni kinte u dzepu...), a ti si moderator i ja sam saglasan da im das moju IP adresu ukoliko je zatraze od vas da me tuze zbog uvrede. To je doduse za mene saljiv (ali i prilicno razlozan) popularni naziv na netu (znaci ne samo na ovom sajtu). Ja u vezi njih imam pismenih dokaza i ugovore koje su sami pisali i potpisali i nisu ih postovali zbog svog kabadahijskog ponasanja, pa cu im ako treba i na sudu dokazati da su kradijusi :d A svakako ocekujem i da ce me jednog dana tuziti jer se nesto kao inate i ne otkacinju od mene vec 2 godine, ali imam lepa iznenadjenja za njih. E sad, sta je tu "civilizovano", mozemo naklapati, mislim da je civilizovano sto u vezi njih ne koristim i grublje termine. Necu da vam kvarim forum, a i nisu tema :)

Ja sam ih samo spomenuo kao primer kako ostali provajderi daju popuste koliko god mogu, samo da im klijenti ne umaknu kod TT. Bas mi se i komsinica pre neki dan zalila na Vektora i kaze da bi ih odmah napustila jer su bezobrazni (ne znam sta je u pitanju), ali ne moze zbog ugovorne obaveze, pa ce cim istekne. A i njima sam otvoreno rekao (i nisu skrivali da im je prijao taj kompliment), da im je net dobar, mada eto, ljudi vide kako se ponasaju pa im ni to ne vredi.

Ovi iz TT su stvarno ljudi bili kulturni i profesionalni u svakom kontaktu samnom (od aprila prosle godine), tako da te dve usluge ne zelim da poredim. Vektoru nije izgleda ni do usluge, nego do dzapanja i dokazivanja da su oni neki nezaobilazni faktor, a ja za prepucavanja nemam ni volje ni vremena. Bavim se i ja pruzanjem usluga i to tako jednostavno ne funkcionise. Nema sta da se raspravljas sa onim ko ti placa, mozes ili ne mozes i tu je kraj.

Da ne idemo previše u off...
Na šta bi ovaj forum ličio ako bi korisnici masovno koristili sledeca imena: svinjdows, sljamsung, lelekom, telesmor, ... Probajte da zadržite nivo komunikacije bez pogrdnih reči.

@yooyo,
Pa u pravu si i slazem se ja sa tobom, ali su mi simpaticni ti opsteprihvaceni narodni nadimci i za Lelekom takodje (oni su me tek drali i bili nekorektni), pa sada imam zato kod Telenora 7-8 brojeva (i net u postpaid) i jedva sam docekao TT koji ne ide kroz njihovu centralu. Jesam brate Srbin i uvek sam bio i patriota, ali mi zato i najteze pada kad se drugi Srbi prema meni bez razloga nekorektno ponasaju. Moj otac im je placao i ja nastavio da im placam pretplatu za telefonsku liniju, to je punih 50 godina, a onda kad mi treba neka sitnica - ne moze. Pa da je neko meni klijent 50 godina, bar bih ga castio sladoledom i osmehom, a ne bih se izivljavao. Eto zato (ja - Srbin) dajem pare Norvezanima i Slovencima, jer necu da me niko vredja i potkrada i ko umije njemu dvije, zar ne ? Tako su mi neki savetovali da ne kupujem u Idea marketu koji mi je ispred ulaza, nego da idem 2 km dalje u Maxi...

Nazad
Vrh Dno