Šta je novo?

Targo Telekom

Bilo bi dobro, da te "zvanicne" Targo izjave, uzmemo sa odredjenom dozom rezerve kao i do sada.
Nista onda, jos uvek cu da se mlatim sa kRadijusom do daljnjeg.

@Be_HappY

sl. nedelje najverovatnije, ako me izvor ne vara :)

Šteta što neće biti 30 kanala, već malo manje od 10, tako mi reče izvor. . .Ali dobro valjda će dodati ostatak ili će napraviti neki paket za pink

Jel imao neko do sada nekih problema sa njihovim uslugama?

Cela ova frka oko Pink kanala. Sta da TT uvede 30 pink kanala i kaze eto, obecali smo jos kanala i eto vam. Meni bi to vredjalo inteligenciju. Ja ocekujem EPG i fox kanale, bilo bi dobro i SK. To je ono sto su pricali ali ne i obecavali. Špink ce biti kad tad, ali to me i ne zanima.

Zasto bi ti vredjalo intelignciju? Imam i fox i pink kanale na ptt-u i veruj mi da ovi flmski pink kanali u opste nisu losi. Ako ikog nervira ta da je nazovem pink kultura to sam ja ali ipak ne treba pristupati stvarima sa toliko predrasuda...

Pa vredjalo bi me ako bi sada dodali pink, a ne ono sto su pricali. Filmove gledam van TV programa, bioskop ili skinem film. Zelim fox i SK. SK zbog F1 koju tesko da ima na Pink kanalima, a FOX zbog supruge jer gleda serije. Imam vec par Pink kanala (family, kids, music...) i nemam nista pametno da kazem za njih.
To ti je isto kao politicari kada krenu, vidi vidi hapsimo ovog onog, ali ne gledaj cene i slicno....

Bravo za F1:)
Pisao sam već,mada odavno,F1 imaš na RTL-u. Jeste da je na nemačkom,ali barem je slika sjajna...sem ako ne spikaš nemački...;)

Prvo da zahvalim “mighty78” na odgovoru :wave:. Pokušaću da rešim moj problem sa „Wireless bridge” mode-om (na Linksys-u – dd wrt) koja će mi omogućiti da (bez bridge-a) bežično povežem Targov ONT sa mojim Linksys-om na koji opet mogu da nakačim UTP kabl za one uređaje koji jedino tako mogu da se povežu a nisu blizu Targovog ONT-a. Čak će da radi i nezavistan wireless od Linksys-a pa se i na njega bežično mogu povezati uređaji koji su njemu bliži. Samo je pitanje koliko je pouzdan/kvalitetan Targov ONT (da se ne “zaglupi” ili resetuje vremenom) kao i koliko mu je jak wireless domet. Ja računam da ću izgubiti na kvalitetu signala (Signal quality/strength) oko 15%-20% na relaciji ONT-Linkys i to je sasvim prihvatljivo ali videću kad Targo montira opremu i pusti internet signal.
Da budem jasniji o čemu pričam evo link-a gde je i slikovito objašnjeno:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Image:Standard_bridge_large.jpg

“Primary” je Targov ONT, a “secondary“ je moj wireless ruter …

Razlog zašto nisam uzeo DUO paket (TV + net) je zato što Targo nema radio kanale :(, a trenutno koristim PTT KDS koji to ima (domaće radio stanice uključujući i strane sve u stereu bez smetnji), i meni je to bitno jer u dnevnoj sobi (na Hi-Fi-u) imam jako loš signal ako stavim onu malu žičicu kao antenu... Bilo bi lepo kad bi preko koaksialnog kabla u DUO paketima imali i radio kanale...

Ja sam rešio problem kanala koji nedostaju zahvaljujući tome što moji roditelji imaju SBB, preko njih sam uplatio D3 Go uslugu, 100 din mesečno za 3 uređaja, mogu preko neta da gledam sve što oni imaju od kanala, instalirao D3Go na tablet i namestio na računaru.

Problem je što D3Go aplikacija ne dopušta da se kanali kojih nema na TT, gledaju preko TT mreže (fox paket, SK, SK+, SiFi), samo izbaci poruku da gledanje tog kanala preko mreže koju imam nije moguć, al malo igranja sa VPN-ovima i sada sve radi. Što se SBB-a tiče, ja njihovu uslugu koristim iz njihove mreže - jedino njoj prilazim preko TT-a :)

Kvalitet slike je u početku loš, ali posle 20s sve bude ok, bude na nivou analognih kanala i zna uveče ponekad da secne, ali OK je. Gledao tenis na SK pre neki dan, 1000x puta bolje nego da jurim live stream-ove.

U prilogu je screenshot sa SK-a, mada živa slika deluje mnogo bolje nego statični screenshot.

Naravno nije to kao da imate stvarno kanale na TV-u, ali za 100 dinara mesečno sad mogu da pratim kanale koje nemam i imam pristup TV kanalima sa tableta gde god da odem. A i računar mi sad služi kao drugi TV u dnevnoj sobi, žena prati na TV-u svoj kanal, ja preko D3Go na računaru gledam šta mene zanima - kupovina 27" IPS ekrana mi se sada isplatila :)

TT mi nekako deluje sve manje ubedljivo što se TV ponude tiče. Al im net zato odlično radi, a to je meni primarno, 90% onog što gledam je obično skinut materijal, ne TV.

Prilozi

• ss.jpg
    ss.jpg
    444.5 KB · Pregleda: 285
  • fcrime.jpg
    fcrime.jpg
    167.9 KB · Pregleda: 268
  • scifi.jpg
    scifi.jpg
    222.5 KB · Pregleda: 257
Poslednja izmena:
Nedavno sam uzeo nov tv, a kod TT vec imam internet, pa sam ih pozvao da vidim tu ponudu za digitalnu televiziju. Koliko sam ih ja shvatio, samo 2 kanala su HD-ready a to su onaj 3D kanal i History HD. Sve ostalo je samo izostrenija slika. Naravno ni to nije lose. Takodje juce oko 19h su neki *****i pocupali optiku u sahtu za blok 61, 62, 63, 64 (Novi beograd). Tako tu taj deo nije imao signal do nekih 15h danas. Sta im je to trebalo....

Konkurencija ?

Moguce ili to ili neko ko mrzi TT ili u nemogucoj varijanti da su to uradili neki koji nemaju pojma da je tu TT...

Jadni su... ne zele da daju lazna obecanja... a sta su radili do sada? Izradili su gomilu ljudi koji su propustili akcije kod drugih provajdera cekajuci TT.

Slazem se mislim da su trebali da cute bilo bi bolje,mada znam da kada bi cutali mnogi bi im mast vadili sto cute ....

Ja imam druga na NBG-u koji ih je cekao dosli u njegovu zgradu rekli za 15 -stak dana proslo 15 dana...

Sva sreca pa ortak ima mozga,skapirao ocemu se radi uzeo promociju drugog operatera ,i lepo kaze: "Kada dodju neka mi uvedu instalacije pa kada mi prodje promocija eto me kod njih"

Poslednja izmena:
Samo je pitanje koliko je pouzdan/kvalitetan Targov ONT (da se ne “zaglupi” ili resetuje vremenom) kao i koliko mu je jak wireless domet.

Ne mogu da kazem da je los(WiFi) ali je definitivno ispod standarda(jacina signala).
Nekad se desi da radi savrseno a nekad prosto varira u zavisnosti od uslova.
Moj izlupan i jedva ziv NETGEAR radi barem duplo bolje od WiFi-a na ONT-u.

@BECKS Posto bih trebao da dobijem njihov internet uskoro, da li bi trebao da ocekujem neke prekide u radu ONT-a, i koje su lose strane njihovog ONT-a ?

Poslednja izmena:
Ja sam poredio ONT WiFi sa TP-Link wr740N i nema nikakve razlike. Oba rade sasvim zadovoljavajuce za kucnu primenu. ONT mi je u bridge modu i do sada nisam imao potrebe nista da intervenisem. Kada sam ga postavio, forvardovao sam otvoreni port (o tome se pricalo), podesio ga na bridge mode i zaboravio na njega. Radi kao sat od oktobra.

Ja sam poredio ONT WiFi sa TP-Link wr740N i nema nikakve razlike. Oba rade sasvim zadovoljavajuce za kucnu primenu.

Po zvaničnim specifikacijama TP-Link wr740N dolazi sa 1 eksternom antenom od 5dBi, pa ako Targov ONT daje istu jačinu wireless signala onda pretpostavljam da njegove 2 antene daju isto toliko sobzirom da oba uređaja imaju eksterne antene. Ako je tako, onda ću biti zadovoljan...

- Kolika je max brzina wireless-a na ONT-u ? Jel 150 Mbps, 300 Mbps ili više ?
- Single band 2.4 GHz ili dual band 5 GHz ili simuntalno oba ?

Pretpostavljam da je najprostiji draft N :trust:, single band 2.4 GHz sa teoretski max 150 Mbps... ??

@BECKS Posto bih trebao da dobijem njihov internet uskoro, da li bi trebao da ocekujem neke prekide u radu ONT-a, i koje su lose strane njihovog ONT-a ?

ONT kao uredjaj koji ce da se kaci na GPON mrezu radi prakticno savrseno i kao takav je idealan za rad u bridge modu(pod tim se naravno podrazumeva dodatni ruter iza ONT-a).
Problem uglavnom nastaje u lokalnoj mrezi. To ne mora da vazi za svaki uredjaj ali genaralno najveci nedostaci su:
-Nepredvidiv WiFi, tj. pokrivenost ume da varira a sa tim naravno i max. protok(cak i nekompatibilnost sa ponekim WiFi adapterom //Atheros npr.).
-Po meni, dosta lenj DHCP na ONT-u.
-Nedostatak nekih korisnih opcija na GUI-u(npr. spisak dodeljenih lokalnih IP adresa)
-Nemogucnost homegroup-a, homesharing-a...
-Bezbednost(telnet...)

Ima jos stvari ali da ne ispada da mracim :)

@Lik BG Maksimalna brzina ONT-a je 2,5 Gbps!!!
@BECKS Hvala ti puno na odgovoru! :) Ali ja uopšte nisam mislio da koristim dodatni ruter! (zasad). Dovaljan mi je targov ONT da se kačim na wifi preko laptopa i preko mobilnog. . .Ne znam da li će biti sve ok ako ne bude u bridge mod-u

@BECKS: Pa koliki treba da mu bude domet :D Meni u stanu od 70kvm baca maksimalan signal do kompa koji je od ont-a udaljen nekih 15m, odnosno dele ih dve sobe i troje uglavnom zatvorenih vrata. Kada izađem iz stana a na mobilnom mi ostane uključen wi-fi imam 15m do lifta i signal izgubi na 5-4 spratu (živim na 8om) :D
Za 7 meseci koliko koristim njihov net i tv nisam imao nikakvih problema sem što je bilo do njih dok su imali radove na mreži i što sam ja 2-3 puta restartovao ONT :)

Prvo su rekli da ce poceti od 15 marta,pa su onda rekli da ce za par meseci odraditi mirijevo,pa su sada rekli imaju tehnicke probleme pa ce biti od septembra.Sve je to jako neozbiljno jako ,jako.

Ako imaju bar imalo postovanja prema bilo kome onda je red da svakom kucnom savetu od koga su dobili saglasnost napisu jedno obavestenje.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome sto ispada da je skoro svaki ONT prica za sebe. Upravo to je problem. Nekome radi bez problema apsolutno sve od samog pocetka, a neko ima konstanih problema.

Kod mene fino radi. Imam signal u svakom ćošku stana, i na terasi gde sedim svaki dan, i u svakoj sobi, a i na stepeništu dok čekam lift (mada mi ovo ne znači puno). Dok sam imao adsl, držao sam ruter na drugom mestu i tada sam (ponekad) hvatao signal napolju dok čekam bus ispred zgrade (na 11. Spratu zivim) :). U svakom slučaju, mislim da je ok uređaj za nenapredne korisnike, ono što meni smeta je što ne mogu da pratim koji su uređaji priključeni na wifi, za svime ostalom nemam potrebu.

U mom stanu nije bas toliko jak signal, ali daleko od toga da ne valja nista. Ima ga po celom stanu, krece se od nekih 40-90% (ne racunam u hodniku gde se nalazi :)) Mozda sam ocekivao pun signal na svom smartphone-u, i tu sam se malo razocarao kad nije bio skoro pun signal, al net radi bez problema.

I potvrdjujem da je velika mana sto se preko GUI ne moze videti spisak zakacenih uredjaja, al to je moguce ubaciti sa nekim novim firmware-om.... Sto se net-a tice, nisam se pokajao ni jedne sekunde. Cak necu puno da ih hvalim, da se ne uobraze ili daleko bilo pokvare :D

Vrh Dno