Šta je novo?

Targo Telekom

Ima sbb-a jos po mirijevu.Cenim da targo izbegava sbb jer sigurno idu na varijantu da cim su dobili na kvarnjaka da rade sa optikom da ce u jednom trenutku prodati celu svoju mrezu i firmu sbb-u jer ce tako kapitalizovati velike pare koje su ulozili sto kopanjem magistralnih vodova sto besplatnom instalacijom po zgradama.Cisto sumljam da su ulozili ogromne pare pa da cekaju deset i vise godina da im se to vrati ako se uopste vrati.Vecina korisnika po zgradama su penzioneri koje ovo ne zanima plus oni cije skupstine nisu dale saglasnost plus ovo je najgori moguci ekonomski trenutak za uvodjenje ovakve usluge sirokom krugu korisnika.

Poslednja izmena:
U telekomunikacionom poslu svaka investicija je isplativa, i to poprilicno. Problem je sto ne postoji jeftina investicija u ovom sektoru.

To vazi samo ako pod tim smatras da je targo jako ozbiljna firma u ovim vodama.Ja sam licno neutralan po tom pitanju i izrazavam sumlju da oni sebe vide ovde u periodu od 5 do 10 godina.

Drzite se teme.

Je l' ovi uopšte nameravaju da vrate ovaj RTS HD. Evo već preko 10 dana ga nema.

74.jpg
Na sajtu i dalje uredno stoji da ga ima, a nikakav info na ovu temu.
Veoma je tužno da od 2HD kanala u ponudi 1 ne radi.
A i priča o problemima sa RTS om ne stoji, jer RTS HD bez problema ide sa avale na DVB-T2.
Za to vreme SBB uvede gomilu HD kanala u D3 (doduše to je u dodatnom paketu).
Ovo kako je Targo krenuo da se ponaša, mene veoma nervira, kao korisnika sa ugovornom obavezom za DUO paket od još 18 meseci.

Poslednja izmena:
Преписка од малопре:

Untitled.png

@ceftriaxone jedva cekam da vidim dal ces da raskines ugovor, umesto sto im pretis praznom puskom :D

Био сам годину дана код тотала, две код телекоња, годину код птт-а, тако да ми то уопште није проблем.

@ceftriaxone
Drago mi je što si i ti reagovao i što nisam jedini kome smeta ovakvo ponašanje Targa.
I u pravu si: treba menjati provajdera ako ne valja (ukoliko imaš mogućnosti...)

Što se mene tiče sve rts kanale mogu da isključe. Šta to emituje RTS da je vredno a još i HD?

Питање је принципа.
Ја сам њиховим нетом презадовољан, ту су заиста, да их не урекнем, перфектни.

Što se mene tiče sve rts kanale mogu da isključe. Šta to emituje RTS da je vredno a još i HD?

Bolji život na HD kanalu, 50p :D, boljeg provajdera od targa nema, da se sve to rizikuje zbog nekog principa i jos zbog PTCHD je nezamislivo, ali dobro svako je razlicit :D
Imas kod orion telekoma i kod telekoma srbije PTCHD na njihovom IPTV, zadrzi kod targa net, a kod ovih uzmi iptv ako ti je PTCHD bas toliko bitno.

Poslednja izmena:
Meni je RTS HD bitan zato što ne mogu da ga primam ni na jedan drugi način:
-nemam DVB-T2 prijemnik, a ni individualna etarska antena mi nije u funkciji,
-od kanala u kablovskom sistemu me je jedino ovaj interesovao, pre svega jer svi prenosi domaćih sportskih događaja sa HD reportažnim kolima, koji idu u HD i uglavnom se ne mogu drugde gledati.
Inače imam Satelitski risiver HD, motorizovanu antenu od 45 E do 30 W sa Card Sharing, ali ovog kanala nema nigde na satelitu. Dakle sve drugo što se emituje u Evropi mi je dostupno, ali ne i RTS HD.

Hoce li ikada uvesti sportKlub ili se dzabe nadam da ce se jednog dana pojaviti u ponudi?

Koliko sam ja uspeo da vidim, taj RTS hd i nije išao u hd rezoluciji, već u istoj kao i svi drugi digitalni kanali, tako da mislim da emituju samo 1 hd kanal.

Vidim da se ne piše mnogo o digitalnoj tv. Znam da mnogi televzori, naročito stariji od dve godine nemaju dvb-c tuner, ali sigurno ima i mnogo onih koji imaju novije tv i gledaju digitalne kanale. Da li postoji neka informacija kada će i da li će uvesti tv vodič i da li će u osnovnom paketu biti dodat još neki hd kanal?

Dok je emitovan RTS HD u Targo DVB-C išao je u HD rezoluciji 1080 uz Dolby Digital+ audio. Kvalitet je zavisio od izvornog kvaliteta samog emitovanog sadržaja, ali su razne utakmice koje su emitovali uživo, uglavnom bile OK. Normalno je da nema efekta kada puštaju "Bolji život" na HD.
Jedini preostali HD kanal, Viasat Nature/History HD u Targovoj ponudi se emituje u rezoluciji 720p.

Преписка од малопре:

Pogledajte prilog 109161

Jos jedan dokaz koliko su oni ozbiljna firma.

evo i drugih:

-nije moguce postati samo njihov kablovski korisnik jer nemaju ili sredstava ili znanja ili tehnike da se to omoguci.

-nemaju vise hd kanala jer im celokupan tv signal nije kodiran,odnosno da bi uveli vise hd kanala oni se dodatno placaju i moraju ici u takozvani pay paket ali kako da idu u pay paket kad nemaju kodiran signal.Opet dolazimo do para,znanja,ulaganja u sistem kodiranja,placanja licence za kodiranje,kupovinu cam modula i tako redom.

-Rts hd nemaju verovatno sto nisu dobili dozvolu za emitovanje ili je nisu platili ili su nesposobni.Ozbiljne firme bi navele tacan razlog zasto kanala nema vise u ponudi a ima ga u drugim platformama.

Ocigledno je da njih treba posmatrati samo kao internet provjdera ovo sa kablovskom u svakom slucaju nije na visini zadatka kao sto je to slucaj sa internetom.

Igorko moj savet ti je da nabavis enigma satelistski risiver ako ga nemas i to neki ili dream ili vu ili tako nesto da nabavis usb dvb-t2 tuner pctv nano instaliras ga na risiver i jednim daljincem imas sve i satelitske kanale i zemaljske i rts hd i pri tome kad ti zvekne targo kablovska imas bar ono osnovno na usb-dvbt2 tjuneru.

Poslednja izmena:
Igorko moj savet ti je da nabavis enigma satelistski risiver ako ga nemas i to neki ili dream ili vu ili tako nesto da nabavis usb dvb-t2 tuner pctv nano instaliras ga na risiver i jednim daljincem imas sve i satelitske kanale i zemaljske i rts hd i pri tome kad ti zvekne targo kablovska imas bar ono osnovno na usb-dvbt2 tjuneru.
Imam Dreambox HD800SE sa Card Sharingom.
Samo zbog RTS HD mi ne pada na pamet da nabavljam još jednu kutiju DVB-T2 sa još jednim daljincem i zauzimanjem još jednog HDMI porta na TV-u, a i etarska antena mi nije u funkciji, samo mi je funkcionalna SAT antena 45E-30W.

Targo je morao da mi obezbedi ovaj kanal koga nema na satelitu, uostalom do pre desetak dana sam imao ovaj kanal!!! :smash:

Slažem se da su oni pre svega internet provajder, a da im je kablovska onako... usput.

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto neko promeni provajdera ako je zadovoljan svojim postojećim? Ja sam presao na TT zbog digitalnog signala, optike... Programsku šemu svi provajderi menjaju i drndaju tako da ti je jedino paytv relativno siguran. Targo tu uslugu još nema tako nema razloga za pretetanu frku. Njihova analogna slika je na nivou digitalne kod drugih provajdera, a internet je klasa za sebe.

Imam Dreambox HD800SE sa Card Sharingom.
Samo zbog RTS HD mi ne pada na pamet da nabavljam još jednu kutiju DVB-T2 sa još jednim daljincem i zauzimanjem još jednog HDMI porta na TV-u, a i etarska antena mi nije u funkciji, samo mi je funkcionalna SAT antena 45E-30W.

Targo je morao da mi obezbedi ovaj kanal koga nema na satelitu, uostalom do pre desetak dana sam imao ovaj kanal!!! :smash:

Slažem se da su oni pre svega internet provajder, a da im je kablovska onako... usput.

Nisi me razumeo

Na tvoj dreambox stavis USB dvb-t2 tjuner i imas jedan daljinski od drima i na isti hard disk od drima snimas sve sa dvb-t2 tjunera i nemas kutijicu niti drugi daljinski sve je u drimu i drim ga vidi kao poseban tjuner zajedno sa fabrickim dvbs2 tjunerom i nemas potrebe za drugim hdmi kablom jer sve ide preko onog hdmi kabla na kome je drim.I povrh svega kad zvekne njihova kablovska imas rezervu.

-dreambox 500hd
-azbox Me
-gigablue quad/4 tjunera
-gigablue UE /3 tjunera
-sky de hd box
-sky ita hd box
-sky uk hd box

Poslednja izmena:
RTS je javni servis!
Provajder koji posluje u Srbiji koji nije u stanju da obezbedi RTS HD, a do skoro ga je imao u ponudi, je neozbiljan, nesposoban i neprofesionalan. (ovo je moje mišljenje kao pretplatnika TT).

A pored ovoga i dalje nema EPG, ovećavali su još neke kanale (neki su se nadali FOX-u, SK, ultri i sl, a dobismo Hustler i High 3D).

Da, sad se setih, pa ni mejlove za korisnike na Targo sistemu ne obezbediše, nisu u stanju ni mejl server da dignu. (pri potpisivanju ugovora i ovo je bilo sastavni deo ponude).

Da sve ne bude crno: NET radi korektno, za mene koji sam sišao sa PTT KDS kablovskog i TS ADSL-a, Targo Telekom je ipak bolji provajder, pre svega neta.

U mom postu broj 4773 izneo sam svoje misljenje povodom njih i eto svakim danom dobijam potvrdu da sam u pravu.

Po meni najbolja varijanta je uzeti samo njihov net i nista drugo.

Kome trebaju sport klubovi,fox,ultre i sve ono sto je monopolski kod sbb-a neka uzme total tv satelistki prijemnik i ima da bira sta hoce da gleda i tu je jos i mnogo bogatija hd ponuda koja ce se uskoro znacajno prosiriti.Od targa ove kanale necete dobiti nikada.

Poslednja izmena:
RTS HD nije HD kanal vrć neki hibrid. Kada sav sadržaj bude HD onda da ih razumem. Celokupno gledano TT mi je bolji od ostale ponude. Kad saberem celokupnu uslugu net+TV, kvalitet neta i tv signala, cena... EPG i izbor kanala će sigurno lakše rešiti nego što će drugi provajderi uraditi infrastrukturu i FTTH.

RTS je javni servis!
Provajder koji posluje u Srbiji koji nije u stanju da obezbedi RTS HD, a do skoro ga je imao u ponudi, je neozbiljan, nesposoban i neprofesionalan. (ovo je moje mišljenje kao pretplatnika TT).

A pored ovoga i dalje nema EPG, ovećavali su još neke kanale (neki su se nadali FOX-u, SK, ultri i sl, a dobismo Hustler i High 3D).

Da, sad se setih, pa ni mejlove za korisnike na Targo sistemu ne obezbediše, nisu u stanju ni mejl server da dignu. (pri potpisivanju ugovora i ovo je bilo sastavni deo ponude).

Da sve ne bude crno: NET radi korektno, za mene koji sam sišao sa PTT KDS kablovskog i TS ADSL-a, Targo Telekom je ipak bolji provajder, pre svega neta.

Jedno pitanje za tebe? Sta ti je bitnije? TV ili NET? Da je po meni ja bih se u svakoj meri pre odlucio za NET velike brzine a za tv me licno zabole jer ga ionako ne gledam a ako me nesto zanima skinucu to isto sa neta ubaciti svoj prevodi i gledati film seriju ili vec bilo sta drugo bez njihovih je*enih reklama. I jos jedno pitanje ko jos gleda je*bene RTS kanale, em moras da im placas preplatu em im programska sema nije ni za ku*ac, i sta onda ima toliko zanimljivo a da ne mozes da nadjes na netu i da skines to i da pogledas kao covek?

Poslednja izmena:
RTS HD nije HD kanal vrć neki hibrid. Kada sav sadržaj bude HD onda da ih razumem. Celokupno gledano TT mi je bolji od ostale ponude. Kad saberem celokupnu uslugu net+TV, kvalitet neta i tv signala, cena... EPG i izbor kanala će sigurno lakše rešiti nego što će drugi provajderi uraditi infrastrukturu i FTTH.

Jer ti radis za TT, ili te kojim slucajem placaju...

Gledam danas njihov sajt ali spisak kanala ne vidim nigde.

Radio sam u RTS-u a sa TT nemam veze osim što sam njihov korisnik. Bio sam korisnik skoro svih provajdera i sa ovim sam najzadovoljniji. Nije fer da neko želi dobar net i pređe na TT a onda pljuje TV. Targo je lepo rekao da nudi samo net bez TV-a.

Jedno pitanje za tebe? Sta ti je bitnije? TV ili NET?
Bitniji mi ne net, ali mi je bitan i TV, zato sam se i pretplatio na DUO paket.
I jos jedno pitanje ko jos gleda je*bene RTS kanale, em moras da im placas preplatu em im programska sema nije ni za ku*ac, i sta onda ima toliko zanimljivo a da ne mozes da nadjes na netu i da skines to i da pogledas kao covek?
Moja porodica i ja gledamo je*bene RTS kanale i uredno im plaćam pretplatu.
Ja sam Srbin koji živi u Srbiji i rado gledam RTS i nemam problem da to kažem!

Iako mi je dostupna velika većina evropskih kanala, kroz brojne digitalne satelitske platforme (by CS on Dreambox), volim i želim da pogledam sadržaje "javnog servisa". Već sam ranije rekao da mi je RTS HD potreban, jer za taj kanal nemam alternativu za prijem, do skora sam ga imao preko TT, a sada ga više nema (inače na tom kanalu me interesuju domaći sportski prenosi koji se realizuju putem HD reportažnih kola).

Sledeći put kad bude neki prenos uporedi tu sliku da nekim stranim HD kanalom.

Nazad
Vrh Dno