Šta je novo?

Targo Telekom

jer se desava nesto novo u mirijevu???

i dalje nista :(

Opet na Targo Telekom TV DVB-C ne radi RTS HD.
RTS-HD-logo.jpg
Umesto njega, na kanalu 74 ide buđavi RTS SAT:
RTS_logo.png

Ja mislim da je to do RTS-a, a ne do Targa...čak sam primetio pre neki dan, dok je RTS HD još radio, da nema Dolby digital+ već klasičan audio.

Zna li neko ima li prikljucaka u Zemunu? konkretno Vrtlarska ulica

Trebalo bi da bude, ja imam ovde u centru, pa bi najbolje bilo da ih nazoves i proveris. Meni su ovde sami dosli i ponudili da odrade radove u zgradi, jos negde mislim u oktobru prosle godine. Net sam uveo relativno skoro (planirao jos ranije, ali nisam zurio jer sam bio na ADSL akciji, pa sam i to uveo na njihovu inicijativu :D).

Pre nego sto zovem targo,da li je neko povezao postojeci video nadzor u zgradi sa targovim optickim kablom?
Pretpostavljam da je tako nesto moguce pomocu nekih konvertora,pa ako se neko u to razume neka napise.

Ma najprostiji,nema cak ni snimanje,samo bleja ko ulazi,izlazi,prolazi...

Ma najprostiji,nema cak ni snimanje,samo bleja ko ulazi,izlazi,prolazi...

Tesko, jer ti "naprostiji" analogni sistemi salju TV signal na odredjenoj frekvenciji. TEORETSKI, ti licno bi morao da izvuces taj signal sa kamere, da je dovedes do svog stana, onda ga uvezes sa signalom sa ONT-a, i molis boga da nema drugih smetajucih kanala koji bi ti kvarili sliku.

Prakticno - vrlo tesko - skoro nemoguce.... I ja bih voleo da imam neku upotrebljivu varijantu....

Treba da preko rf modulatora ubaci sliku sa kamere na 69 kanal, IZA ONT-a a pre TV-a, sto je neizvodljivo.

Jer se nesto desava u Mirijevu,nigde vise nema onih targo vozila,niti se bilo sta desava.

Neko kopa uz Mirijevski venac ulicu. Ne znam da li su oni...

cinimi se da je to kabl za struju bio je debeo i crn.

Sta ces kad mi se prividjau samo neki tanki zuti kablovi.:shock:

Sta ces kad mi se prividjau samo neki tanki zuti kablovi.:shock:

Ipak je taj crni debeo kabl optika.Telekom povezuje centrale mirijevo i karaburma optikom ali mi korisnici od toga nemamo takoreci nista.Kopaju klasican rov,razbijaju ulice po sirini prolaze kroz sam centar Mirijeva a da to ne iskoriste da povezu i zgrade je cista ludost.

U Mirijevu sam od ’78, kada su radili prve ulice, mora se priznati, setili su se da urade istovremeno kišnu kanalizaciju i rasvetu. Ali to je bilo otprilike sve. Telefon, struja, gas, KDS, sve je to naknadno ukopavano, za svaki pojedinačni vod stradao bi asvalt.

U Mirijevu sam od ’78, kada su radili prve ulice, mora se priznati, setili su se da urade istovremeno kišnu kanalizaciju i rasvetu. Ali to je bilo otprilike sve. Telefon, struja, gas, KDS, sve je to naknadno ukopavano, za svaki pojedinačni vod stradao bi asvalt.

Nazalost to je tako u zemlji Srbiji, niko ne razmislja dugorocno nego sve je sad pa sad a kada se necega sete ma nema veze lomicemo opet beton pa ce kopamo. To samo moze kod nas i nigde vise.

No sada sam se bas cuo sa ovima iz Targa da pitam jer ima kakvih novositi za Novi Sad ali jos uvek mrka kapa za fizicka lica dok mi je rekla da za biznis korisnike se moze popuniti prijava na sajtu pa ce da se dobije odgovor. Idalje stoje sa optikom kod Nove Pazove i dalje se ne zna u kom pravcu ce dalje da krenu da sire optiku.

Informacija iz prve ruke za Mirijevo je da uskoro krecu ekipe sa obilazenjem zgrada radi planiranja instalacija.Neka se jave forumasi kod kojih su bili da pratimo razvoj situacije.

I ja sam mirijevac, čekam ih ko ozeblo sunce. Jedino me brine što u ulazu imam brdo nekih penzionera koji misle da se internet maže na 'leba... pa ne znam koliko će da se založe za celu ideju o saglasnosti...

Vec su pre dve tri nedelje obilazili da traze potpise stanara ili predsednika,mislim da vise ne idu po potpise.Proveri jer su mozda vec bili kod tebe.

staro mirijevo (1, kod opstine/stare crkve) nisu ni obilazili za potpise? (kraj mirijevskog bulevara / VKZ / j. radakovic)
samo 2/3/4, oko doma zdravlja?

stari deo drzi SBB (a ne PTT) koji radi podjednako katastrofalno; pa ako je istina da izbegavaju SBBovu teritoriju, mrka kapa
a i nema toliko zbijenih zgrada tj ima ih, al su rasute na vecoj povrsini i ispresecane gomilom manjih ili vecih kuca

steta, obzirom da je taj deo mirijeva udaljen od centrale preko 2km = ADSL preko 6Mbps: no way

Poslednja izmena:
Sbb na Mirjevu ? Nisam znao za ovo.

nista nisi ni propustio, obzirom da signal nestaje uz kisu/sneg/vetar.. ali da, SBBa ima u mirijevu 1. nove zgrade na kraju milana rakica/pocetku VKZ imaju SBB. a imaju i gas, sto ostatak mirijeva nikako da dobije iako se o tome prica poslednjih n godina
deo oko stare crkve, takodje (ima sbb, nema gas, iako je gasovod na manje od kilometra)

to je ono sto sam licno video/koristio. e sad, koliko je to masovno/siroko, i koga sve zahvata - pojma nemam. znam samo da SBB radi tako, kao da je projektovan preko stapa i kanapa. sve one nove SBBove funkcije (3 day rewind) pucaju svakodnevno (restart required), signal se skroz gubi bar 2-3 puta nedeljno, snimanje sadrzaja je neretko uz distorziju slike i zvuke etc. (pricam o digitalnoj TV, to imam, net nisam ni pokusavo, na ADSLu sam.. vecno. ali, kad nestane analogni signal - nestaje i net, a to govori dovoljno o tome sta bih mogao da ocekujem od SBB interneta)

mozda je to moj, izolovan slucaj (moje cvoriste/zgrada/stan), a mozda je i SBB njesra i tu gde ga ima, obzirom da problemi koje pominjem traju bar 2 godine. ADSL ne moze preko 6Mbps (niti ce u skorije vreme moci), a Targo je dobrodosao ali ga nema

Nazad
Vrh Dno