Šta je novo?

Targo Telekom

Sad mi malo žao da pakujem telekomov ruter :))))

Uh ja bi im ga spakovao sa osmehom na licu, jos bi im ga odneo na noge sa sve tortom i reko cao zdravo. Jete da mi telekom adsl radi dobro ali kada vidim da moze mnogo bolje za iste pare ili manje e onda mi je pun kufer svega.

Da se telekom sam pita nikada ne bi uveli nista bolje i brze vec bi cekali da se kroz bakarnu paricu i hrana iz restorana progura.

Vidim jos mirijevo nije krenulo sa unutrasnjim radovima a kad ce ne znamo.

Da li je neko možda uzeo hosting kod Targa? Interesuje me šta nude...na sajtu gotovo da ništa ne piše o hostingu sem što postoji formular za ponudu.

Stavio da skidam neki torrent, i zaboravio bio za ono povećanje brzine, vratim da vidim dokle je stiglo, kad vidim, cepa 4,5MB/s :D, lepo sam se iznenadio. Odradio sam speedtest, evo rezultata:

Očekivao sam da će biti 24/12, ali su ga baš ograničili. Naravno, nikakav problem sa tim nemam. I dalje mislim da je ovo apsolutno preterivanje i da nikome ne treba preko 10/5 naročito uz targovu politiku oko torrentovanja gde sa tom brzinom dobijate 2,7MB/s download.

Ali nije im fora...paket 10/5 ima brzinu od 2.7MB/s za torrent-e, a paket 20/10 koji ja imam ima istu tu brzinu na torrent-ima. Ne kažem da mi to smeta...ovo je i dalje enormno brzo u odnosu na ADSL, samo kažem da nije fora :D

Ja na combo paketu 10/5 imam tu brzinu torenta od 2.5-2.7. Kako je od ostalih, prvenstveno mislim na one koji su uzeli samo net 10/5, da li i oni imaju ove brzine? U ostalom, da li neko zna jel to politika TT da torrent pustaju tom brzinom pa bez obzira koji net imas ili je neki bug u pitanju?

Ja samo net imam i imam tu brzinu dok skidam torrent-e. Sad kad su mi povećali na 20/10 imam oko 4,5 MB/s download. Inače, brzina po jednoj konekciji je sigurno ograničena na vašu brzinu, npr. ako kreneš nešto da skidaš sa nekog sajta, nećeš moći preko svoje brzine. Međutim kod torrent-a ima više konekcija pa odatle i veća brzina. Siguran sam da targovci znaju za to i da mogu da zatvore, ali im verovatno zbog infrastrukture ne predstavlja problem. Kad se poveća broj korisnika ograničiće i ukupnu brzinu sigurno.

Ja samo net imam i imam tu brzinu dok skidam torrent-e. Sad kad su mi povećali na 20/10 imam oko 4,5 MB/s download. Inače, brzina po jednoj konekciji je sigurno ograničena na vašu brzinu, npr. ako kreneš nešto da skidaš sa nekog sajta, nećeš moći preko svoje brzine. Međutim kod torrent-a ima više konekcija pa odatle i veća brzina. Siguran sam da targovci znaju za to i da mogu da zatvore, ali im verovatno zbog infrastrukture ne predstavlja problem. Kad se poveća broj korisnika ograničiće i ukupnu brzinu sigurno.
Da li su ti peerovi iz Srbije ili su uglavnom stranci?
U Bugarskoj je tako da imas 100/100 u lokalu dok van bugarske je samo oko 30mbit-a, mozda targo nema speed ogranicenje za domaci saobracaj pa izgleda brze nego sto placas tj da tih 10/5 20/10 je medjunarodni link?

Ne znam sad, pogledaću kad dođem kući, ima smisla to što kažeš, ali do sada bukvalno nisam naišao na torrent da nije išao tom brzinom, a ne verujem da ima toliko ljudi iz Srbije na svim tim privatnim trekerima i da imaju brzine koje pominjemo (oko 1MB/s up).

Kod mene je situacija da Duo 10/5 paket ne prelazi 1.4 MB/s download. Nebitno da li su torrenti ili skidanje preko browsera. Na koju foru je ostalima sa istim paketom duplo veci download?

Identicnu brzinu dobijam u Speed Testu, ali kada je u pitanju download duplo manji od tvog.

Da ne treba mozda neka dodatna podesavanja da podesim u ruteru/uTorrentu?

Nista ja nisam podesavao,kazem ti bitan je samo odnos delilaca i preuzimaca,ovo je bio jako dobar torrent,to jest sa dobrim odnosom.Ima torenta kad ide jako sporo ali tada je mnogo manje onih koji dele a poveci broj onih koji uzimaju.

Ali nije im fora...paket 10/5 ima brzinu od 2.7MB/s za torrent-e, a paket 20/10 koji ja imam ima istu tu brzinu na torrent-ima. Ne kažem da mi to smeta...ovo je i dalje enormno brzo u odnosu na ADSL, samo kažem da nije fora :D

Nije tačno. Imam isti paket kao ti 20/10.

A torenti piče oko 6 MB/s. Postavljao sam ja slike torenta oko nove godine,pa pogleda. Ništa se nije promenilo,zdravi torenti idu na 6 MB/s.

Само да разјаснимо, када спомињете брзину торента, мислите на мегабајте по секунди, не на мегабите по секунди који се стандардно користе?

Misli se na Megabajte. U prevodu, ja imam 10/5 a torrent mi radi kao da imam 20/10 (2.5+MB/s).

Само да разјаснимо, када спомињете брзину торента, мислите на мегабајте по секунди, не на мегабите по секунди који се стандардно користе?

MB/s pogledaj sliku iznad.

Vama sto slabo idu torrenti pokusajte povuci sa nekog krstenog private trackera npr BitHDTV, IPTorrents i sl.

Odradite optimizaciju iz uTorrenta. On ce prekinuti download, povezati se na njihov server, odraditi speedtest i podesice optimalan broj konekcija i sve sto treba. Posle toga ce torrenti da jure.

Nije tačno. Imam isti paket kao ti 20/10.

A torenti piče oko 6 MB/s. Postavljao sam ja slike torenta oko nove godine,pa pogleda. Ništa se nije promenilo,zdravi torenti idu na 6 MB/s.

Koji Torrent klijent koristiš i jel možeš da mi pošalješ na pp neki torrent koji si skidao sa tom brzinom...od kada sam dobio Targo, skidao sam i sa public i sa private tracker-a i na svim mi je najveća brzina bila 2.8MB/s

Dobio e-mail, pise u roku 2 dana uduplace mi brzinu. Danas zvoni mobilni, javljaju mi da mi je uduplana brzina sa 20/10 na 40/20 promotivno 6 meseci, probao download ide preko 55, to je poslovnost

2524922539.png

Poslednja izmena od urednika:
Kao da malo upload kaska ...

jer pocelo u Mirijevu sa unutrasnjim instalacijama?

Ako nije pocelo do sada ocigledno se ceka 15 mart.

Nekoliko dana njihov korisnik. Zaista zaista prezadovoljan :D

Palilula, Kraljice Marije. Nisam znao da i tu imaju već postavljene kablove.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1361623612240.jpg
    uploadfromtaptalk1361623612240.jpg
    205.8 KB · Pregleda: 456
Nazad
Vrh Dno