Šta je novo?

Targo Telekom

Malopre probah,vratili su da ide preko SOX-a:

Ka Telekomu:

Kod:
C:\Windows\system32>tracert 212.200.189.118

Tracing route to 212-200-189-118.static.isp.telekom.rs [212.200.189.118]
over a maximum of 30 hops:

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  
  2     1 ms    <1 ms    <1 ms  fo-d-130.180.240.1.targo.rs [130.180.240.1]
  3    <1 ms     1 ms    <1 ms  bg-2.130.180.225.5.targo.rs [130.180.225.5]
  4     1 ms     2 ms    <1 ms  bg-4.130.180.225.2.targo.rs [130.180.225.2]
  5     1 ms     1 ms     2 ms  telekom.sox.rs [193.105.163.38]
  6     2 ms     1 ms     1 ms  212.200.6.186
  7     2 ms     1 ms     1 ms  212.200.227.229
  8     2 ms     1 ms     1 ms  212.200.232.90
  9     2 ms     2 ms     2 ms  212.200.17.9
 10     1 ms     1 ms     2 ms  212-200-191-250.static.isp.telekom.rs [212.200.191.250]
 11     2 ms     1 ms     1 ms  212-200-189-118.static.isp.telekom.rs [212.200.189.118]

Trace complete.
Ka SBB-u:

Kod:
C:\Windows\system32>tracert mirror.sbb.rs

Tracing route to mirror.sbb.rs [89.216.2.122]
over a maximum of 30 hops:

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  10.11.1.1
  2     1 ms     1 ms    <1 ms  fo-d-130.180.240.1.targo.rs [130.180.240.1]
  3    <1 ms    <1 ms     2 ms  bg-2.130.180.225.5.targo.rs [130.180.225.5]
  4    18 ms    <1 ms     2 ms  bg-4.130.180.225.2.targo.rs [130.180.225.2]
  5     2 ms     3 ms     3 ms  sbb.sox.rs [193.105.163.37]
  6     1 ms     1 ms     1 ms  bg-du-m-1-vl99.sbb.rs [89.216.5.74]
  7     2 ms     2 ms     1 ms  bg-ne-m-1-te0-0-0-0.sbb.rs [89.216.8.146]
  8     2 ms     2 ms     1 ms  mirror.sbb.rs [89.216.2.122]

Trace complete.

Poslednja izmena od urednika:
Vidim da su na TT sajtu, u spisku analognih i digitalnih kanala reimenovali Zone Reality i Zone Romantica u CBS Drama i CBS Reality, a i dalje na spisku nema Prve i HRT2, što ukazuje na mogućnost da su ova poslednja 2 kanala ubačeno ilegalno u TT kablovsku. Ako su već ažurirali spisak bilo je normalno i da ubace u spisak kanale koji su od početka u ponudi. Nešto se tu ne slaže. ;)

Poslednja izmena:
Ćutaću, ali bi moji ukućani voleli po istom principu da se pojave i 4 FOX-a, SK i SK+ i Ultra.
Evo, ne mora TV1000.
Svašta oni obećaše, ali ništa od toga.

Fox kanali ce biti sigurno, za SK nisam siguran da ce biti...

A na fb imaju anketu da se glasa koji XXX kanal da se ubaci od polovine decembra u osnovnu ponudu.

...i Šta bi sa EPG u DVB-C?

Mi smo u kući pretrpreli prilične demonstarcije zbog prelaska na provajdera koji nema Ultru. Stanje trenutno držimo pod kontrolomkompenzacijama druge vrste, ali problem može eskalirati u bilo kom momentu!! Očekujem od Targa da ovo uzme u obzir!
:)

Onog trenutkq kad Targo uvede SK i SK+ prelazim kod njih. Nece me vise videti ona druzina iz Vektora...

Zbog TVa u velikoj meri. Nervira.me sistem digitalne televizije kod njih, a i voleo bih veci upload sto se tice neta

I ja sam prvenstveno zbog digitalne i generalno kvaliteta slike i net-a presao na Targo. Vektor ima dobar izbor kanala, i to je to, kvalitet slike i neta nije zadovoljavajuci.

Nama, koji smo sa PTT KDS-a i ADSL-a prešli na TT, bilo je mnogo lakše doneti odluku.
Ali je tužno konstatovati da Targu nedostaje popriličan broj tv kanala, koje čak u ponudi ima i PTT KDS.
Ne osporavam superiornost TT po pitanju kvaliteta slike, aliii..., spisak kanala je sporan.

Upravo taj nedostatak kanala me trenutno i odbija od TT. Sve ostalo je na njihovoj strani...

Nama, koji smo sa PTT KDS-a i ADSL-a prešli na TT, bilo je mnogo lakše doneti odluku.
Ali je tužno konstatovati da Targu nedostaje popriličan broj tv kanala, koje čak u ponudi ima i PTT KDS.
Ne osporavam superiornost TT po pitanju kvaliteta slike, aliii..., spisak kanala je sporan.

PTT je sve ukupno gledano najgori provajder. Medjutim kad je tv u pitanju i to analogni signal i osnovni paket mislm da su tu u vrhu, zato i ostajem kod njih.
Meni nije potreban digitalni signal jer su mi svi televizori CRT i tako ce biti do daljnjeg. Ne vidim poentu lcd i plasma panela ako si osudjen da gledas "debele" cike i tete ili da ti ogroman deo ekrana ostane neiskoriscen.Kada vecina emitera pocne da emituje 16:9 program onda moze, ovako mi se cini da je ta tehnologija ispred svog vremena. Par puta sam gledao utakmice na LCD-u, vrlo iritirajuc i neprijatan osecaj...
Da se vratim na temu. Potpisao sam ugovor pre 3 nedelje, decko koji po zgradi sklapao ugovore je bio vrlo ljubazan i korektan, medjutim rece docice ekipa za nedelju do dve. Evo prosle tri nedelje a od njih ni traga ni glasa.

Sem cene, koja mene trenutno odbija samo tako.
Cenovnik je u rangu proseka e sad sto smo mi ocekivali a oni prvobitno obecavali drugacije to je druga stvar...

PTT jeste jedan od najgorih kablovsko-distribucionih provajdera, ali je zato i jedan od najboljih aDSL provajdera.

Cenovnik je u rangu proseka e sad sto smo mi ocekivali a oni prvobitno obecavali drugacije to je druga stvar...

Pa ono, meni nije, neznam za druge. Za tih hiljadu dinara mogu sebi da priustim 50Mb download i 2Mb upload, jeste da bi opet bio manji upload, ali meni veci od toga realno ne bi bio ni potreban. Za ovih 10 godina sto imam kablovski internet, nijednom nisam imao slucaj da me ogranicavao upload. Sto se tice tv-a, ja ga retko palim. Sve serije/filmove gledam preko kompa, a kad upalim tv, palim discovery/tlc/nat geo/cartoon network, a na tim kanalima je slika uvek odlicna (u smislu da nema razlike izemedju digitalne slike i analogne). Jedino bi voleo da nabavim cam modul za moje, jer oni imaju lcd koji dobija sliku preko dva splitera pa bi im znacilo.

Poslednja izmena:
oooo smanji malo, kRadijus od 2005 ima u ponudi net za sire narodne mase :)

Jer jeste? Hmmm cinini mi se kao da je proslo 10 godina. XD A dobro nije vazno 8 godina onda.

edit: a moram se opet ispraviti nisam odma izgleda uzeo internet. Tako da manje i od 8. Gledam sad stare racune iz 2005, "Ukupno zaduzenje 295din"... XD

Poslednja izmena:
Oce li TT do Mirijeva uskoro? :( ?

PTT jeste jedan od najgorih kablovsko-distribucionih provajdera, ali je zato i jedan od najboljih aDSL provajdera.
Da tacno samo ne radi se konkretno o ptt-ADSL provajderu nego o bilo kom adsl provajderu, svi koji imaju ptt-kds kao jedinu opciju osudjeni sa na ADSL nebitmo kod kog provajdera. U tom smislu ptt-kds je stvarno najbolji adsl provajder :)
Pa ono, meni nije, neznam za druge. Za tih hiljadu dinara mogu sebi da priustim 50Mb download i 2Mb upload, jeste da bi opet bio manji upload, ali meni veci od toga realno ne bi bio ni potreban. Za ovih 10 godina sto imam kablovski internet, nijednom nisam imao slucaj da me ogranicavao upload. Sto se tice tv-a, ja ga retko palim. Sve serije/filmove gledam preko kompa, a kad upalim tv, palim discovery/tlc/nat geo/cartoon network, a na tim kanalima je slika uvek odlicna (u smislu da nema razlike izemedju digitalne slike i analogne). Jedino bi voleo da nabavim cam modul za moje, jer oni imaju lcd koji dobija sliku preko dva splitera pa bi im znacilo.
Pa vidis mozda si i u pravu, nisam skoro gledao cenovnike drugih provajdera. Izgleda da je konkurencija ucinila svoje.Radijus vektor stvarno ima dobro izbalnasirane i cenovno odmerene pakete. U cenovniku imaju za svakog po nesto. Ako to radi ok ne bih se mnogo razmisljao o prelasku na druge. Problem je u tome sto nemaju svi tu opciju. Ono sto je (cenovno) najmanji paket na TT to je jedan od dva najaca na radijusu. Da su ovi iz Targa u startu razmisljali na taj nacin i pakete prilagodili potrebama i standardu korisnika verovatno bi imali veci broj zainteresovanih, medjutim ni ove vec zainteresovane (bez izbora) ne mogu da povezu.
Oce li TT do Mirijeva uskoro? :( ?
Nece skoro ni Mirjevo ni centar. Koliko sam razumeo cilj im je Nbg. za pocetak, a ovako kilavo kako rade sumnjam da ce da pokriju Nbg do proleca, mozda i kasnije. Centar je infrastrukturno mnogo *******iji od Nbg-a, a tu jos nisu ni poceli da kopaju. Ne bih se nadao da ce u sledecih par godina doci do Mirjeva (ako idu preko centra grada).

Sem cene, koja mene trenutno odbija samo tako.

U potpunosti sa slazem. A ja sam cak na adsl+PTT kombinaciji. Ali kod mene je vise pitanje duzine ugovora kad su oni u pitanju.

PTT je sve ukupno gledano najgori provajder. Medjutim kad je tv u pitanju i to analogni signal i osnovni paket mislm da su tu u vrhu, zato i ostajem kod njih.
Meni nije potreban digitalni signal jer su mi svi televizori CRT i tako ce biti do daljnjeg. Ne vidim poentu lcd i plasma panela ako si osudjen da gledas "debele" cike i tete ili da ti ogroman deo ekrana ostane neiskoriscen.Kada vecina emitera pocne da emituje 16:9 program onda moze, ovako mi se cini da je ta tehnologija ispred svog vremena. Par puta sam gledao utakmice na LCD-u, vrlo iritirajuc i neprijatan osecaj...
Da se vratim na temu. Potpisao sam ugovor pre 3 nedelje, decko koji po zgradi sklapao ugovore je bio vrlo ljubazan i korektan, medjutim rece docice ekipa za nedelju do dve. Evo prosle tri nedelje a od njih ni traga ni glasa.

Ja imam plazmu i nemam nikakav problem sa kanalima. Svi su lepo razvuceni preko celog ekrana, a sa onim "debele cike i tete" ne znam na sta si tacno mislio. Jedini problem je kada na nekom kanalu ostave one crne trake(kad pustaju neke filmove), to me stvarno iritira. Naravno, stoji cinjenica da je slika na CRT-u lepsa kad se gleda kablovska. Mada mi i na mom TV-u kablovska izgleda sasvim solidno. Ali stoji i cinjenica da ja kablovsku i ne gledam toliko.

Sto se izbora kanala tice, Targov najveci problem su Fox kanali, SK kanali i Ultre(nije mi jasno zasto bar njih nisu ubacili) za one koji imaju klince.

Cenovnik bi mozda bio u nekom proseku da je ugovor na godinu dana, ali ovako je druga prica. Realno bi bilo da su stavili onu brzinu(10/5 za 1500 ili koliko je vec) na ugovor od godinu dana, a da su uz ugovor na dve godine stavili neko povecanje brzine 50-100%. Pa ko voli nek izvoli. Jer po meni nije poenta da samo provajder bude u plusu(da uvali duzi ugovor a ostavi brzinu koja je prosek za kabl, a ne treba zaboraviti i da je ovo optika), red je i da korisnik dobije nesto.

Meni je stvarno glup njihov nastup na trzistu sa tim ugovorima na 2 godine(tj tek uz njih je relativno normalna cena- ja gledam za osnovni paket koji mene zanima, ostale nisam poredio), jer je cinjenica da ako oni planiraju da pruzaju kvalitetnu uslugu, da budu konkurentni sa brzinama i cenom, niko od korisnika ih nece napustiti i ako ne budu bili vezani ugovorom. Bilo bi lepo kad bi ubacili neki paket bez ugovora, nalik na SBB(oni valjda imaju 6/1 za nekih 1500 i kusur, ne znam tacnu cifru). Mada, cisto sumnjam da ce uraditi tako nesto, jer u ovom trenutku oni nemaju ni jedan paket za te pare sa ugovorom od godinu dana(a ni ne pokazuju volju da menjaju nesto), a kamoli ovako nesto.

Poslednja izmena:
Може ли ми неко рећи како да форвардујем тај фамозни Порт 23 на неку непостојећу ip адресу.
Јака унапред!

Uradiš ovako (192.168.1.250 je meni nepostojeća IP adresa)
1.JPG

Klikneš na Add, i treba da se pojabi dole u tabeli:
2.JPG

A sto ti stoji Status na Off?

Nazad
Vrh Dno