Nisam, ne znam da li je to bilo samo ko potpiše u Ušću? Ja potpisao kod mene kući. Inače, evo šta piše u log fajlu rutera :d Mogao bih za to da ih pitam.
2012-10-05 01:15:25 [Informational] root at 192:168:1:131 has logined in.
Koliko dugo su trajali radovi u zgradi? Jel bilo mnogo buke ili nepostovanja kucnog reda?Potpuno neočekivano su mi danas javili da je signal pušten u mom ulazu i da mogu da potpišem sa njima.Učinio sam to u Ušću zbog duplih brzina, sada samo da čekam da dođu i instaliraju opremu, meni su rekli da se čeka do deset dana kakva su vaša iskustva?
Evo mog iskustva sa Targom za sada: ugovor potpisan u Ušću, momak koji radi na štandu mi je tom prilikom rekao da očekujem instalaciju za približno 7 dana. Nakon tačno sedam dana javio mi se neko iz Targa da se dogovorimo za instalaciju. Dogovorili se, ekipa došla na vreme (sa njima bio i nadzornik), osmotrila situaciju i predložila gde im je najlakše da uđu kablom u stan. Pošto je to odgovaralo, ušli iz hodnika kablom kroz zid direktno u utičnicu, a zatim utičnicu montirali na zid.
U međuvremenu se pojavio treći majstor koji je nakon razvlačenja kablova i postavljanja utičnice zalemio optiku u ormaru u hodniku, a zatim došao do stana, pokrenuo ONT, povezao ga na svoj računar i konfigurisao (napravio WiFi mrežu kako bih i ja mogao da isprobam). Sve je trajalo oko sat i po, a momci su sasvim korektno odradili posao. Kao što reče Kibicer, u pitanju su frilenseri. Na kraju su se njihovim računarom zakačili na ONT, pokazali mi da je signal pušten i testirali brzinu. I ja sam preko svog računara nakon što su otišli testirao brzinu i automatski je puštena promocija dupliranja brzine zbog potpisivanja u Ušću. Skinuo sam drajver za sa Nvidia sajta, a brzina je bila oko 4,7 MB/s
Ono što me iznenadilo je da su se u pola posla u stanu pojavila trojica ljudi u odelima koji su došli da vide kako njihovi momci odrađuju instalaciju. Pitali su da li sve ide kako treba i da li momci dobro rade. Pitao sam jednog od majstora kada su otišli, a on reče da je jedan od njih direktor Targa. Ko god da su bili, potez za svaku pohvalu, makar bio samo formalnost ili marketinški potez.
U pitanju je blok 3 (Pariske komune).
Moja jedina briga je da li ce ove brzine ostati stabilne (mislim u granici zacrtanog) nakon recimo prikljucenja par stotina hiljada novih korisnika....
:laugh:
DžavolčiČu, par stotina hiljada (200.000 i > ) :eyebrows:
Ima diša da dodje i lično te izljubi ako ti se (mu se) to obistini...
Kojih crnih par godina, nek ubrzaju to, ili ni ne moraju da dolaze na ovu stranu mosta!Ako prosire svoju mrezu za par god
Kojih crnih par godina, nek ubrzaju to, ili ni ne moraju da dolaze na ovu stranu mosta!
Ima li neka mapa grada sa ucrtanom Targo mrežom do današnjeg dana?
@defcoon221
Uzeo sam paket 20/10, samo Internet, bez televizije. Dupliran je na 40/20 tokom prva tri meseca
Speedtest nažalost ne mogu da uradim pošto je stan u fazi renoviranja, a dok se ne završi neću ponovo postavljati ONT. Za dve/tri nedelje![]()
@defcoon221: Nisam siguran ko, ali neko je napisao da je video da TT ekipa izvodi radove na Miljakovcu, Rakovici, Vidikovcu valjda de bese, tako da ako se taj neko nije preavraio, poceli su vec i van NBG-a da rade
Kada sam rekao par godina mislio sam da prosire mrezu po SRBIJI a sto se tice ove strane mosta mimslim da ce sledece godine ( ali nisam siguran) ....
Kako mislis ili nemoraju da dolaze? Ja da sam na tvom mestu nebi pravio pitanje kada ce da dodju nego kada dodju dosli su super (odlicno) ...
Svojevremeno smo PTT čekali, pa jedno 2-3 godine, da sprovedu kablove, nakon potpisanih ugovora, kada je došlo vreme da razvlače kablove po zgradi, pojavljuje se neko iz SBB-a, kao oćemo kod njih, odbili smo ih na prvu "gde ste do sada", možda se jesmo za***i, ali ko je mogao da sanja ovakav razvoj situacije, ukopani kablovi vs viseći!
Tako da, i Targo ako se pojavi za 3 godine, možda se i ovi iz ptta opamete, sigurno bi već sutra mogli da puste, 10,20,..50, pa i 100mb.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari