Šta je novo?

Targo Telekom

Optička (FTTH) infrastruktura je za sada još uvek vrlo skupa u odnosu na bakrenu. Targo telekom ima velika ulaganja koja se mere milionima eura, nova su firma na tržištu i jednostavno pate od 'dečijih bolesti' koje ima svaka firma na početku. Po meni njihova ponuda može najviše da napreduje u odnosu na konkurenciju jer poseduju najmoderniju mrežu.

SBB ima ponudu koja je maksimum koji mogu da imaju na koaksilnom kablu, tako isto i Telekom Srbija sa ADSL-om je dostigao maksimum u ponudi. Telekom Srbija još i ima malo manevarskog prostora sa uvođenjem VDSL tehnologije.

Koristim razne tehnologije pristupa internetu, televizije i VOIP-a, a imam i mnogo iskustva u testiranju raznih tehnologija i u Srbiji, a i u inostranstvu.
Za pristup internetu bi na prvo mesto postavio FTTH, drugo - VDSL, treće - ADSL, četvrto - koaksilni kabl, peto - bežični načini pristupa.
Kod televizije pa bi na prvo mesto postavio koaksilni kabl, a na drugo IPTV.

Što se tiče modema/router-a koji daje Targo telekom nije ništa iznenađujuće da je vrlo nedorađen jer sve telekomunikacione kompanije daju vrlo jeftine uređaje koji su za osnovnu upotrebu, a oni koji žele stabilne i jake uređaje uvek mogu da kupe svoj router, a ISP-ov uređaj da koriste samo kao modem.

Druze Gorane istina da sam revoltiran zbog cinjenice da targo nije ispunio ni jedno od svojih velikih obecanja. Da li su ubedljivo najpovoljniji na trzistu? Da li su ispostovali dinamiku radova? Da li imaju tzv. decije bolesti? Da li imaju problema sa pingom? Da li postoje sumnje da posluju ilegalno i sluze se korupcijom... Ako na pocetku nisu ispunili ono sto su tvrdili da mogu kako da im verujes kad potpises ugovor zato i kazem da su nepouzadani ili u najboljem slucaju neprovereni. Mislio sam ipak strana firma pokazace ovim nasim "bizmismenima" kako se radi i posluje ozbiljno a oni ispadose jos gori. Mislio sam da dolazak targa znaci da cemo internet placati po trzisnim (realnim) cenama, ne onim koji dogovorom ustanove par ljudi. Pogledaj cene neta pogotovu "optickog" u drugim zemljama. Priznajem da su mi ocekivanja bila preterana ovo je ipak zemlja Srbija.
Izvinjavam se svima ako sam preterao. Nisam ostrascem nego ogorcen i nije ovo ogorcenje izazvano samo sa targom nego eto smucilo mi se sto placamo najskuplji internet, najskuplje telvizore, patike, odecu, bebi opremu, tehniku itd da bi se par ljudi enormno obogatilo a sve ide po istom sablonu.
Ovde na forumu nepotrebno vlada ili je bar vladala velika euforija i odusevljenje u vezi sa targom, pa reko da udarim kontru i uspaostavim neku ravnotezu. Osim toga ako vec citaju ovaj forum bolje ih je kuditi (argumentovano), tako imaju veci motivacioni faktor da poprave ono sto ne valja.
Slazem se da su debelo probili sve okvirne rokove,ali to je njima o glavu mnogo vise nego nama,a ostalo...Pa to je vec dosta puta polemisano u temi.Neko smatra da su najpovoljniji, drugi kao ti, da nisu, tako da ima mnogo razlicitih misljenja.Slazem se i da je vladala neka kako ti kazes euforija,ali mozda samo kod nas koji smo imali ADSL/PTTKDS
ostalima se i danas ne zuri.Razumem i delim tvoju ogorcenost na navedeno ali pusti to, mali smo mi i kratki su nam zivoti da bi se zbog toga stresirali.Toga je bilo ima i bice svuda a sto je u Srbiji tako ocigledno,pa ima dosta objasnjenja i u mentalitetu.
Uzgred kod Ikoma poredjenja radi,flat3 paket sa tv-om i 12/0.5 mbs kosta 2300.00 a 512kbs uploada mesecno-450.00.Koliko bi onda kostao njihov duo 10/5?
Sbb-ov najjeftiniji net od 10/1mbs kosta 1500.00,a ne verujem da 4mbs uploada kosta 100.00 kolika je razlika u ceni.

Izgleda da nece biti povecnja cena zbog pdv-a, kod Koprnikusa ostale iste cene i sa 20% pdv.

Korisnika čega? Internet, mobilni, fiksni...

Baš je vest onako, malo "naručena"..

// off topic

Ako Ćulibrka puste da radi ima pamet i resurse da dovede TS u red

Napisi koji je paket.Jel to preko telefona?

Poslednja izmena:
testiraj ti to opet nesto se tu ne slaze :D

Evo opet, uporedo sa prethodnom merenjem. Targo je i pitanju, naravno!ImageUploadedByTapatalk1348862238.995379.jpg

testiraj preko racunara ,mozda ti tel podrzava do 15mbit

Usput da pitam, jel neko uspeo da sredi WiFi umrezavanje telefona, TV-a, kompa i slicno na ovom njihovom routeru. Ja se jos mucim oko toga :-(

ti mora da imas 20/10 verovatno na 3 meseca sto reklamiraju

Breaking news: Probao WoT, ping 20-40.

Hvala za info. Konačno mogu da odem do Ušća da potpišem ugovor :) Nadam se da će uskoro biti Bye, bye smrdljivi PTT KDS!!! (1600 din za 3M/256K, nadam se da će sve korisnike da izgube!!!)

Poslednja izmena:
Breaking news: Probao WoT, ping 20-40.
Pre neki dan mi zabo IE9 i posle svih ocajnickih pokusaja reanimacije nije dosao sebi,pa je pala reinstalacija sistaema.
Zasto ovo pisem?Pa zato sto mi je sada ping na WoT-u 30-40 peko wifi-ja,a pre toga 130.
Tako da zakljucih da to sto je bio los ping nema veze sa wi fi-em kao sto neko rece, nego zbog mozda nekog zlotvora il ko zna.

Vazno je da sada moze da se igra normalno, nadam se.

Evo iz Pazove jos jedan speedtest

2208849746.png

Taj ping od 13ms je i dalje prevelik, meni je na adsl-u 10-11...

Paziii ... dlaka u jajetu!

Pa mogao bi da deliš net s komšijama, ali kako bi onda delio TV signal? Jedino da ste blizu - iznad ili ispod pa da provučete kabl. Za net nije problem, ali ovako bi samo onaj ko je kod rutera imao TV.

Bane pa Srbija je ovo... ima da umreze 4-5 stanova i svi da gledaju tv a i net ce da se podeli samo tako... 20/10 pa tu ima interneta dovoljno za njih 3-4, jos ako svi ne skidaju u isto vreme kojesta, ako ga uglavnom koriste za fejs i e-postu...

Evo Targovaca opet u bloku 37 u B.A.Č.207 , verovatno su i u Narodnih heroja 44 (tako nesto, prekoputa Maxi-ja)

Majstori iz TT se razleteli po ulazima u P.Toljatija, samo nose kolutove žutog kabla ;)

Juče su uveli mom komšiji, mene ponovo danas zvali da potvrde dolazak u ponedeljak :)

Najzad sam i ja juce dobio, i za sada sam zadovoljan. Naspram ADSL-a ovo se ne moze porediti. Malo sam isprobao D3 i nisam primetio neki veliki lag ili nesto.

Evo iz Pazove jos jedan speedtest

2208849746.png

Taj ping od 13ms je i dalje prevelik, meni je na adsl-u 10-11...

Nema to nikakve veze kakav je ping na speedtest-u (ping na speedtest-u hoće da bude veći ako flesh zeza, ako je komp slab...). Meni speedtest pokazuje ping od 11ms do SBB-ovog servera (na SBB-u sam), ali kad pingujem direktno ping je 3ms.

Postavio sam na nekoj od prethodnih strana direktne adrese do speedtest servera u BG-u, pa onda odatle ko hoće, nek' pinguje.

Nazad
Vrh Dno