Šta je novo?

Targo Telekom

Ja ne ocekujem nista drugo osim vecih brzina(a sto se tice kvaliteta Telekomovog adsl-a, tu ne mogu ni na sta da im prigovorim), a kao sto sam rekao u prethodnoj poruci: "meni ni ne treba vdsl, vec samo da mi dignu brzinu na adsl-u"

Poslednja izmena:
Ja ne ocekujem nista drugo osim vecih brzina, a kao sto sam rekao u prethodnoj poruci: "meni ni ne treba vdsl, vec samo da mi dignu brzinu na adsl-u"

Pa tesko ce to biti ostvarivo maksimalna brzina adsl je 24mb ali s obzirom na infrastrukturu telekoma u vecini mesta je to neostvarivo ne verujem da ce telekom nuditi vece adsl pakete od 16mb jer i to trenutno nisu u stanju da ostvare ako se ne nalazis 300m+ od centrale

Možda vama koji ste na SBB-u ovo nije dobra ponuda, ali meni koji kod telekoma plaćam 1500 za 1.5mbit i Ptt kds 900 i više dinara za krš kanale ovo mi je sjajno, čim krenu sa radom uzimam njihov net, i u zavisnosti od ponude TV.

Poslednja izmena:
Dosta su zeznuli ovi iz Targa, zato je sad jasno sto su krili cenovnik, sve one price lazne koje su sirili od 1350din sa pdvom za 10/5 i 700 ili 750din za TV su se ispostavile kao lazne.
Ok niko ih nije obavezivao da ispostuju te cene koje su najavljivali ali su oni na osnovu takvih najava i ulazili u zgrade, mnogi kucni saveti ih ne bi ni pustali u protivnom.

Jeste ovde samo upload cini bitnu razliku, znajuci da je kod SBB-a u naplati ka peering bitan samo upload, zato se i ustrucavaju kod davanja istog.
I ako izuzmemo onu akcijsku cenu kod ikoma za 3500-3700 za 50mbit/ svi dig i pay kanali i tv pretplata (koliko vidim istekla je akcija) koja je povoljnija od Targove cene, ali znajuci koliko je IKOM los provajder i koliko su im nestabilne brzine, i sveobuhvatno koliko je ikom los kao internet i kablovski provajder onda se mozda i ne moze porediti.

Ovde prevagu mozda mogu da naprave TV kanali, recimo ako u ponudi stave non adriatic MTV, kao MTV UK i US MTV ili ako stave non east europe discovery i animal planet i ako stave i neki hd kanal u osnovnoj ponudi mozda se prevaga moze prelomiti preko tog polja. Ovi East Europe SAT kanali su budjavi i repriziraju stare emisije i nisu u toku sa AIR date-om koji se postuje na WEST Europe kanalima.

Treba im se otvoreno reci da ponuda nije spektakularna vec samo skromno povoljnija.

@mylo85 Pa zato sam i spomenuo vdsl, jer ce onda dizati brzinu najmanjeg paketa. Sto se tice udaljenosti od centrale, za to ne moram da se brinem. Ajde da stanemo, dovoljno smo otisli u off

Ajde sad malo nazad na temu. Jel ih neko zvao ili kontaktirao podrsku na sajtu i pitao da potvrde ove cene? I dalje ne mogu da poverujem da su ovo cene uz obavezivanje na 2 godine, a ni duo paketi nisu nesto bas ekstra povoljni, opet imajuci u vidu da je obaveza 2 godine

Što ne pozoveš i ne pitaš?

Izgleda da su stvarno te cene

@magic21 Sto bih zvao ako je vec neko pre mene pozvao i pitao

Poslednja izmena:
Jeste da su cene vece nego sto se ocekivalo, ali opet imaju skroz ok ponudu (u rangu SBB/Ikoma). S obzirom da oni pucaju da pokupe Radijus/Ptt/adsl korisnike, ponuda je sasvim ocekivana. Pretpostavljam da su sa SBB-om sklopili neki dil o pribliznim cenama. U svakom slucaju, ljudi koji su na adsl-u, Ptt-u i Vektoru imaju mnogo razloga da predju na Targo. Oni koji imaju SBB/Ikom nemaju potrebu za tim. Ali kao sto rekoh velika je verovatnoca da Targo i SBB imaju dogovor, i da su cene ovakve upravo zbog toga.

Jos jedna dobra stvar kod Targa je sto mozes uzeti super net za 1600 din, bez placanja tv ili telefonske pretplate.

Izgleda da su stvarno te cene

@magic21 Sto bih zvao ako je vec neko pre mene pozvao i pitao
Pa uvek neko pita da li je neko zvao,a niko da pozove da pita.
Svi čekaju na gotovo.
Ne bi ti pala kruna sa glave da pozoveš,pa da čujemo šta su tebi npr.rekli.:)

Cekaj da vidimo kako radi net u praksi ... neki ss, torrenti , stabilnost veze i sl..

@magic21 Ajde lepo procitaj recenicu pre mog odgovora na tvoju poruku

@Nothingman Ali ne zaboravi da je ugovor na 2 godine, sto je po meni preterano. Ajde da su stavili na godinu dana, a uz ugovor na 2 da ide neko ubrzanje ili smanjenje cene, ali ne oni odmah iz neba pa u rebra. A da ne zaboravimo da su oni tek poceli sa radom, tako da ugovor na 2 godine i zbog te cinjenice deluje ... A sto mi deluje pacerski je ono sto je neko spomenuo da u ugovoru stoji da je nedozvoljeno da sam menjas ip adresu ili tako nesto(a koliko se secam meni je receno da ce biti dinamicka ip, sto onda bas i nema smisla).

Jeste da su ovo podaci od 10. juna, ali po njima oni stvarno imaju mali broj ip adresa: http://www.robtex.com/as/as57427.html

Ovde prevagu mozda mogu da naprave TV kanali, recimo ako u ponudi stave non adriatic MTV, kao MTV UK i US MTV ili ako stave non east europe discovery i animal planet i ako stave i neki hd kanal u osnovnoj ponudi mozda se prevaga moze prelomiti preko tog polja.

Nema šanse da će imati bilo koji kanal u us verziji, a smem da se kladim da će i ostali kanali biti u ovim nama poznatim verzijama. Jednostavno, to je namenjeno ovom tržištu. Sigurno neće pustiti discovery uk.
Sve u svemu, ja sam na vektoru i ispade da mi je komšija džaba brinuo...

Blago beogradjanima najzad ne moraju da placjaju televiziju..... ocju ja ..ocju ja.... :)

@roadracer Zabrinuti komsija :D

Da moji ne gledaju kablovsku, ja bih prešao i uzeo samo net jer i tako gledam samo satelitsku. Ovako, ostajem na starom. Za čudo, radi mi ok vektor, a nemam živaca da provlačim nove kablove i da budem tester za meni ne preterano bitnu razliku u ul brzini.

Ma to za adresu verovatno nema veze sa onim sto mi podrazumevamo pod menjanjem adrese. Pre ce biti da se misli na kloniranje lokalne adrese ili adrese samog uredjaja (npr. na kablu bi ekvivalent tome bio kloniranje MAC adrese modema, sto je definitivno zabranjeno). Ugovor na 2 godine jeste dug, i treba biti oprezan u startu dok se ne vidi kako rade. Ali ako se ispostavi da rade ok, onda tih 2 godine i nije toliki problem, s obzirom da bolje od toga kod nas tesko da ce da se pojavi. Ja ocekujem da Targo, SBB i Ikom imaju priblizno iste cene narednih godina, jer nisu ni oni ludi da izbijaju sebi novac iz ruku. U celoj prici ce nastradati nesposobni provajderi poput Radijusa i Ptt-a. Telekom i nece biti toliko pogodjen, izgubice nesto korisnika, ali to je za njih sitno, jer jos dugo se nece pojaviti provajder koji moze da pokrije priblizan broj korisnika koje oni imaju.

S obzirom da kad pogledamo cene vidi se da Targo nije jeftiniji od ostalih (i jos ugovor na 2 godine), tako da mi sada stvarno smesno deluje ona njihova izjava da ne postavljaju cenovnik zbog konkurencije. Pa sa ovakvim cenovnikom cisto sumnjam da se konkurencija nesto preterano zabrinula. Mislim da su i duo paketi trebali da budu malo jeftiniji. Prosto je nevrovatno da ne moze da se uzme bez ugovora.

Mislim da sam smorio sa ove 2 godine obaveze, ali je to stvarno klosarski/bezobrazno od njih(ovo govorim jer zivimo u zemlji u kojoj je normalno da neko radi i po nekoliko meseci, a da ne primi platu, a i da ne pricamo kako se ovde vrlo lako ostaje bez posla). Ispade da su lagali za cene samo da bi dobili saglasnost da udju u zgradu

Opet kazem, da su ponudili neko povecanje brzine ili smanjenje cene za one koji hoce na 2 godine. Bilo bi lepo kad bi ponudili kao sbb, manju brzinu bez ugovora, a 10 za ugovor na godinu dana.

Videcemo da li ce se odluciti na neko malo korigovanje cena ili ce bar ponuditi neke akcije, jer sa ovim cenama ce imati zainteresovanih ljudi da predju kod njih, ali sigurno nije toliki broj koliko bi ih bilo da su ispostovali ono sto su rekli kada su trazili saglasnost

Poslednja izmena:
Sta ste bre narode zapeli za tu ugovornu obavezu ... Pa sta sad kao Targo izmislja toplu vodu ? Mozes i bez ugovora kao i kod bilo kog drugog provajdera ali su uslovi drugaciji ... Ja tu ne vidim problem. A i sto se cena tice bile one upravo kao sa onog flajera - opet je najbolja ponuda trenutno. Gde i kod koga imate bolje pakete ? Da , moglo je i bolje po nas , i bice bolje - vremenom. Konkurencija raste , svi moraju da se prilagodjavaju.

oni znaju cene a mi nagadjamo ,tj pitamo ih za svaki detalj :D

Hm, ja sam isto iz Stare Pezove i tek sam ovih dana saznao da mi je dva metra ispred kuce ukopan opticki kabl jos pre oko godinu dana. Ne znam kako mi je to promaklo :S:

Sta ste zapeli za TV, ko jos gleda televiziju. Internet cena/paketi ovako na prvi pogled zbog dobrog uploada ovo deluje trenutno best buy, sta znam, valjda :trust:

Sta ste bre narode zapeli za tu ugovornu obavezu ... Pa sta sad kao Targo izmislja toplu vodu ? Mozes i bez ugovora kao i kod bilo kog drugog provajdera ali su uslovi drugaciji ... Ja tu ne vidim problem. A i sto se cena tice bile one upravo kao sa onog flajera - opet je najbolja ponuda trenutno. Gde i kod koga imate bolje pakete ? Da , moglo je i bolje po nas , i bice bolje - vremenom. Konkurencija raste , svi moraju da se prilagodjavaju.

Nije najbolja Totalova ADSL ponuda je oko 1300-1400 za 16mbit ako odbijes cenu totaltv-a mozda je cak i nize posto neki skuplje placaju totalplus tako da je nekome i 1100-1200din, zavisno kako kome. Kod verata je do pre 15 dana 16mbit bio 17xx i nesto din. Ili ne daj boze ona Ikomova akcijska cena za 50mbit, kratko je trajala.
Ako izuzmemo sve akcije onda je Targova cena solidna, ne dobra ali solidna.

Ali racunajte da je i njihova cena akcijska , nov su provajder , ne zna se ni kako rade ni kako ce raditi.
Polako videcemo sta ce se desavati.

Kao sto sam vam ranije rekao sta da ocekujete od ekipe koja se okupila iz Radijus Vektora, IKoma i ostalih derikoza.

@Nothingman
Ne znam sto svrstavas Vektor u nesposobne? Do sad su imali cene koje su priblizne konkurenciji (sbb i ikom), kvalitet im je u neku ruku jako slican. Ovo sve pricam iz iskustva jer na vise strana imam dodira sa svim tim provajderima. SBB je najizvikaniji provajder, vec sam ranije rekao da su korisnici SBB-a poceli da sektase ko Apple-ovci. Nista on nije puno bolji od konkurencije (stoji da je bolji). Radijus imam kablovsku, net znam kakav je, sve u svemu iritiraju sa stalnim poskupljenjima, pilicare, ali i ne deru kozu s' ledja. Ikom je u vreme kad sam ga imao bio jako konzervativan, kablovska im je bila ok, a za net su imali tehnicke mogucnosti samo na Vracaru... Sad se sve to malo promenilo, rasirili su se, ali nema razloga njih da trpas ispred Vektora. Sve je to isto s....

Da se vratimo na temu, iz moje perspektive ja to gledam ovako. U mom kraju je Vektor (sto znaci da za SBB ili IKOM nemam mogucnosti). U kuci mi je potrebna kablovska i internet, do sada sam placao adsl ptt 50% i bilo je lepo, ali nerealno da tako i ostane. Kasnije cu napisati i cene pojedinacno da sve obrazlozim. Ovde se digao stravican hajp, imam utisak da ljudi ocekuju kod Targa pakete za 1000din 10mbit, 2000din 20mbit. Oce to ali malo sutra, pogotovo sad kad je i evro podivljao. U nastavku cu porediti cene za pakete koji mi dodju interesantni s'obzirom da sam do sad imao 16mbit za 1400din. Ubacio sam i SBB u poredjenje iako nemam mogucnost za isti. Dodatni argument za prelazak na Targo mi je i dosadasnja praksa podele trzista nasih provajdera, tako da necu gledati samo korist unapred, vec cu i pamtiti sta su mi radili do sad i koliko su me zivaca kostali dok sam bio njihov korisnik.

Idemo redom:
Vektor
10mbit/1mbit - 1590din+995din(tv)=2585din
20mbit/1mbit - 2490din+995din(tv)=3485din (oba paketa su na 18meseci obaveza)

Ptt (koji sam imao i koji bi imao da nastavim da placam regularno)
16mbit/1mbit - 1400din+995din(tv radijus)=2395din
Regularna cena - 2800din+995din(tv)=3795din

SBB
10mbit/1mbit - 1540din+950din(tv)=2490din
16mbit/1.5mbit - 2140din+950din(tv)=3090din (obaveza 12 meseci)

Targo (ovde sam uzeo cene Duo paketa, oduzeo cenu interneta i okvirno dosao do cene tv-a)
10mbit/5mbit - 1599din+800din(tv)=2399din
20mbit/10mbit - 2399din+700din(tv)=3099din (obaveza 24meseca)

Pa sad vi vidite da li Targo nije bolji, dobijate optiku, kanali ce garant biti isti ako ne i bolji od sadasnje kablovske, a dobijamo i digitalne kanale u osnovnom paketu, veci upload nekoliko puta. Jedino sta smara je ugovor na 24meseca i nemogucnost da se uzme samo tv bez interneta. Nadam se da nisam dzabe crtao ko deci u obdanistu i da se jasno vidi koje su prednosti prelaska na Targo.

Poslednja izmena:
@MaxXx

Pa kako drugacije da nazovem provajdera koji je poslao "zabrinutog komsiju" po blokovima kad je krenula prica o Targu? :D
To da su nesposobni sam rekao na osnovu onoga sto se prica ovde na podforumu koji prilicno detaljno pratim godinama. Nemam licnog iskustva sa njima. Istina je da se Radijus u nekim segmentima popravio u poslednje vreme (od kad je krenula prica da ih je delimicno preuzeo SBB, tj. od kada su presli na docsis 3, sto je verovatno povezano jedno s drugim).

U svakom slucaju trebace im jos vremena da zadobiju poverenje ljudi, isto kao sto je i Ikomu trebalo par godina da od statusa pilicara (2005-2006-2007. godine) dodju do situacije da se smatraju za kvalitetnog provajdera. Medjutim to nece postici trikovima poput zabrinutog komsije :)

Taj zabrinuti komsija je samo argument vise da ih sutnem, medjutim to nema veze sa tim jesu li ili nisu nesposobni. Rezime je sledeci, 10 godina nas ovo nazovi provajderi kolektivno j.... jer su medjusobno svi na prst u d... jedni sa drugima pa su podelili grad na teritorije. Na trziste dolazi igrac koji ce ici sam protiv svih, svima je usao u teritoriju, e to ja vidim kao pravu konkurenciju. I nek budu za nijansu jeftiniji, onda ce ovi drugi spustiti cene ispod njih ili dati bolju ponudu za isti novac. Imamo mesec dana za dzabe da probamo kako rade, ako ne valjaju, nista cekamo da se poprave.

Ne bih se ja kladio da i Targo nije na prst u... sa ovim najvecim. I ponuda i cene mi ukazuju na to da postoji zajednicki dogovor da ne spustaju jedni drugima cenu.

Samim tim sto su im usli na teritoriju i oteli korisnike iskljucije tu opciju.

Idemo redom:
Vektor
10mbit/1mbit - 1590din+995din(tv)=2585din
20mbit/1mbit - 2490din+995din(tv)=3485din (oba paketa su na 18meseci obaveza)

Ptt (koji sam imao i koji bi imao da nastavim da placam regularno)
16mbit/1mbit - 1400din+995din(tv radijus)=2395din
Regularna cena - 2800din+995din(tv)=3795din

SBB
10mbit/1mbit - 1540din+950din(tv)=2490din
16mbit/1.5mbit - 2140din+950din(tv)=3090din (obaveza 12 meseci)

Targo (ovde sam uzeo cene Duo paketa, oduzeo cenu interneta i okvirno dosao do cene tv-a)
10mbit/5mbit - 1599din+800din(tv)=2399din
20mbit/10mbit - 2399din+700din(tv)=3099din (obaveza 24meseca)
Mislim da si pogresio kod SBB-a oni imaju mix pakete:
MIX S-------------KTV (osnovna ponuda)+10/1mb/s =1490.00
MIX L-------------KTV+DTV+24/2mb/s =2940
onih 950.00 za odrzavanje je uracunato u cenu.
IKOM
FLAT2 -----------KTV+6/0.128mb/s =1725.00
FLAT4------------KTV+DTV+20/1mb/s =2900.00
Ugovorna obaveza kod SBB-a je 24meseca,a kod IKOM-a 12meseci.

Mislim da si pogresio kod SBB-a oni imaju mix pakete:
MIX S-------------KTV (osnovna ponuda)+10/1mb/s =1490.00
MIX L-------------KTV+DTV+24/2mb/s =2940
onih 950.00 za odrzavanje je uracunato u cenu.
Jeste, sa ugovorom na 24 meseca.

Kod SBB mix paketa cene su bez odrzavanja, kako i kaze "Napomena: u cene nije uključeno mesečno održavanje"

Kod SBB mix paketa cene su bez odrzavanja, kako i kaze "Napomena: u cene nije uključeno mesečno održavanje"
To se odnosi na tabelu sa cenama TV paketa gde pišu samo doplate na osnovni paket programa. U mix pakete je uključena cena za osnovni TV, D3 start.

Nazad
Vrh Dno