Šta je novo?

Targo Telekom

Meni ne pomaže promena DNSa, sa Wi rutera iza ONTa ne mogu da pristupim internetu a kad se nakačim direktno kablom na ONT posle dugo dugo vremena otvori po koju stranicu.

Sad rece radovi na mrezi

Edit a i to se culo jefnom...

Poslednja izmena:
Neko saznao nesto ? Ja nisam dobio call centar ... nista osim to jednom sto automat rece.

Uzas =[

Baš krenuh da platim račun za Targo, kad ono ne mogu na mail da ga skinem :D

Potpuno isti simptomi kao i kod ostalih, call centar više ne pokušavam da zovem pošto svaki put kada ih dobijem sa bilo kakvim problemom, odgovor je uvek isti: „svesni smo problema, ali nažalost ne možemo ništa da uradimo“.

Pozdrav, usled ovih problema sa DNSom danas i moje nepaznje greskom sam odradio hard factory reset ONTa dugmetom sa desne strane uredjaja i sada uopste nemam pristup internetu. Znaci tv radi, imam konekciju i mogu da pristupim ONTu preko ip adrese, ali pc (i drugi uredjaji) rade sa No internet access. Posto vidim da se na javljanje korisnickog servisa ceka veoma dugo, da li mogu sam nekako da resim problem? Hvala

Ono posto nikom neradi. A to dugme nije ispravno koliko sam ja obavesten. Btw nadam se da nece biti da nemogu nista inace odo ja. Bila bi steta doduse ali eto..

Koliko sam shvatio (a i meni je tako bilo dok nisam resetovao) nemamo pristup samo guglovim serverima, ali ja trenutno ne mogu nista da otvorim

Koliko sam ja obavesten, to dugme radi i ne pritiskaj ga jer ces da izgubis IP adresu koju cekas posle danima. Ostaje samo da sacekamo da se sutra probude i pojave na poslu. Ako nisu otisli na kolektivni odmor valjda ce da rese problem ,)

Koliko sam shvatio (a i meni je tako bilo dok nisam resetovao) nemamo pristup samo guglovim serverima, ali ja trenutno ne mogu nista da otvorim

Ni ja ne mogu nista da otvorim iako nisam gubio IP adresu i dalje imam javnu IP ( ako ti je za utehu ...) Ne znam na koju foru Mighty78 vuce, ima srece a verovatno i znanja covek.

Ono sto sam primeto je da sto je manje korisnika na modemu to se stranice lakse otvaraju. kad je burazeru komp ugasen ja imam vecinj stranica a kada je upaljen samo torente koji cudno rade normalnom brzinom i skype. Krajnje cudno ali eto..

Najvise bi voleo da se pojavio Becks i bacio neki info ali vidim ni njega nema..

Bte meni VID i dalje svetli A net ne. Valjda kad bude obrnuto...

Poslednja izmena:
Prsli su, benchmark isto ne moze ja sad idem preko telekoma, nije samo da ne moze google. Otislo rutiranje , ruting tabele....

Pa to je ono al moj buraz na dr komp trenutno igra LoL..

Ali dzaba kada tamo napodne posle 2 nema nikoga.

Prsli su, benchmark isto ne moze ja sad idem preko telekoma, nije samo da ne moze google. Otislo rutiranje , ruting tabele....

Benchmark radi, ali ti verovatno koči jer oni učitavaju milion Googleovih servisa:

Kod:
$ curl -I http://forum.benchmark.rs/
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 18 Feb 2015 20:41:00 GMT
Server: Apache

Dakle - ne menjajte DNS, pogotovu ne na Google-ove DNS-ove (8.8.8.8, 8.8.4.4 itd.), jer vam tek tada neće ništa raditi...

"Samo" Google ne radi... To što pola Interneta zavisi od Googlea, to je druga stvar :)

Ako imate neki VPN ili tako neki tunnel preko koga možete da pristupite, radiće sve OK...

Ma da al cas oce cas nece. Rutovanje im je skenjano. E sad ja nisam dovoljno strucan ali kontam da je nesto sto bi morali da mogu resiti. Kada bi tamo imalo nekoga tj

Stavite neki public DNS koji nije Google-ov. Npr. 209.244.0.3 koji sam već pomenuo.

Nažalost, to neće pomoći sajtovima koji imaju gomile reklama sa google-a. Ja koristim AdBlock Plus, ali im Google plaća pa oni puštaju google-ove reklame i to pravi problem sa učitavanjem stranica.

Ručno sam dodao sledeće filtere u ABP:

Sve leti. Benchmark mi odavno nije ovako brzo radio, kao i gomile drugih sajtova. Neverovatno koliko reklama se vuče sa Google-a.

Nažalost na telefonu mi ne radi PlayStore, ne radi YT i gmail uopšte, ali će valjda sutra da srede. Ostalo uglavnom lepo radi.

Poslednja izmena:
OK ljudi. Zbog problema sa rutiranjem kod nad provajdera bili smo prakticno iseceni od sveta.
To je sad reseno i nadam se da se nece ponavljati.
Pozdrav svima :)

Znači pogodio sam uzrok :)

Vidis meni sve na telefonu radi preko Targa, sto me baca u rebus. Znaci od Playstore-a, preko foruma pa do Youtube-a. Na kompu nista sto ima veze sa google-om. Nista mi nije jasno.

Naravno da je proradilo kad sam mu ja procistio diznu mojim telefonom...:D

Kako bilo, izgleda da sam prethodni komentar napisao cim je sve proradilo tako da je rebus resen.

OK ljudi. Zbog problema sa rutiranjem kod nad provajdera bili smo prakticno iseceni od sveta.
To je sad reseno i nadam se da se nece ponavljati.
Pozdrav svima :)

I kod mene nije radilo sa LAN konekcije a telefon sljaka?! :) Sada je sve OK. Hvala BECKS! Moze neko pice? :type: :wave:

Obratite pažnju da neki telefoni kada nema Google servisa automatski predju na 3g. Tako je kod mene, kao radio je Google na telefonu, ali...

Isti slučaj, GP mi je radio na telefonu (gde su bili uključeni i wifi i 3G) dok na tabletu (koji je samo wifi) nije.

Ljudi, mala pomoć, kako da otvorim port 80, treba mi zbog pristupa kameri preko neta... Imao sam već sve podešeno, ali onda je menjan ruter, i ode sve u p.m...

Ako je moguće malkice detaljnije objašnjenje tipa for dummies, pošto nisam vičan ovome.

Stavite neki public DNS koji nije Google-ov. Npr. 209.244.0.3 koji sam već pomenuo.

Nažalost, to neće pomoći sajtovima koji imaju gomile reklama sa google-a. Ja koristim AdBlock Plus, ali im Google plaća pa oni puštaju google-ove reklame i to pravi problem sa učitavanjem stranica.

Ručno sam dodao sledeće filtere u ABP:

Sve leti. Benchmark mi odavno nije ovako brzo radio, kao i gomile drugih sajtova. Neverovatno koliko reklama se vuče sa Google-a.

Nažalost na telefonu mi ne radi PlayStore, ne radi YT i gmail uopšte, ali će valjda sutra da srede. Ostalo uglavnom lepo radi.

Ovo cu da bookmarkujem kunem se. Tacno sam znala da mi nesto fali

Ljudi, mala pomoć, kako da otvorim port 80, treba mi zbog pristupa kameri preko neta... Imao sam već sve podešeno, ali onda je menjan ruter, i ode sve u p.m...

Ako je moguće malkice detaljnije objašnjenje tipa for dummies, pošto nisam vičan ovome.

1.Ulogujes se na ruter.
2.Application > Port Forwarding
3. U oba polja WAN port upises port koji zelis da preusmeris
4. U oba polje LAN port upises port koji zelis da preusmeris
5. LAN IP je lokalna adresa DVR-a
6. Protocol, ako nisi siguran sta radis stavis both
7. Cekiras enable mapping
8. Kliknes na add
9. Konfiguracija ce se pojaviti u tabeli

To je to.

Beks care, hvala ti... Realno da tebe nema ovde, ova tema i ne bi trebalo da postoji.

Nazad
Vrh Dno