Šta je novo?

Targo Telekom

Pukne mi bar 10x.. Probacu sa drugim ruterom... Meni trenutno prekida i internet i televizija. Imam smetnje na svim kanalima...I tako to ide u krug vec tri meseca tacno...
Po ovome što si napisao, problem nije do ONT-a (osim ako ONT nije defektan u bilo kom smislu) niti do tebe , već na starni Targa, a ti tu ne možeš mnogo pomoći, osim da se žališ, što si već uradio. Čim tebi TV signal bukvalno nestaje, a uz to i net, znači optički signal koji tvoj ONT dobija se gubi ili jednostavno nije konstantno dobar, pa otuda i ti prekidi i smetnje. Prebacivanjem ONT-a u bridge mod i korišćenje sopstvenog rutera, po meni neće rešiti prekide TV i NET signala (bridge mod nema nikakve veze sa TV signalom, već samo sa NET-om), jedino što ćeš možda dobiti stabilniji internet protok onda kada NET radi (u zavisnosti koliko je kvalitetan tvoj wi-fi ruter), jer ONT definitivno po meni nema dobar wi-fi signal, ali to opet nema veze sa optičkim signalom koji dolazi od ONT-a koji je kod tebe očigledno problem (ako pretpostavimo da je tvoj ONT 100% ispravan).

Poslednja izmena:
Pukne mi bar 10x.. Probacu sa drugim ruterom.
Pa neki su na taj nacin resili pucanje konekcije, ocigledno nisi pratio celu temu.
Vidim da ti je jasan znacaj optike. Kad sam se ja prijavio na sajtu TT u aprilu 2012, rekao sam jos nekim prijateljima da se prijave. I jedan od njih stanuje u bloku 19A i prijavi se i on. I dosli iz TT da uvedu kabl, a predsednik stanara nije dao da se busi zgrada... a on neki izbeglica koji je uzurpirao celo potkrovlje zgrade, pa i hodnike zazidao i on ne dozvoljava da se provuce fiber, a ovaj moj prijatelj tamo stanuje od izgradnje tog bloka. Nije dozvolio ni postavljanje wi-fi antene, tako da on i sada prebire po ponudama provajdera i drnda se sa nekim adsl, izmenjao je sve dostupne provajdere. Bio pre neki dan kod mene i odusevljavao se kako to radi, a zajedno smo se jos kao klinci 70-tih godina bavili vf elektronikom u radio klubu. I ta elektronika je daleko i prebrzo napredovala, pa ftth nece imati konkurenciju jer ce uskoro brzine biti i mnogo vece.

Koliko se secam(i znam), kacket su dobijali samo zaposleni..mora da si ti neki izuzetak :) a priveske su delili u uscu i kada su imali promocije ipred ulaza i zgrada..
Nadam se da ce sve biti ok za nekim mesec dana.. Da im damo fore do kraja februara, pa onda da vidimo sta nam je ciniti. Ali, ako se nastavi sve ovo i u martu, tesko da cu i dalje biti njihov korisnik.

Po ovome što si napisao, problem nije do ONT-a (osim ako ONT nije defektan u bilo kom smislu) niti do tebe , već na starni Targa, a ti tu ne možeš mnogo pomoći, osim da se žališ, što si već uradio. Čim tebi TV signal bukvalno nestaje, a uz to i net, znači optički signal koji tvoj ONT dobija se gubi ili jednostavno nije konstantno dobar, pa otuda i ti prekidi i smetnje. Prebacivanjem ONT-a u bridge mod i korišćenje sopstvenog rutera, po meni neće rešiti prekide TV i NET signala (bridge mod nema nikakve veze sa TV signalom, već samo sa NET-om), jedino što ćeš možda dobiti stabilniji internet protok onda kada NET radi (u zavisnosti koliko je kvalitetan tvoj wi-fi ruter), jer ONT definitivno po meni nema dobar wi-fi signal, ali to opet nema veze sa optičkim signalom koji dolazi od ONT-a koji je kod tebe očigledno problem (ako pretpostavimo da je tvoj ONT 100% ispravan).

Hvala na savetima. Delimo misljenje o kvalitetu signala i prekidima. Probacu sa interetom i bridge mode-om. Ali, svakako nece resiti problem koji imam sa televizijom. Imam dobar wi-fi ruter. A kada prodje taj famozni februar, znacemo na cemu smo.

Bridge mode resava problem prekida i TV signala. Pisao sam ranije da sam probao jedno vreme da koristim ONT van bridge moda i imao sam problem sa restartovanjem (tv i net). Od kada sam vratio ONT u bridge mod, restarta nema.

Moguće da usled problematičnog optičkog signala koji dobija ONT, bridge mod osim za internet može da pomogne i za TV signal jer rasterećuje ONT internet rutiranja, mada za TV signal nema nikakvog uticaja. U svakom slučaju ONT najbolje radi kao media converter, tako da ništa Vas ne košta da probate ako već imate probleme (a imate svoj ruter), pa APP (ako prođe, prođe)...

Катастрофално ради интернет последњих 5 дана, стримовање било чега је тешко мучење. Има ли ко сличне проблеме и шта је бре ово ништа нису урадили на квалитету нета од кад сам добио само су повећали брзину. Шта ћеми брзина кад ми пукне у јако битним тренуцима.

Nemam pojma, meni i Youtube i D3Go i ShowBox lepo rade.

Žena preko D3Go gleda 24h Kitchen za kompom, klinac gleda Paju Patka preko YT na tabletu, a ja preko ShowBox-a do malopre pratio seriju na TV-u + mi idu torrenti sa NAS-a (upload), sve istovremeno i ništa nikome nije seckalo, a konstantno neko nešto stream-uje. Danas sam sa Steam-a svukao 15GB + jedno 30GB sa hd-torrents-a, nisam primetio da bilo šta zeza.

Moguće da je do sajtova sa kojih vučeš sadržaj.

Pa iskreno jedinu korist koju taj USB moze da ima je kao dodatni port za punjenje telefona, tableta i sl.

Pa iskreno jedinu korist koju taj USB moze da ima je kao dodatni port za punjenje telefona, tableta i sl.
Hvala na iskrenom odgovoru, imam na kompu slobodna jos 2xUSB2 i 2xUSB3, ovaj na ONT mi je nezgodan za pristup.
Hteo sam da probam FTP da ne dizem Sambu i share na M$ jer su to rupe (metaesploit framework). Sa tog 16GB USB vozio
sam Debian kao pravi butabilni instaliran sistem ext4 particija.:)

Катастрофално ради интернет последњих 5 дана, стримовање било чега је тешко мучење. Има ли ко сличне проблеме и шта је бре ово ништа нису урадили на квалитету нета од кад сам добио само су повећали брзину. Шта ћеми брзина кад ми пукне у јако битним тренуцима.

To ispade da ce ADSL jos biti i sampion po pitanju stabilnosti... iliti ona stara narodna 'sto je brzo to je i kuso' xD

Meni je telekomov adsl jos gore radio tako da sad mogu da pevam.
Za upucene u wifi pitanje, u podesavanjima za wifi kanal moguce je odabrati samo kanale od 1-11 zasto to kad koliko znam postoje i 12-14?

Da li jos nekom ne radi net? Tj. radio je jutros,pa je pukao oko 11h. TV radi normalno,ali internet lampica samo trpce.

I dalje sve radi perfektno.

Isključi pa ponovo uključi modem?

Ma resetova sam ga 20 puta. A inace smo u istom kraju. Ja sam u 62. jugu.

To ispade da ce ADSL jos biti i sampion po pitanju stabilnosti... iliti ona stara narodna 'sto je brzo to je i kuso' xD

Šta reći onda za Telekom, imali su čitavu večnost i dalje im je mreža očajna, još uvek imaju dvojnike, to da je ADSL stabilan okači mačku o rep, pošto zavisi od centrale do centrale i stanje bukvalno se razlikuje od parice do parice.

FYI, meni je uptime na ONT-u trenutno 47 dana i to samo zato što je tada nestalo struje na pola sata - dakle 47 dana bez ijednog prekida TV i neta, a i tada verovatno ne bih imao prekid da mi UPS nije pre par meseci crkao, a mene mryi da ga odnesem na popravku.

Šta reći onda za Telekom, imali su čitavu večnost i dalje im je mreža očajna... ne bih imao prekid da mi UPS nije pre par meseci crkao, a mene mryi da ga odnesem na popravku
Pa eto, razumeli ste se, mrzi i njih ;) Sto bi se oni cimali, kad ce neko i taj Telekom da proda bud-zasto.
Kome je jos uvek dobar adsl, svaka mu cast, verovatno mu je jos dobar i Fića ili Trabant.

Šta reći onda za Telekom, imali su čitavu večnost i dalje im je mreža očajna, još uvek imaju dvojnike, to da je ADSL stabilan okači mačku o rep, pošto zavisi od centrale do centrale i stanje bukvalno se razlikuje od parice do parice.

FYI, meni je uptime na ONT-u trenutno 47 dana i to samo zato što je tada nestalo struje na pola sata - dakle 47 dana bez ijednog prekida TV i neta, a i tada verovatno ne bih imao prekid da mi UPS nije pre par meseci crkao, a mene mryi da ga odnesem na popravku.

Meni dinamicki IP @adsl lelekom drzi po 2+ meseca bez promene adrese.. o prekidima da i ne govorim jer se ne secam kada je bio poslednji.

Meni dinamicki IP @adsl lelekom drzi po 2+ meseca bez promene adrese.. o prekidima da i ne govorim jer se ne secam kada je bio poslednji.

Imaš sreće, pošto imam kolegu koji nema izbora, mora ADLS i ima prekide skoro svaki dan.

I ja imam sreće s TT-om, neko drugi nema.
Kako kome zapadne.

Da li ce onu preostalu plocu da oprave brzinom svetlosti?

zasto bi? i zasto to tebe zanima, kad si likovao jer telekom vec postavlja optiku u tvom kraju?

Kako zasto.Kod mene na stolu jos uvek stoji overen primerak saglasnosti za uvodjene targo optike.Kako misle da je uvedu kad imaju samo jednu ispravnu plocu?????

Da li se iko ikada od njih javio po prijemu overene saglasnosti koja je izdata po njihovom pismenom zahtevu?????

Da li su ikada odgovorili na nase pozive?????

Sram da ih bude jos pominju brzinu svetlosti!!!!!!!!

Poslednja izmena:
ОТ, Иако имаш небо у нику изгледа да ниси чуо да се и светлост може зауставити. :)
http://www.kurir-info.rs/nemacki-naucnici-zaustavili-svetlost-clanak-911043
Тарго је очито то успео на дуже од пола године. ЛОЛ

Надам се да ће фебруар донети крај таргоове кризе и да ћете и ви имати овако брз и квалитетан нет и ТВ сигнал и да ће ова тема постати досадна. :)

Baš tako:whip:

1/06/2013

NOVA AKCIJSKA PONUDA OD 01.06.2013.

NOVA AKCIJSKA PONUDA!

NOVI PAKETI! NOVE CENE!

Samo sa TARGO Telekomom dobijate VIŠE za MANJE!

Danas počinje naša akcija kojom svi novi korisnici dobijaju VEĆE brzine po NIŽIM cenama.

Svi korisnici koji u promotivnom periodu od 01.06. do 31.12.2013. potpišu ugovor po uslovima iz Akcijske ponude moći će da koriste nove brže Internet i Twin pakete po znatno povoljnijim cenama.

Vaš TARGO Telekom

Naravno da nema novih paketa niti novih cena, sve je isto samo se bajka produzava do kraja februara.

Laganje se nastavlja ekspresnom brzinom, ali bar su dokazali da ima zivih ljudi tamo i da mozda nesto i rade. Ajd da sacekamo jos 20 dana, valjda ce se nesto desiti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno