Šta je novo?

Targo router WiFi Home sharing problem

SaniBG

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2012
Poena
169
Molim vas za pomoć, evo o cemu se radi. Od juče sam poceo da koristim Targo net 10/5 paket i dobio sam onaj njihov WiFi router i sve je OK osim sto vise ne mogu da namestim Home sharing tj da umrezim racunare po stanu, i Apple TV mi ne radi tj ne radi home sharing na njemu. Posto jos nisam odjavio starog operatera i kad se prebacim na taj WiFi router od starog provajdera onda mi home sharing radi normalno. Molim vas da mi pomogne neko ko je uspeo da umrezi vise racunara sa Targovim WiFi routerom.
Citao sam jos postova u kojim i drugi korisnici Targovog WiFi routera imaju isti problem. Bilo bi dobro da neko ko ima Targov WiFi router napise step by step tutorial kako podesiti da home sharing radi.

Unapred zahvalan.

EDIT:

REŠENO!

Poslednja izmena od urednika:
Hehe...pa napiši kako si rešio...u tome je suština Bencha :)

Da ne otvaram novu temu, isto je Targo ruteru pitanju.
Da li neko mozda zna zasto ponekad kada zelim da se konektujem na ruter preko wifi-a da bi izasao na net sa laptopa dobijem poruku da nema mreze i kada uradim diagnose problema on mi izbaci "Wirelless Network connection doesn't have a valid IP configuration", zatim on sam resetuje ruter i posle toga je sve OK.
U cemu je problem?

Hehe...pa napiši kako si rešio...u tome je suština Bencha :)

Rešenje problema sam napisao u temi TARGO TELEKOM odakle je sve počelo ali sam ja u jednom trenutku i ovde postovao svoj problem jel je jelte vezano za temu Mrežna oprema. U svakom slučaju sam rešio tako što sam TARGOV router postavio u BRIDGE mod i nakačio svoj WiFi router, to je jedino rešenje za sada... ;)

Poslednja izmena od urednika:
Treba da pomognem prijatelju koji je ugradio juče TT ONT uređaj, a od ranije je imao TP-Link wifi ruter.
Pitanje je kako konfigurisati mrežu da Targov ont samo obezbeđuje internet (kao modem), a da njegv TPlink ruter bude "glavni" u meži. Želeo bi da ONT bežično bridžuje na TP-Link wifi ruter, a da ovaj radi sve i što je radio ranije u kućnoj mreži.
Da li će doći do konflikta adresa, pošto su oba uređaja po difoltu 192.168.1.1 , odnosno koji treba da ostane ovako od nih, a kojem treba menjati mrežni ip i u kom opsegu. Subnetmask je valjda 255.255.255.0.

Па зар неће ови из тарга да помогну?! Толико се прича о њиховој професионалности.

Ma oni su odradili da radi njihov ONT kao jedini ruter u kući, pa ti kači uređaje žično, bežično i kako hoćeš.
Složićeš se da oni nisu dužni da konfigurišu konekciju drugog rutra na njihov, ako njihov sve odrađuje. Ali njegova želja je da zadrži "stari" TP-Link, jer je na njega navikao, jer ima uređaja vezanih i UTP kablovima sa tim ruterom, a lokacija TP-linka i TT ont-a nije ista, pa bi morao da vuče kablove na drugo mesto.

Targo nije stedeo na opremi ali tamo gde je najvise trebalo da se otvore oni su ponudili ("ciglu" od 3 Kile)zastareli izmodeli ONT

Targo nije stedeo na opremi ali tamo gde je najvise trebalo da se otvore oni su ponudili ("ciglu" od 3 Kile)zastareli izmodeli ONT

I taj zastareli ONT radi perfektan posao. Niti imam prekida u radu Interneta, ni jedan racunar na mrezi nije imao problem sa konektovanjem (2 laptopa na Wifi i 2 racunara na UTP, plus mobilni svakojaki). Takodje, isti taj zastareli ONT daje odlicnu digitalnu sliku na mojem televizoru, kao i odlicnu analognu sliku na jos 4 komada u kuci. Ali, ***, to je proslogodisnji model, sada je demode...

Nije pitanje mode, nema potrebe da budeš sarkastičan.
Primedba stoji. Na ovom ruteru ne može da se napravi Home sharing, zatvoren je spoljni pristup FTP serveru, u nekim primercima utvrđena sigurnosna rupa (telnet), ruter nema nikakvo, ni najmanje uputstvo, nema podršku proizvođača, pa se ne možemo nadati ni fw upgrade-u.
Dobre strane koje si nabrojao stoje, ali je činjenica da je Targo napravio loš izbor.

Vrh Dno