Šta je novo?

tandem centrala!

erb

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2006
Poena
320
Moj telefon je na centrali Tandem Novi Beograd.

Dali i kako ova vrsta centrale utice na ADSL(brzinu,mogucnost uvodjenja...),koji nameravam da uvedem--- kada uspem da se resim prokletog PCM-uredjaja???????????? :mad: :wall:

I jos nesto onako usput da pitam: Jel moze neko da mi ukloni PCM ;) pliiz! :)

kao prvo PCM uredjaj sluzi da po jednoj parici ili po dve zice prodje vishe pojedinachnih brojeva telefona u zavisnosti od vrste pcm uredjaja moze da bude sa 4 kanala, 8 kanala, 10 kanala... tako da ako i pokusha neko da skine pcm ukinuce i tebi i ostalim predplatnicima brojeve koji su po svemu sudeci povezani sa telekomom preko pcm-a kao i ti... tj da bi imao adsl liniju treba da imash cistu paricu izmedju tebe i centrale u tvom slucaju Tandem Novi Beograd i da je ta centrala digitalna!!! jedini koji ima moc da ukloni pcm to je sam Telekom!!!
nadam se da sam ti malo pojasnio cemu sluzi pcm... pozdrav!!!

Poslednja izmena:
Ma nismo se razumeli.
Znam je odlicno sta je PCM,sta vise dusu mu poznajem.
Takodje znam da je Tandem digitalna centrala.
Mene zanima sledece...

Kakva je to TANDEM centrala(neko mi rece da nije bas valjana za ADSL jer....pa nisam dalje zapamtio jer me tada nije ni zanimalo).Kao nesto ova centrala radi sa jos nekim pa je protok losiji....ne znam tacno zato i pitam.
Imam nameru da pokrenem inicijativu za skidanje sa PCMa pa nebi da prolazim kroz takav pakao ako me ovamo opet ceka problem.

Tandem centrala je ona koja komutira tranzitni saobracaj (ka drugim centralama) i ima i krajnje korisnike. Ovakva centrala je dobra za adsl kao i bilo koja druga. Taj koji ti je to reko se ne razume bas u adsl, centrale a izgleda i mnoge druge stvari...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno