Šta je novo?

Tanak ventilator

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Ventilator u kucistu Noah je poceo da me izdaje. Dimenzije poprcecnog preseka su standardne, 80 x 80, ali je ventilator debeo oko 1 cm (u prodavnicama nalazim neke debljine vece od 2 cm).

Rado bih uzeo nesto kvalitetno i tiho (Noctua), ali ne nalazim nista...

Imate li ideju gde bi tako nesto moglo da se nadje?

Jel ti treba baš za Case ili za Chipset?
Najtanji za koji sam sreo (a da je kul) za Chipset je THERMALTAKE CL-C0034 Extreme Spirit II i on je 10mm debljine. Odličan cooler.

Hm, evo ga i REVOLTEC AirGuard RL035 za Case, 50x50x10, ali ne bih znao da kažem kakav je.
A evo i COOLER MASTER R4-SPS-20AK-GP za Case, 80x80x15 mm.

Za kućište je standard 25mm, eventualno 32mm. Ima poneko tanje i poneko deblje, ali 25mm je najčešće. Cooleri za laptop su tanji i oni su obično 10mm ili 15mm.

Poslednja izmena:
Ovaj je bas za kuciste. Noah je mali (za mITX ploce), pa je i ventilator mali...

Ovo za chipset ce biti pitanje za sledecu temu, prvo da resim ovo...

Pa za sad iskreno nisam naleteo ni na šta osim ovog Revolteca (a da ima po radnjama da se kupi, eventualno ako nađeš negde polovno).

REVOLTEC Air Guard RL035 50x50x10mm, radi na 4500rpm i košta 430 din, garancija 12 meseci. Možda privremeno da staviš dok se ne pojavi neki kvalitetniji...

Poslednja izmena:
Sad sam uočio i ove:

COOLINK CF6010H 60x60x10 mm -4e i COOLINK CF4010H 40x40x10 mm -3e. S tim da od ovog drugog teško da može manji :D

Btw, upravo sam pogledao na Noctua sajtu, sve serije koje oni imaju su 25mm (makar tamo tako piše), pa čisto da se ne mučiš oko Noctue :)

Poslednja izmena:
Hvala!

Steta za Noctua-u. Imam lepa iskustva sa njima u drugoj masini...

Skroz fantasticni ventilatori, steta sto ti treba do 1 cm :)
Mada mislim da su ovi Coolink za nijansu bolji od Revolteca, makar ono sto sam citao. A ***, za 300-400 din, bitno je da hladi :D

Nazad
Vrh Dno