Šta je novo?

Tajminzi memorije???

Losh Trip :D :D

Kako

W12 je napisao(la):
Pazite ovaj trip.

Tajminzi 2-3-3-5 na fsb 166 daju bolje rezultate(read/write)nego na fsb 200.Isto tako i sa 2-3-3-11 jedino sa 2.5-3-3-7 je obrnuto

Kako, koja ploca, cime je premazana? :p

2 Vojkan: Care, ja odustajem, ti si The Mag. ,)

Poslednja izmena:
Vidis u potpisu ploca je A7N8X-X (bullshit)

e a postavlja se pitanje da li je uopste potrebno toliko zatezati mem. tajminge i riskirati sa nestabilnim sistemom ili staviti labavije i dici FSB? mislim da je ovo drugo bolje! :)

ajao CoR, samo ne to pitanje ! (mislim na DC) Asinhrono setovanje sistema je sran*e, cesto ni ne radi kako treba, a cesto ni neces uspeti da dignes FSB vise od onoga sto si uspeo sinhrono, pa cak i ako stavis ratio na 25% (probano, bar kod mene nije hteo preko 240fsb sa V-datom).

vazi

OK, znaci ostavljam sinhron. I ovako burazovog bartona 2600 ne mogu bog zna koliko da kolkujem :-(

Ako ti nešto znači, mada nije baš za poređenje:
SC, 11-2-2-2.0: 3001/2764
DC, 11-3-3-2.5: 3050/2855
Na 200MHz mereno, naravno u sandri ;)

Poslednja izmena:
CoR je napisao(la):
Jel neko radio merenja dual channel i obicne single mem?
Jesu li razlike akademske prirode il' ima prakticnog ubrzanja.
Na nForce2 platformi razlika je ~5% u korist DC.

mislim da CPU beneficira na DC zbog sire magistrale i brzem pristupu memoriji, a ne kolicini procitane memorije tj. bandwithu. Ne znam pravilno da se izrazim i da pojasnim, u pitanju je za koliko je vremena CPU dobio trazeni podatak u random citanju/trazenju istog, a ne linearnom brzinom iscitavanja brda podataka redom za malo vremena, to se ogleda najvise u RAS/CAS setovanjima i FSB-u samom...mislim da vam nista nije jasno sta sam rekao, ali ja ne umem drugacije to da kazem :zgran:

Hvala, ukapirao sam. Cak i gx-xovo objasnjenje :D
Krajnji rezultat je: ako imas para seckaj mem na dva i hvali se dual channelom, a ako nemas, nisi mnogo izgubio ni sa singl channel :smoke:

ma sramota je imati nf2 chipset i nemati dual channel "enabled" :d

gx-x je napisao(la):
ma sramota je imati nf2 chipset i nemati dual channel "enabled" :d
Jos kad je ispisano onako debelim belim slovim :D

Hvala Johny fin link :)

Jedan mali off-topic:

Da li mozda znate koji su najbolji tajminzi memorije na 865PE chipset-u? Ja sam stavio memoriju da radi 2.5-2-3-7 i odlicno sljaka. U Sadri imam 4513 Bandwith Int Buffered i 4520 Bandwith Float Buffered.

Nazad
Vrh Dno