Šta je novo?

Tajming za kupovinu

blazic

Cenjen
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
154
Ovde možda nije mesto za ovakvo pitanje, pa se unapred izvinjavam za eventualnu grešku.
Planiram da kupim desktop računar, negde u oktobru-novembru, pa me interesuje da li mi je bolje da sačekam eventualno decembar kad mnoge firme daju navodne novogodišnje popuste za kupovinu računara?
Da napomenem samo da ne bih kupovao konfiguraciju iz oglasa, već bih se konsultovao ovde sa Vama i sastavio komp. Ovo čisto napominjem jer pretpostavljam da firme pre svega daju popust na konfiguracije iz oglasa...

Hvala unapred!

Najpametnije je da sacekas novembar, kao sto rece matrixxsu, u septembru izlaze nove ATijeve grafe, nVidijine verovatno do kraja godine, pa je najbolje sacekati da se situacija malo iskristalise, da se cene tih novih grafi malo "unormale", a onda cemo videti sta je best-buy.
A tu je i dolazak Intelovog Core i5 procesora, uz P55 cipset i moguc pad cena brzih DDR3 memorija, sve to bi trebalo uzeti u obzir i ne zuriti previse, ako nije neophodno.

Poslednja izmena:
Ja nesto nisam primetio da su se cene od pocetka krize uopste menjale. Jeste da je kod nas sve obrnuto ali nece ni nasima biti lako da opstanu. Ukoliko se nastavi pad kupovine a drzava i dalje dodatno oporezuje... Jeste da nasi prodavci idu glavom kroz zid uvek ali kad im se bude to vratilo bice primorani na bilo kakve akcije.

Neko je napisao da je dobro vreme za kupovinu nikad i uvek :trust:

Kad ti racunar bude bas trebao, onda ti nece smetati da platis ni skuplje nego sto bi sada.

Saveti zavise i od tvojih potreba koje taj racunar treba da ispuni, jer se cene nekih komponenti jako sporo menjaju...

Cene zavise i od toga kakav ce biti odnos Dolar/Euro jer su neke komponente zbog toga poskupele u odnosu na pre dve godine (Antec napajanja).

Cini mi se da je u zimu 2001/2002 cena memorije skocila ~150% zato sto su Tajvanci napravili "problem".

Sve u svemu, cim je pocelo da se suska o povecanju PDV-a, verovatno ce se to i desiti, a ne bi me cudilo da vrate 18% na racunarsku opremu.
Mozda povecaju i carinu, a mozda na dalekom istoku izgori neka fabrika i/ili skladiste, pa cene komponenti skoce zbog nestasice.

Ne verujem da ce razlika u ceni, za konfiguraciju od ~350€, izmedju oktobra i decembra biti veca od 20-30€, ako je uopste i bude :trust:

Poslednja izmena:
Vrh Dno