Pre nekoliko dana kupio sam Tadiran-a 12-icu od firme koja tvrdi da je predstavnik Tadiran-a za Vojvodinu (neka Omega grupa, tra la la...). Da li postoji nacin da saznam da li je klima "original"? Platio sam je podosta, a i rukovodio sam se postovima koje sam pronasao na benchmark-u u kojima je uglavnom hvaljena. Koja je cena "pravog" Tadiran-a na nasem trzistu i da li je neko uopste cuo za "laznjake"?
A sad jedno tehnicko pitanje... Naime, klima se nikada ne gasi. Kada zavrsi sa hladjenjem, tj. dotera do trazene temperature, prelazi u rezim "duvanja". Pretpostavljam da tada samo uklanja vlaznost iz vazduha ili ga cak samo cisti od prasine. Da li se ikada gasi sama? Ako je odgovor ne, zar nece motor crknuti posle izvesnog vremena od intenzivnog rada?
A sad jedno tehnicko pitanje... Naime, klima se nikada ne gasi. Kada zavrsi sa hladjenjem, tj. dotera do trazene temperature, prelazi u rezim "duvanja". Pretpostavljam da tada samo uklanja vlaznost iz vazduha ili ga cak samo cisti od prasine. Da li se ikada gasi sama? Ako je odgovor ne, zar nece motor crknuti posle izvesnog vremena od intenzivnog rada?