Šta je novo?

Tadiran klima

gunsh

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2002
Poena
601
Pre nekoliko dana kupio sam Tadiran-a 12-icu od firme koja tvrdi da je predstavnik Tadiran-a za Vojvodinu (neka Omega grupa, tra la la...). Da li postoji nacin da saznam da li je klima "original"? Platio sam je podosta, a i rukovodio sam se postovima koje sam pronasao na benchmark-u u kojima je uglavnom hvaljena. Koja je cena "pravog" Tadiran-a na nasem trzistu i da li je neko uopste cuo za "laznjake"?

A sad jedno tehnicko pitanje... Naime, klima se nikada ne gasi. Kada zavrsi sa hladjenjem, tj. dotera do trazene temperature, prelazi u rezim "duvanja". Pretpostavljam da tada samo uklanja vlaznost iz vazduha ili ga cak samo cisti od prasine. Da li se ikada gasi sama? Ako je odgovor ne, zar nece motor crknuti posle izvesnog vremena od intenzivnog rada?

I ja imam tog Tadirana 12cu i radi do bola. Kupljen je do duse prosle godine direktno od zastupnistva za Jugu, tako da nemam nekog iskustva sa laznjacima i kako da provalis da li je laznjak.
Sto se duvanja tice unutrasnja jedinica nikada ne prestaje da duva, znaci ona konstantno duva, dok se spoljasnja jedinica odnosno kompresor gasi kada dostigne zeljenu temperaturu.
Ti samo sedi i uzivaj cheers

golum je napisao(la):
I ja imam tog Tadirana 12cu i radi do bola. Kupljen je do duse prosle godine direktno od zastupnistva za Jugu, tako da nemam nekog iskustva sa laznjacima i kako da provalis da li je laznjak.
Sto se duvanja tice unutrasnja jedinica nikada ne prestaje da duva, znaci ona konstantno duva, dok se spoljasnja jedinica odnosno kompresor gasi kada dostigne zeljenu temperaturu.
Ti samo sedi i uzivaj cheers

U stvari, racunam da nema sanse da je laznjak jer je placen podosta, a i dali su mi 5 godina garancije, s tim da su prve dve bezuslovne, tj. servis treba da zovem tek za dve godine!

Nego, nije mi bas jasno to sto duva stalno. Zasto tako?! Sta su time hteli da postignu? Kako to ne crkne od neprestanog rada? (pu, pu, pu... ne daj Boze).

To sto stalno duva i zasto je to tako nemam pojma, iskreno da ti kazem, li posto na poslu imamo Samsung klime kod devojke kuci Hausel i kod svih je isti slucaj. Znaci to treba tako da funkcionise.
E sada, a te ne bi neko zavlacio kada budes radio obavezni servis jer likovi koji to montiraju su obicno fizikalci evo ti kontakt coveka koji je proveo vise od godinu dana u fabrici Tadirana na specijalizaciji pa njega kontaktiraj. Do duse covek je iz Bgd.-a ali ti mozda on moze preporuciti nekoga.
dip.ing. Dragan Stojanovic; 064/1361-559.
Inace klima je poprilicno kompjuterizovana pa ima vise verzija softvera; od mene je upload-ovao najnoviju verziju softvera kada je bio prosli put.
Znaci o tom coveku apsolutno sve najbolje.

Pozdrav

P.S. Imas web sajt uvoznika pa i tu malo procackaj ako te nesto interesuje www.tadiran.co.yu

gunsh je napisao(la):
Pre nekoliko dana kupio sam Tadiran-a 12-icu od firme koja tvrdi da je predstavnik Tadiran-a za Vojvodinu (neka Omega grupa, tra la la...). Da li postoji nacin da saznam da li je klima "original"? Platio sam je podosta, a i rukovodio sam se postovima koje sam pronasao na benchmark-u u kojima je uglavnom hvaljena. Koja je cena "pravog" Tadiran-a na nasem trzistu i da li je neko uopste cuo za "laznjake"?

Koliko ja znam nema laznjaka, tj ima samo jeftinijh verzija a one se zaovu Tadi-air (sa ili bez crte, ne secam se). Tako da bez brige. Kupio si pravu stvar!

Vrh Dno