Šta je novo?

Tableti za beogradske skolarce

churla

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poruke
811
Poena
330
Nisam nasao da postoji tema, ali ako su podelili 65K uredjaja, mozda bude interesantno da se prodiskutuje.
Koje ste modele dobili, da li ste zadovoljni. Ja iskreno nisam jos ni ukljucio jer nisam siguran da ce tablet od 10" dugo poziveti u rukama 10 godisnjaka. Nit da ga nosaju, nit dete da fiksiras da ga koristi sa onom futrolom. Imam citavo groblje 7 i 8" modela sa slomljenim ekranima (sa sve zastitnim staklima) i/ili oslabljenim baterijama u kuci. Nisam bacao jer svaki za 30ak evra moze da se dovede u radno stanje.

Ako je neko uradio onu aktivaciju iz "uputstva", sta tacno se time dobija, sta se mozda gubi?
To kao da postoji neki centralni sistem ucionice za koji ja nisam cuo. Moj sin je u skoli, koristili su GoogleClassrom i Meet proletos. Neki pa koriste MS Teams ...

Inace dobili smo Lenovo M10 hd 2nd gen, X306X model konkrento. Po review deluje da je OK hardver za predvidjenu namenu.
Ako tema postoji, molim referencu.
 
Nisam siguran koliko ce poziveti taj tablet. Ekran los, niska rezolucija za dijagonalu, kolicina rama je mizerna za Android i Android aplikacije danas, pritom je procesor prilicno slab. Krenuce da baguje vec posle par dana koriscenja.

Sramota da se takav uredjaj prodaje za 200e
 
Kad podelis (javno ) dostpunu sumu sa brojem uredjaja dodejs na cifru od 85E komad, Da je u maloprodaji 120 bilo bi posteno. U USA ga prodaju za 120-130$. Kod nas dranje, 200 evra u prodavnicama.
Ima 4 GB rama ovaj model.
EDIT evo da ne brisem, na UK amazonu 150 funti ... Samo u USA je ta cena.
 
Sve cene koje gledas online u USA (cak i u retailu) su uvek bez poreza jer je porez drugaciji od drzave do drzave. Oko 8% je porez u proseku. Takodje, u USA neki standard garantnog roka je godinu dana pogotovo za tako jeftinije stvari.
 
Da li dobijeni tableti znače i da neće trebati knjige? Ili će deca, pored knjiga sad vući i tablet?
 
Knjige ne mogu da se pokvare.;)
Šalu na stranu, šta ako u knjigu treba nešto ucrtati ili napisati/dopisati? To neće ići preko tableta.
Knjige će se koristiti i dalje a tabletom ćemo se služiti dok ga ne uzmu natrag. Da tablet ide umesto knjiga budite sigurni da ne bi bio besplatan.
 
hajde sto tablet stize 'kao iz radnje', i sto uputsvo spada u 'nije se desilo' kategoriju, ali zasto uvaljuju sim kartice i neke kao mts pretplate kao obavezne uz uredjaje - taj deo mi nije jasan? vrv misle da nemaju svi wifi sto je ok, mada sta ce online tablet kao obavezan da bude. mada kad sam skoro slucajno u knjizi za 4 razred (ili je mozda za drugi nebitno), usred knjege video prakticnu reklamu sa slikom za privatan biznis, mislio sam da nema dalje ...
 
Ispada da je grad dao 80 eu po tabletu sto nije mnogo. Ali 2gb mem i antutu score od oko 80/90000 ne obecavaju mnogo. Isti cipset je i u Samsung A10s, LG K51 i Alcatel 3 2020. Kao i u Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Doduse, ja jos uvek imam Alcatel Pixi 3 10 (antutu 25ooo) na kome radi vecina stvari. Traljavo ali radi.
 
Poslednja izmena:
M10 HD je išao, koliko sam ukontao, manjem broju škola. Većina ljudi koje znam je, kao i ja, tj. moje dete, dobila Lenovo M8 HD (2nd gen) 3/32GB.

Sami tableti, ako se isprati uputstvo, su dosta zaključani. Nema nikakvih aplikacija sem onih koje dozvoli škola/učitelj, nema PlayStore, nema pristupa netu, klinci ne mogu sami da instaliraju ništa, imaju samo ono što je na nivou odeljenja, tj. šta je učitelj/razredni postavio.

Sve je zatvoreno, tablet nije moguće koristiti u periodu noću od 22-07 i sl.

Imaju osiguranje od loma i provalnih krađa (ne i od onog "Izgubio sam ga, majke mi...") Dolaze sa futrolom i folijom.

Najveći problem je da sve zavisi od učitelja, koliko je on tehnički potkovan, koliko želi da vreme uloži u stvaranje okruženja koje će deca koristiti, tako da će iskustva verovatno biti prilično šarena po tom pitanju.
 
Poslednja izmena:
Futrolu i foliju nismo dobili, a ni ne koriste ih nešto. Kada će početi, ne znamo.
Ostaju im posle nekog vremena, kako sam razumeo. Posle 6. razreda je njihov...?
 
Posle 3 godine od dana zaduživanja prelazi u vlasništvo roditelja. Taman da ne mora grad da brine o odlaganju elektronskog otpada.
 
Nazad
Vrh Dno