Šta je novo?

Tablet zaglavljen u boot-u | Vivax

G17

Poštovan
Učlanjen(a)
06.04.2024
Poena
50
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-12700KF
Matična ploča
H610M-E
RAM
32.0GB
GPU
RTX 4060
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Pozdrav,

Imam stari Vivax tablet, kojeg sam jednom ispostio i ekran mu je bio crn 50% i na coskovima..posle toga je sasvim normalno radio jedno pola godine do godinu dana dok se odjednom nije samo ugasio.
Problem je kada god pokusam da ga upalim cuje se ona vibracija da se pali pise Vivax ne mogu da se setim da li dodje do dela gde pise Android ali to traje 2,3 sekunde i odmah se restartuje i to sve tako ide u krug dok se baterija ne isprazni do kraja... Hteo sam da izvucem stare slike koje imam na njemu ne znam sta je sve pokvareno i kako bih prosao najjeftinije? Ekran mi nije toliko bitan ali ja svakako ne mogu da ga vidim preko USB jer debugging nije upaljen a uredjaj je ugasen i zaglavljen.

Pošto je u pitanju jeftiniji Vivax koji je već preživeo ozbiljan pad, najverovatnije je crkla baterija ili je popustio neki lem na ploči, pa tablet upada u bootloop jer nema snage da podigne sistem. Sa ugašenim USB debugging-om slike nikako ne možeš izvući preko kompjutera u ovom stanju, a servisno čupanje podataka sa memorijskog čipa može biti preskup za taj uređaj. Jedino što možeš da probaš na sreću jeste da pustiš tablet da se isprazni do kraja, pa da ga zakačiš na neki provereno jak punjač i probaš da ga upališ, ako je problem samo u dotrajaloj bateriji, punjač mu nekad da dovoljno snage "na mišiće" da bar jednom podigne sistem kako bi prebacio podatke. Ako ni to ne prođe, proveri svoj Google Photos nalog preko računara, jer postoji šansa da je tablet ranije sam odradio automatski backup slika na cloud.

• Like
Reagovanja: G17
Pošto je u pitanju jeftiniji Vivax koji je već preživeo ozbiljan pad, najverovatnije je crkla baterija ili je popustio neki lem na ploči, pa tablet upada u bootloop jer nema snage da podigne sistem. Sa ugašenim USB debugging-om slike nikako ne možeš izvući preko kompjutera u ovom stanju, a servisno čupanje podataka sa memorijskog čipa može biti preskup za taj uređaj. Jedino što možeš da probaš na sreću jeste da pustiš tablet da se isprazni do kraja, pa da ga zakačiš na neki provereno jak punjač i probaš da ga upališ, ako je problem samo u dotrajaloj bateriji, punjač mu nekad da dovoljno snage "na mišiće" da bar jednom podigne sistem kako bi prebacio podatke. Ako ni to ne prođe, proveri svoj Google Photos nalog preko računara, jer postoji šansa da je tablet ranije sam odradio automatski backup slika na cloud.
Pa može on da se napuni ne znam kakva mu je sada baterija, ali kada ima par posto on non stop ide u taj loop i ne može da se ugasi kada se pokuša pokrenuti i taj loop ide sve dok ne isprazni bateriju do kraja, a znači kada je stao da radi a ima poprično vremena (par godina) samo je u toku korišćenja se ugasio, ne sećam se ni mejla povezano sa tog tableta poprilično je prošlo vremena, da izgleda i da je usb debugging ugašen.

To što se tablet neprekidno restartuje dok se skroz ne isprazni znači da je baterija potpuno propala nakon nekoliko godina i nema dovoljno snage da pokrene operativni sistem. Pošto ne znaš nalog, a USB povezivanje za programere nije uključeno, računar u ovom stanju ne može da prepozna uređaj.

Jedino što preostaje jeste da sačekate da se tablet isprazni i ugasi, zatim ga povežete na punjač i odmah pritisneš i držiš zajedno dugme za pojačavanje zvuka (Volume Up) i dugme za uključivanje (Power). Ako uspeš da pokreneš tekstualni meni za oporavak sistema (Recovery), poveži ga tada sa računarom i proverite da li ga prepoznaje. Ako ni to ne uspe, podacima se ne može pristupiti bez otvaranja tableta i popravke u servisu.

Nazad
Vrh Dno