Šta je novo?

Tablet za citanje dijagrama - PDF

Aleksa123

Cenjen
Učlanjen(a)
25.11.2012
Poena
151
Pozdrav!
Zbog prirode mog posla imam dosta skeniranih dijagrama u pdf-u,ali moj tablet (Galaxy Tab 4 10") se gusi i ne moze da iscita to brzo...
E sada bih hteo da kupim neki do 500 evra, nije bitno koji je OS bitno mi je samo da on taj PDF iscita brzo..
Hvala puno!!!

PDF je u tvom slucaju samo kontejner za neki bitmap format. Verovatno JPG. Brzina iscitavanja najvise zavisi od velicine fajla kao i od broja elemenata koji treba da se renderuju. Meni na PCju stucaju jednolisni pdfovi od 100MB, nekada i manji (zavisi od standarda pod kojim su snimljeni)

Koliki su pdfovi?

On se "guši" i sa dijagramima koji su u vektoru (njihova velicina je oko 10ak mb), a skenirani dijagrami imaju oko 50ak megabajta.Gledao sam iPad Air 2 i cini mi se da bi mogao da izgura to sto meni treba?

10MB vektora je jako kompleksan dijagram. 50MB slika je preteška. Ako nije poslovna tajna, okaci jedan da vidim može li se smanjiti...
A verovatbo ima ovde ljudi sa tim eplom, pa da ti kažu iz prve ruke kad probaju. Možeš i vektor okaciti

Ako nesto znaci...za komplikovane autocad crteze u pdf-u najbrze mi se pokazao Nitro na PCu.
Probao skoro sve programe i bili su ili mnogo spori ili nisu ni mogli da ucitaju sliku u okviru pdf-a(kao na primer Adobe).
tako da za te pare moze i windows tablet, ili eksperimentisi sa drugim programima za android mozda nadjes neki brzi.

Realno, za te pare ti je mnogo bo5e da uzmeš laptop od 12-13“ koji će tu PDF rabotu da ti odrađuje daleko bo5e od tableta, ako si spreman da žrtvuješ nešto prenosivosti...

Inace posao je na brodu(kruzeru) oko struje i nacrti su veliki(brod od oko 300m).Laptop sam probao 11 MacBook Air i kada mi treba nesto trebam da ga otvaram...a tablet mi je lak i prenosan...
Neka preporuka za Windows tablet?

Vrh Dno